TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe 5970P vs Patek Philippe 5270G Tercih Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seçim Önerisi

Patek Philippe 5970P
11
37%
Patek Philippe 5270G
19
63%

Toplam oy : 30

Patek Philippe 5970P vs Patek Philippe 5270G Tercih Önerisi

Mesaj SalihY » 16 Nis 2013, 01:51

Ask your next watch kısmına açmadım bilerek konuyu, çünkü bu en iyi ihtimalle ''next next'' olabilir :)

Bildiğiniz üzere 5550P'yi alırken 5270G'yi de bayağı bir kurcalamıştım. Çok çok beğendim açıkçası, bir daha ki komplikasyon Patek alışverişimde adresimin bu olacağını düşünmüştüm ki hala da düşünüyorum.

Yabancı forumlarda sorduğum bir soru var, burada da siz değerli arkadaşlara sormak istiyorum. Aldığım zaman değerini daha iyi koruyacak (hatta belki arttıracak) olanı hangisidir? Yabancılara bunu sorduğumda saati yatırım aracı olarak görmememi, hangisini beğeniyorsam onu almamı önerdiler haklı olarak, ancak ''değerini korumak'' derken kastettiğim ileride daha çok paraya elden çıkarabilmek değil, ileride elimde ki koleksiyona baktığım zaman, o saatleri aldığım zamankinden daha az değerli olmalarını istememem.

5270G hakkında öğrendiğim bir şey, Patek Philippe bazı seçkin müşterileri ve bayilerine bu modelin discontinued olduğunu, yani artık üretilmeyeceğini söylemiş. Resmi olarak Basel 2013'de de bunun açıklanma ihtimali olduğu konuşuluyor. Bu da bana göre direk fiyatta bir artış olacak demek, çünkü söylenene göre böyle bir durumda sadece 200 adet 5270G kalacağı söyleniyor. Application piece olduğundan ötürü..

5270G'nin mekanizması daha güzel deniyor bu ikisi karşılaştırılırken. Lemania vs Patek modified in-house movement.

Şu an 5270G liste fiyatının yaklaşık %25 altına satılıyor. Basel'de dediğim durum olursa bu değişecektir kuşkusuz. 5970G ise sanırsam ilk çıkış fiyatının %10-15 civarı altlarında seyrediyor şu an.

Yani açıkçası benim içimden 5270G daha çok geçiyor, ancak daha iyi bilenlerin fikirlerini duymak isterim, saf hislerle hareket etmektense.

Fikirler gelsin lütfen :)

Not : İlk fotoğraftaki 5970G biliyorum, ancak ''highly collectible piece'' diye adlandırılan modeli, 5970P, ikinci fotoğraftaki siyah kadranlı modeli.

Resim
Resim

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
SalihY

Re: Patek 5970P vs Patek 5270G

Mesaj drk » 16 Nis 2013, 01:58

Görsel açıdan 5270G benim için açık ara önde. Eğer üretimi biterse bir süre sonra milyon dolarlara müzayedelere çıkması çok olası bir ihtimal ancak bu tarz bir bilgiye ulaşmak çok zor olsa gerek. Aklıma gelen en mantıklı senaryo bayi ile basel öncesinde fiyatta anlaşıp birkaç gün opsiyon istemek ve gelecek bilgiye göre hareket etmek. Değer kazanma kısmını 2. plana atarsak da direk tercihim 5270 olurdu :thumbup: Öte yandan üretiminin devam ettiğini varsayarsak yine bir kayıp yok çünkü özel bir markanın en özel modellerinden biri, ilerde çok değerli olacağı şüphesiz, üstelik mekanizma açısından da daha üstün kabul ediliyor :thumbup:

Bazen çok ilginç modeller çıkabiliyor, mesela sadece perpetual calendar ama bilinen tek beyaz altın kasa olunca liste fiyatını minimum 10 ile çarpmak gerekiyor :) Böyle modellere ulaşabilmek için sanırım patek ile farklı ilişkiler içine girmek gerek :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SalihY » 16 Nis 2013, 02:02

Bu serinin daha öncesinde müzadeyelerde milyon dolarlara satılan bir model var mı ki?

Dediğin senaryo benim de aklıma geldi, zaten fiyat bekliyorum bir kaç yerden. Normalde yazın almayı düşünüyorum ama böye bir durum varsa gerçekten, şu an almak daha mantıklı olur çünkü en az %10'luk bir fiyat sıçraması konuşuluyor.

Ne gibi modellerden bahsediyoruz mesela? :)

Drk yazdı:Görsel açıdan 5270G benim için açık ara önde. Eğer üretimi biterse bir süre sonra milyon dolarlara müzayedelere çıkması çok olası bir ihtimal ancak bu tarz bir bilgiye ulaşmak çok zor olsa gerek. Aklıma gelen en mantıklı senaryo bayi ile basel öncesinde fiyatta anlaşıp birkaç gün opsiyon istemek ve gelecek bilgiye göre hareket etmek. Değer kazanma kısmını 2. plana atarsak da direk tercihim 5270 olurdu :thumbup: Öte yandan üretiminin devam ettiğini varsayarsak yine bir kayıp yok çünkü özel bir markanın en özel modellerinden biri, ilerde çok değerli olacağı şüphesiz, üstelik mekanizma açısından da daha üstün kabul ediliyor :thumbup:

Bazen çok ilginç modeller çıkabiliyor, mesela sadece perpetual calendar ama bilinen tek beyaz altın kasa olunca liste fiyatını minimum 10 ile çarpmak gerekiyor :) Böyle modellere ulaşabilmek için sanırım patek ile farklı ilişkiler içine girmek gerek :)
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj drk » 16 Nis 2013, 02:14

Patek 3448, tahmini satış rakamı 860,000 - 1,500,000 $. Bu kasaya ait tek beyaz altın versiyon

Resim

Fotoğraftaki saat 2,75milyon $ dan satılmış.

Resim

Daha pahalı örnekler de mavcut, 4-5 milyonları bulan versiyonlar var. Bu saatler şu anda piyasada bulunan 5270'in ilk versiyonlarından. Elbette üretim adetlerinin şimdiye göre çok daha düşük olması ve daha önceki sahiplerinin dünyaca ünlü isimlerden oluşması da fiyatı uçuran diğer etkenlerden. Eğer denildiği gibi 5270'in üretimi 200 civarında durursa bu fiyatı çok büyük bir terslik olmadıkça artacak demektir, devam ederse sıkıntı olabilir.

Mesela güncel seriden başka bir örnek vereyim. Patek 3670A. Çelik kasa, bi-compax kronograf. Geçen sene satışa sunuldu, yalnızca 16 adet üretildi ve liste fiyatı 240,000chf idi. Bu saatin çok kısa bir sürede değerini birkaç katına çıkaracağı kesin. Belki hala da bulunabilir ;)

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Thevenin » 16 Nis 2013, 02:16

En az kalanin degerli olacagini soylemek makul. En onemli saat firmasinin en onemli kol saatlerinden bir tanesi. Limitli olmasa da dusuk sayida uretilen bir model. 5270 uretimi aldiktan sonra kisa vadede dursa da durmasada, sonucta referans degistiginde yine uzun vadede degerli olmayi surdurecektir diye dusunuyorum.
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Patek Philippe 5970P vs Patek Philippe 5270G Tercih Öner

Mesaj SalihY » 16 Nis 2013, 02:18

16 adetli olanı bulmak imkansıza yakındır heralde. Bulsanda 240,000 CHF filan olacağını düşünmüyorum açıkçası :)
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj drk » 16 Nis 2013, 02:28

Ben de pek ihtimal vermiyorum ama denemekten zarar gelmez :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SalihY » 16 Nis 2013, 02:40

rolex forums'ta 3970J'yi de çok önerdiler bu tarz bir alışveriş için opsiyon olarak, ancak 5550p ile çok aynı tarzda, o yüzden seçenekler arasına koymadım açıkçası.
Kullanıcı avatarı
SalihY

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners