TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix Pontos Choronograph ve Valjoux 7750 Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Maurice Lacroix Pontos Choronograph ve Valjoux 7750 Bilgi

Mesaj mülkiyeli » 17 Nis 2013, 16:52

Herkese iyi günler...Aranıza yeni katıldım öncelikle herkese keyifli forumlar dilerim. Saat konusunda özellikle otomatik mekanizmalar konusunda alanına hakim arkadaşların bilgi ve tecrübelerini benim gibi bu işe yeni merak salan arkadaşlarla paylaşmaları büyük incelik.

Benim saatler konusundaki geçmişime gelince şimdiye kadar chronometreli swatch ve frederique constant'ın slim modelini kullandım(halen kullanıyorum).Hayalimdeki saat ise tag heuer monaco steve mcquenn edition. Malumunuz yüksek fiyatı dolayısıyla henüz yanına yaklaşamıyorum. Ama şimdi bir otomatik mekanizmalı saat almak istiyorum. maurice lacroix pontos automatic choronograph hakkında fiyat araştırması yaptım. amazon .com da yaklaşık 2.800TL'ye buldum fakat gerek kargo gerekse herhangi bir sıkıntı çıkardığında garanti kapsamı dolayısıyla güvenemedim. Sirkeci de yaklaşık 4.000TL civarında bir fiyata buldum.

Size olan sorularım ise genel olarak maurice lacroix tag heuer'le kıyaslandığında nasıl bir markadır. uzun süreli kullanımda sıkıntı çıkarır mı? fiyat olarak uygun mu daha uygun bulabilir miyim? son olarak da barındırdığı valjoux 7750 mekanizma bu fiyat için iyi bir mekanizma mıdır? Acele ederek yanlış bir karar vermek istemiyorum. yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
mülkiyeli

Re: Maurice Lacroix Pontos Choronograph ve Valjoux 7750 Bilg

Mesaj vmetin » 17 Nis 2013, 17:11

Maurice Lacroix deneyimim yok ama Valjoux7750 deneyimim var. Bendeki Omega Speedmaster valjoux 7750 barındırıyordu. 7750 nin en bariz negatifleri makinenin çok kalın olması dolayısıyla bu kalibreye sahip saatlerinde kalın olması ve rotorun çok titreşimli ve gürültülü çalışmasıdır. Gün içinde adeta kolunuzda bir fabrika taşıyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz.

Marka olarak ben Tag Heuer tercih ederdim ama ML tercih edecek ve hatta hali hazırda tercih etmiş arkadaşlarımız var. Her türlü eşyada olduğu gibi sıkıntı çıkarabilir de, ve yahut yıllarca sıkıntısız kullanılabilir de. Kısmet diyelim. On binlerce Avroya alınan saatlerde bile problem olabiliyor.

Fiyat konusunda ise yorum yapamıyorum.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Anıl » 17 Nis 2013, 17:33

vmetinde dediği gibi benim omega speedmasterımda modifiyeli valjoux 7751 kullanıyor. adeta traktör gibi :D yani gün içerisinde kullanıcısını rahatsız edebiliyor. ML hiç kullanma fırsatım olmadı hakkında birşey söyleyemiyeceğim ama tag heuer in birkaç modelini kullandım ve gayet memnun kaldım.
Ancak şu aralar gözümü ML nin sizinkisi gibi Pantos başta olmak kaydı ile birkaç modelinden gözlerimi alamıyorum doğrusu. hatta ve hatta bugün yarım saatle başka bir sitede dialı metalik gri olanını kıl payı ile kaçırdım satıldı :(
Anıl YERGÖÇ

"To break the rules, you must first master them."
Kullanıcı avatarı
Anıl

Mesaj mülkiyeli » 17 Nis 2013, 18:12

Vmetin ve anıl yorumlarınız için teşekkürler. Ewet saati kolunuza taktığınızda içeride mekanizmanın sürekli hareket ettiğini hissetmek garip geliyor. Ama daha önce otomatik saat kullanmadığımdan bir deneyimim yok bu normal midir değil midir bilmiyorum. Saatin şekline gelince anılın da dediği gibi modeli çok güzel fakat asıl beni merak ettiren fiyat performans oranı nasıldır?genelde fiyatlardan forumda bahsedilmiyor fakat bu parayı 4000 civarını mekanizmaya mı veriyorum saate mi onu merak ediyorum?eğer marka olarak bu fiyata daha nitelikli bir saat alabileceksem önerilerinizi de bekliyorum...tekrar teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
mülkiyeli

Mesaj SeRxx » 17 Nis 2013, 18:42

Foruma hoş geldiniz, 2,800 lira çok çok iyi bir fiyat fakat kargo, gümrük vs. gibi masrafları da göz önünde bulundurun. Tag Heuer Chronograph modelleri için ise en az 5,000 Lira'yı gözden çıkarmalasınız. Tag Heuer bir tık üstte görünse de ML ile arasında çok kalite farkı olduğunu düşünmüyorum :thumbup:

mülkiyeli yazdı:Ewet saati kolunuza taktığınızda içeride mekanizmanın sürekli hareket ettiğini hissetmek garip geliyor. Ama daha önce otomatik saat kullanmadığımdan bir deneyimim yok bu normal midir değil midir bilmiyorum.

Bu durumun kişiden kişiye değiştiğini düşünüyorum; mesela kullandığım Tag Carrera Calibre 16 ses çıkarırdı fakat pek şikayetçi olmazdım, bu konuda nötr sayılırım. Deneyip sizin karar vermeniz daha doğru olacaktır :thumbup: Ayrıca size rahatsızlık verse de alternatifler kısıtlı ve maliyetli ;)

mülkiyeli yazdı:genelde fiyatlardan forumda bahsedilmiyor fakat bu parayı 4000 civarını mekanizmaya mı veriyorum saate mi onu merak ediyorum?

ETA mekanizma kullanılan yüksek fiyatlı modellerde, paranın çoğunu *markaya ödüyorsunuz. Örneğin Tissot'un 7750 mekanizma kullanılan modelleri 1,400-1,500 CHF seviyelerinde iken; Tag Heuer' da bu rakam 5,000 CHF'ye çıkabiliyor. Tabi iki markada kullanılan mekanizmanın Grade/Seviyeleri farklı olsa da bu kadar fiyat farkını gerektirmiyor ;)

*''Markaya ödüyorsunuz''dan kastım sadece marka ismi olarak algılanmasın. Mekanızma dışında kullanılan malzemelerin kalitesi, işçilik kalitesi ve marka değeri olarak düşünebiliriz :thumbup:

Özet olarak: 2,800 Lira'ya ML alma şansınız varsa düşünmeyin, alın, geçin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj SemsalGS » 17 Nis 2013, 21:03

Ben modifiye 7750 mekanizmali omega sahibiyim ve sesten aksine mutlu oluyorum.
Ayrica ML Pontos small second gold bezel kullaniyorum. Bence kesinlikle
Fiyatinin uzerinde bir yerde kalite ve tatmine sahip. Sanki cok daha ust duzey bir saat kullaniyorsunuz hissi veriyor.
Ve bana gore fiyat fayda oraninda, dizaynda ve son donem atagi ile tag heur in degil bir tik altinda bir kac tik uzerinde.
Kullanıcı avatarı
SemsalGS

Mesaj mülkiyeli » 17 Nis 2013, 23:07

Serxx ve semsal teşekkürler hoş bulduk:) serxx, 2800 bencede iyi fiyat ewet zaten bir saatçiye sordum en son 4000e indi.Saati amazon'da buldum ama istediğim rengi değil kahverengisi dolayısıyla istemediğim renge o parayı vermek istmiyorum. Bildiğiniz gibi amazonda hem sıfır hem ikinci el satılıyor bu fiyata new diyor ama sonuçta insan görmeden alınca rahat edemiyor.Ayrıca garantisi TÜrkiye'de geçermi bilmiyorum...4000'e buldum ama daha uygun fiyata Türkiye' de bulabilirmiyim? Diğer markalarda benzer makinalara sahip saatlerde omega muhtemelen beni aşar ama tissot belki longines önerir misiniz?
Kullanıcı avatarı
mülkiyeli

Mesaj SeRxx » 17 Nis 2013, 23:39

Ben o rengi beğenmiştim, fena durmuyor ama sizin beğeniniz önemli :thumbup: Longines Master serisini öneririm ama fiyatlar pek aşağı kalır değil .
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners