TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Niye Chronograph Alıyoruz ?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Niye Chronograph Alıyoruz ?

Mesaj atoprak » 19 Nis 2013, 23:11

Arkadaşlar merhaba,

Aslında baya temel bir soru sordum kendi kendime.. direk bir cevap bulamadım.
Malum birçok markanın, modelin hem düz hemde chronograph modelleri oluyor.Genel itibariylede chronograph makineler daha maliyetli olduklarından ötürü bu özellik için daha fazla para ödüyoruz lakin ben gerçekten bu özelliklerin kulanıldıgını düşünümüyorum.

Yani nedense IWC Portuguese chronograph alan birinin kronometre lik bir iş yaptıgını, bunu özellikle tercih ettigini düşünümüyorum .. en azından ciddi bir çoğunluk için böyledir diye düşünüyorum.

Şimdi sorum şu, neden chronograph alıyoruz? Saati daha sportif göstermek için mi? Kadran çağı büyüdüğünde içi boş kalmasın diye mi ? ..
Ya da gerçekten iç içe geçmiş yuvarlar daireler beğeni olarak tercih nedeni mi oluyor ? ... yoksa Ego mu ?..

Benim atladığım bir nokta var muhakkak.. ne dersiniz ?
Kullanıcı avatarı
atoprak

Re: Bir Sorum var. Niye chronograph alıyoruz ?

Mesaj herofb » 19 Nis 2013, 23:15

Chronograph almada nasıl bir ego olabilir orası anlamamakla beraber ben gözüme hoş geldiği için almıştım zaten gerçetekn bu özelliğe ihtiyaç varsa amatörseniz 5 tl'ye dijital ve daha doğru cihazlar var yok profosyonelseniz de yine üstün cihazlar var

En başa dönersek neden otomatikle başlıyor bu sorular
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Niye Chronograph Alıyoruz ?

Mesaj Thevenin » 19 Nis 2013, 23:17

Chronograph olarak dogan saatler var cunku. Ornegin Daytona, ornegin El Primero, ve dahi Speedmaster, Navitimer...
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj asymptote » 19 Nis 2013, 23:22

Dalgıç saatlere de ihtiyaç yok, pilot saatlere de..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 19 Nis 2013, 23:25

asymptote yazdı:Dalgıç saatlere de ihtiyaç yok, pilot saatlere de..

Nerede bu devlet, nerede bu insanlar :lol:

500 HP'lik bir arac isteyen bir adamin (ben :D ) egosundan bahsedersek anlarim da Chronograph'ta ego nasil oluyor anlamadim :?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj atoprak » 19 Nis 2013, 23:33

Ego olayına çok takılmışız :)
düzeltiyim... ya da açiyim biraz... orada daha çok "oldumu iyisi olsun, chronograph olsun, pahallısı olsun" mantıgını anlatmak istemiştim :)
Kullanıcı avatarı
atoprak

Mesaj herofb » 19 Nis 2013, 23:41

atoprak yazdı:Ego olayına çok takılmışız :)
düzeltiyim... ya da açiyim biraz... orada daha çok "oldumu iyisi olsun, chronograph olsun, pahallısı olsun" mantıgını anlatmak istemiştim :)

Yine olmadı :)

İşin şakası bir yana aynı saatin altın versiyonunu almak için belki bu geçerli olabilir ama chronograph için hiç sanmıyorum çünkü zaten hava atmayı düşünecek biri için yeterince pahalı değil bir de kaç kişi chronograph'ın daha pahalı olduğunu biliyor

Bu arada gerçekten yakıştığı için altın alanları ve benim gelecekte almayı planladığım rosegold GP 1966'yı tenzi ediyorum :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Clk » 19 Nis 2013, 23:45

O zaman ben söyle aciklamaya calisayim. Hero, Thevenin ve Asymptote arkadaslarimizin da belirtmeye calistigi gibi bu is gönül isi. Biz saatlerin sadece görünüslerini degil; icinde ki mekanizmayi, isciligi, verilen emegi seviyoruz. Chronograph mekanizmalar standard mekanizmalara göre cok daha komplike, isciligi daha zor mekanizmalar. Bu yüzden de hem fiyatlari pahali hem de daha elit mekanizmalardir.

Yukarida Thevenin arkadasimizin verdigi örneklere bakarsan Daytona, Navitimer, Speedmaster, El Primero efsane olmus saatlerdir. Bu saatleri efsane yapan dizaynlari degil kaliteli mekanizmalaridir.

Bahsettigin noktada cok haklisin gereksiz bir fonksiyon ama burada hangimiz normaliz ki? :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 67 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners