Bildiğiniz üzere 5550P'yi alırken 5270G'yi de bayağı bir kurcalamıştım. Çok çok beğendim açıkçası, bir daha ki komplikasyon Patek alışverişimde adresimin bu olacağını düşünmüştüm ki hala da düşünüyorum.
Yabancı forumlarda sorduğum bir soru var, burada da siz değerli arkadaşlara sormak istiyorum. Aldığım zaman değerini daha iyi koruyacak (hatta belki arttıracak) olanı hangisidir? Yabancılara bunu sorduğumda saati yatırım aracı olarak görmememi, hangisini beğeniyorsam onu almamı önerdiler haklı olarak, ancak ''değerini korumak'' derken kastettiğim ileride daha çok paraya elden çıkarabilmek değil, ileride elimde ki koleksiyona baktığım zaman, o saatleri aldığım zamankinden daha az değerli olmalarını istememem.
5270G hakkında öğrendiğim bir şey, Patek Philippe bazı seçkin müşterileri ve bayilerine bu modelin discontinued olduğunu, yani artık üretilmeyeceğini söylemiş. Resmi olarak Basel 2013'de de bunun açıklanma ihtimali olduğu konuşuluyor. Bu da bana göre direk fiyatta bir artış olacak demek, çünkü söylenene göre böyle bir durumda sadece 200 adet 5270G kalacağı söyleniyor. Application piece olduğundan ötürü..
5270G'nin mekanizması daha güzel deniyor bu ikisi karşılaştırılırken. Lemania vs Patek modified in-house movement.
Şu an 5270G liste fiyatının yaklaşık %25 altına satılıyor. Basel'de dediğim durum olursa bu değişecektir kuşkusuz. 5970G ise sanırsam ilk çıkış fiyatının %10-15 civarı altlarında seyrediyor şu an.
Yani açıkçası benim içimden 5270G daha çok geçiyor, ancak daha iyi bilenlerin fikirlerini duymak isterim, saf hislerle hareket etmektense.
Fikirler gelsin lütfen

Not : İlk fotoğraftaki 5970G biliyorum, ancak ''highly collectible piece'' diye adlandırılan modeli, 5970P, ikinci fotoğraftaki siyah kadranlı modeli.

Teşekkürler.