TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Otomatik/Kinetic Moonphase Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Otomatik/Kinetic Moonphase Saat Önerisi

Mesaj erciyes » 16 Nis 2013, 19:36

Herkese merhaba,
Yeni bir üye olarak sık sık geçmişi karıştırıyorum. Seiko söz konusu olduğunda, forum üyelerinin dudak bükenler ve Çanakkale gibi savunanlar olmak üzere karpuz gibi tam ortadan ikiye bölündüklerini gözlemledim.
Saat konusunda hala çok cahil olduğum ve bond hocamdan yeni bir fırça yemeyi göze alamadığım için, şu eski atışmalarınızı biraz benzin dökerek alevlendireyim de patlamaların ışığında önüm aydınlansın diye düşündüm.
Foruma üye olduktan sonra basto’nun acemilere öğütlerinin ilk kuralına uyup 1 ay saat almadım. Dördüncü kuralı da çok aklıma yattı, ilk saatimi forum üyelerinden almalıyım dedim ve sevgili mrbars hocamın kolundan benim koluma ilk saatimi aktardım. Kendileri Maurice Lacroix Moonphase Chrono olup çok severek kullanıyorum. (tekrar teşekkürler mrbars hocam)
Sanırım biraz takıntılıyım, yani ay fazlılara takmış gibiyim şu anda (fala da hiç inanmam bu arada, yaşım gereği bir şey klasik ise bana da uyar diye düşünüyorum ve ayfazlı saatleri de klasik anlayışımın sınırları içinde görüyorum.)
İlk Seikoma yeni çıktığında, 1994 te kinetic ile başlamıştım. Çok da memnunum. Bu 19 yılın en az 15inde neredeyse duvarlara vurarak ve gündelik olarak kullandım, hiç sorun çıkmadı. Daha sonra 2 seiko daha edindim, onları da sevdim. Şimdi de ay fazlı ve otomatik olarak favorim seiko srx003p1(ind.fiyatı 1550 TL) (Favorim olmasında fiyatı da çok önemli etken tabii, üstelik de kinetic diye düşünüyorum.)
Alternatif olarak Longines L2.673.4.78.3 (ind.fiyatı 4900 TL) - maurice lacroix lc6078-ys101-13 (6700 TL) – Fr.Constant FC330S6B6(2900TL)
Aziz hocalarıma 3 sorum var :
1-Siz hangisini seçerdiniz?
2- “üstelik de kinetic” yanlış bir ifade mi?
3- Yanıtınız seiko dışındaysa aradaki farka değer mi? (Bütçem 2500-3000 TL. Ama gerekirse bir sonraki saati erteleyerek dışına çıkabilirim)
Teşekkürlerimle…
"Gülünü bunca önemli kılan uğrunda harcadığın zamandır."
Kullanıcı avatarı
erciyes

Re: Moonphase Saat Seçimi Kinetic & Otomatik

Mesaj SeRxx » 16 Nis 2013, 21:12

1- Ben olsam kesinlikle Longines'i seçerdim. Longines Master Moonphase modelinin 40mm ve 42mm çaplı iki varklı versiyonu var; ikisini de denemenizi tavsiye ederim :thumbup:
Longines Master Moonphase incelemesi :arrow: viewtopic.php?f=13&t=6523%20%20url#axzz2QeQqYxY8

2- Üstteki Kinetic ifadesi doğru :thumbup:

3- Mantıken ödenen fark değmiyor gibi görünse de saat dünyasında mantık işine girmemek en doğrusu :) Bence içinize hangisi siniyorsa onu alın ve geçin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Otomatik/Kinetic Moonphase Saat Önerisi

Mesaj Tolgi06 » 16 Nis 2013, 21:32

Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj damenn » 16 Nis 2013, 22:35

Sayın erciyes başlığınıza yandan kaynak yapıp, forum ahalisine "moonphase yanında bir de yıl göstergesi olan en uygun fiyatlı saat önerileriniz ne olur desem" ayıp olmaz umarım :)

edit:
Galiba bu başlıkta aradığım cevabı var :) Uygun fiyatlı bulmak imkansız gibi birşey.
viewtopic.php?f=62&t=12172#axzz2Qf1thtut
Kullanıcı avatarı
damenn

Re: Moonphase Saat Seçimi Kinetic & Otomatik

Mesaj erciyes » 17 Nis 2013, 09:28

SeRxx yazdı:1- Ben olsam kesinlikle Longines'i seçerdim. Longines Master Moonphase modelinin 40mm ve 42mm çaplı iki varklı versiyonu var; ikisini de denemenizi tavsiye ederim :thumbup:
Longines Master Moonphase incelemesi :arrow: viewtopic.php?f=13&t=6523%20%20url#axzz2QeQqYxY8

2- Üstteki Kinetic ifadesi doğru :thumbup:

3- Mantıken ödenen fark değmiyor gibi görünse de saat dünyasında mantık işine girmemek en doğrusu :) Bence içinize hangisi siniyorsa onu alın ve geçin :thumbup:

Longines'i ben de çok beğendim. Ama, "üstelik kinetic" ifadem ile vurgulamak istediğim seiko daki teknolojinin -marka imajları ile estetiği tümüyle bir yana bırakıyorum- Longines'ten daha iyi olduğu inancım. Yanlış anımsamıyorsam Seiko 1994 te kinetic ile çevre ve teknoloji ödülü kazanmıştı. Bendeki tortu şu; hem ucuz hem de daha iyi ve çevreci bir teknoloji. O zaman Seiko olmalı diyorum. Diğer yandan forum üyelerinin yarısı Seikoya sütçü beygiri muamelesi yapıyor.
Benim öğrenmek istediğim kumda ya da çimde, uzun ya da kısa mesafede seiko gerçekten sütçü beygiri mi? Çünkü zaten 3 tane seikom var ve koleksiyoncu bir yapım olduğu için yanlış bir saat almak istemiyorum.Aldığım saat bende kalmalı ve niyetim her defasında daha yüksek seviyede ve imajı güçlü markalarla 8-10 tane daha saat alarak - son durak mrbars'ın da etkisi ile Rolex olabilir- yetinmek.
Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
erciyes

Mesaj erciyes » 17 Nis 2013, 09:39

Her sabah forumda satılan saatlere bakıyorum. Bu adrese satışa çıktığı 7 Nisan'dan beri bakmadığım gün olmamıştır. Bende hala srx yek parmak ileride ama sizin için neden kesinlikle Longines ?

Bilgim çok yetersiz olduğu için tercihim de yanlış olabilir diye karar veremiyorum.

Şimdi elimden tutun ve küçük bir çocuk gibi vurmayan bir ayakkabı almama yardımcı olun.
Teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
erciyes

Mesaj erciyes » 17 Nis 2013, 09:46

damenn yazdı:Sayın erciyes başlığınıza yandan kaynak yapıp, forum ahalisine "moonphase yanında bir de yıl göstergesi olan en uygun fiyatlı saat önerileriniz ne olur desem" ayıp olmaz umarım :)

edit:
Galiba bu başlıkta aradığım cevabı var :) Uygun fiyatlı bulmak imkansız gibi birşey.
viewtopic.php?f=62&t=12172#axzz2Qf1thtut

Ayıp da ne demek ?
Yeni bir soru, yeni ve farklı yanıtlar, ulaşılması güç bilgilerin draje halinde önünüze sunulması ve özgür iradenizle seçme olanağı..
Böyle bir katkı ve lükse teşekkürden başka ne söylenebilir?
Şimdi sayenizde yanıtı pahalı da olsa yeni bir sorum daha var.
Teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
erciyes

Mesaj SeRxx » 17 Nis 2013, 11:43

Seiko Kinetic teknolojisi Quartz'lar arasında çevreci ödülü aldı; Kinetic ile otomatiği bu konuda birbirinden ayırmak gerek.
Forumda belli bir bütçeden sonra Seiko yerine farklı markaların tercih edilmesi savunuluyor; yoksa Seiko, saat dünyasına birçok yenilik kazandıran geçmişi sağlam bir marka ki bana göre Quartz'da dünyada bir numara :thumbup:

Seiko, Longines'den iyidir gibi net ifadeler kullanmak doğru olmaz diye düşünüyorum; model bazında konuşmak daha doğru olacaktır. Mesela Longines Master sersinin Seiko'da birebir karşılığı yok, aynen Seiko Kinetic serisinin de Longines'de karşılığı yok.

Özet olarak, ileride Rolex gibi farklı bir hedefiniz varsa kesinlikle bütçenizi pahalı modellerle bölmeyin ve Seiko'ya yönelin. Seiko Kinetic Direct Drive Moonphase modellerini detaylı incelemişliğim var; kullanılan teknoloji ve işçilik, bulunduğu fiyat segmetine göre rahatlıkla üst düzey diyebilirim. SRX003 yerine, yenilenen SRX007 modelini de incelemenizi tavsiye ederim :thumbup:

Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners