TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris ve Tissot Modelleri Arasında Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris ve Tissot Modelleri Arasında Seçim Tavsiyesi

Mesaj Ozgur2206 » 30 May 2013, 18:20

Merhabalar,
foruma yeni üye oldum. Platformdaki bazı paylaşımları ve önerileri okuyunca, buranın doğru adres olduğunu düşünüyorum.
Saatler konusunda oldukça bilgisizim diyebilirim, yeni yeni araştırarak bilgilenmeye çalışıyorum.

Öncelikle ; bir Damat'a hediye edilmek üzere, çelik kordon otomatik bir saat almak istiyorum, bütçem 1500-3000 arası bir saate yetiyor.

Maurice Lacroix, Longines gibi modelleri çok beğeniyorum ancak araştırmam sonucu bu markalara bu fiyat aralığında ulaşmam mümkün görünmüyor.
Son gittiğim yerlerde,
tissot ve oris saatlerinin bütçem dahilinde uygun modellerini gördüm

Tissot - dan baktığım modeller
T 014_427_11_051_01
T035_614_11_051_00
T41_1_387_51
T59_527_16_051_00

Oris'ten baktığım model
ORIS_Motor_Sport_TT1_Day_Date_735_7651_41_63M_1

Forumda bahsedilen kriterler çerçevesinde ( mekanizma, kalibrasyon, servis ve yedek parça olanağı, cam ve metal kalitesi, ağırlığı vs )
bana tavsiye verebilir miydiniz??
Oris markasını yeni duyuyorum, bu nedenle almakta çekiniyorum..

Fotoğraf ve ekstra bilgi gerekli olursa, yükleyebilirim.

Şimdiden çok çok teşekkürlerr
Kullanıcı avatarı
Ozgur2206

Re: Oris ve Tissot Modelleri Arasında Seçim Tavsiyesi

Mesaj zandar » 30 May 2013, 19:45

Merhaba, Oris iyi markadır, hoşuna giden model olursa çekinmeden alabilirsin. Ama yazdığın modelde sw220 mekanizma var, Tissot modellerinde ise eta7750 mekanizma var. Yani mekanizma açısından düşünürsen ben Tissot modellerinden birini tavsiye edebilirim.
zandar

Mesaj cenk » 31 May 2013, 00:07

Oris cok iyi bir tercih olucaktir.Mekanizmanin farkli olmasi sizi yaniltmasin ikiside sizi uzmez :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj Remre » 31 May 2013, 13:09

Oris WilliamsF1 Team Day Date 2008 modelini kullanıyorum. Zamanında sizin yaşadığınız ikilemi bende yaşadım, tercihim ve tavsiyem ortada :) :thumbup:
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

Mesaj Ozgur2206 » 02 Haz 2013, 15:05

Merhabalar tekrar,
Otomatik modeller arasında Oris tercihini yapmıştık ki , Maurice Lacroix' nun pilli bir modeline rastladık. (ki onu da çok beğendik) Otomatik ve Pilli modeller arasında satıcılardan bilgiler alıyoruz. Hem mekanik hem pilli modelleri satan bir mağazada bilgiler alırken, otomatik modellerin pillilere göre daha pahalı bakım ücreti olduğunu (otomatikte servis ücreti aşağı yukarı 400tl oluyormuş) ve otomatiklerin yanlışlıkla çarpma halinde mekanizmasında oynama vs olursa bunların garanti kapsamına girmediğini öğrendik.

Sizlerin deneyimlerinizden bu noktada yararlanmak isterim.. (Bakım/ servis / garanti kapsamı gibi)

Ve biraz kişisel de olsa yine de sormak istiyorum,
ORIS_Motor_Sport_TT1_Day_Date_735_7651_41_63M_1 (otomatik)
Maurice Lacroix _ ML-MI1098SS042330 (pilli)

arasında kalınsa hangisi daha mantıklı bir tercih olurdu. Bazen konudan uzak olunca, bilenlerin tabiki şu model diyeceği tavsiyeler olabilir..

Şimdiden teşekkürler ve iyi pazarlar..
Kullanıcı avatarı
Ozgur2206

Mesaj espinosa » 02 Haz 2013, 16:18

bakım ücretinden bahsetmişler. öyle araba gibi her sene periyodik bakımı falan olmuyor otomatik saatlerin bence gözünüzü korkutmasın. çarpma mevzusu ise kullanıcıya göre değişir.ben dert etmiyorum çünkü azami dikkat ile kullanırım saatlerimi.
ben o fiyatlarda quartz bir saat almam.
Kullanıcı avatarı
espinosa

Mesaj Remre » 02 Haz 2013, 17:39

Fikirler değişken olabiliyor tabi bu forumdada örnekleri var ama o paraya pilli alınmaması taraftarıyım bende.
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

Mesaj Wwtr » 07 Haz 2013, 20:19

Oris derim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners