Herkese merhaba,
Yeni bir üye olarak sık sık geçmişi karıştırıyorum. Seiko söz konusu olduğunda, forum üyelerinin dudak bükenler ve Çanakkale gibi savunanlar olmak üzere karpuz gibi tam ortadan ikiye bölündüklerini gözlemledim.
Saat konusunda hala çok cahil olduğum ve bond hocamdan yeni bir fırça yemeyi göze alamadığım için, şu eski atışmalarınızı biraz benzin dökerek alevlendireyim de patlamaların ışığında önüm aydınlansın diye düşündüm.
Foruma üye olduktan sonra basto’nun acemilere öğütlerinin ilk kuralına uyup 1 ay saat almadım. Dördüncü kuralı da çok aklıma yattı, ilk saatimi forum üyelerinden almalıyım dedim ve sevgili mrbars hocamın kolundan benim koluma ilk saatimi aktardım. Kendileri Maurice Lacroix Moonphase Chrono olup çok severek kullanıyorum. (tekrar teşekkürler mrbars hocam)
Sanırım biraz takıntılıyım, yani ay fazlılara takmış gibiyim şu anda (fala da hiç inanmam bu arada, yaşım gereği bir şey klasik ise bana da uyar diye düşünüyorum ve ayfazlı saatleri de klasik anlayışımın sınırları içinde görüyorum.)
İlk Seikoma yeni çıktığında, 1994 te kinetic ile başlamıştım. Çok da memnunum. Bu 19 yılın en az 15inde neredeyse duvarlara vurarak ve gündelik olarak kullandım, hiç sorun çıkmadı. Daha sonra 2 seiko daha edindim, onları da sevdim. Şimdi de ay fazlı ve otomatik olarak favorim seiko srx003p1(ind.fiyatı 1550 TL) (Favorim olmasında fiyatı da çok önemli etken tabii, üstelik de kinetic diye düşünüyorum.)
Alternatif olarak Longines L2.673.4.78.3 (ind.fiyatı 4900 TL) - maurice lacroix lc6078-ys101-13 (6700 TL) – Fr.Constant FC330S6B6(2900TL)
Aziz hocalarıma 3 sorum var :
1-Siz hangisini seçerdiniz?
2- “üstelik de kinetic” yanlış bir ifade mi?
3- Yanıtınız seiko dışındaysa aradaki farka değer mi? (Bütçem 2500-3000 TL. Ama gerekirse bir sonraki saati erteleyerek dışına çıkabilirim)
Teşekkürlerimle…