TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Daytona vs Yacht-MasterII Seçim Önerisi/Daytona Alındı

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangisini Seçerdiniz?

Rolex Daytona
52
79%
Rolex Yacht-Master II
14
21%

Toplam oy : 66

Rolex Daytona vs Yacht-MasterII Seçim Önerisi/Daytona Alındı

Mesaj SalihY » 31 Mar 2013, 13:52

Arkadaşlar selam,

Bir adet Rolex edinmek istiyorum, bir süredir Yacht-Master II düşünüyorum, ancak Daytona'yı da değerlendirmeye karar verdim. Ancak Daytona'ların yenilerinden mi, yoksa eski Zenith mekanizmalılardan mı alayım diye düşünüyorum bir kaç gündür.

Stainless Steel, Ref 116520. Fiyatı diğerlerine göre uygun, görüntüsü güzel, klasik çelik Daytona. Ben beyaz kadranlısını beğeniyorum şahsen.

Resim

Beyaz altın versiyonu, Ref 116509.

Resim

Yacht-Master II, steel-everose gold.

Resim

Yacht-Master II, yellow gold. Aklımı çelmiyor değil ama, çok mu fazla acaba :) Komple altın gitgide moda olmaya başladı gibime geliyor biraz, etrafımda daha çok görmeye başladım. Ama bir parça arap işi olmasından da çekiniyorum dersem yalan olmaz :)

Resim

Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
SalihY

Re: Rolex Daytona vs Yacht-Master II Seçim Önerisi

Mesaj Bg17 » 31 Mar 2013, 14:44

sahsen bence adil bir karsılastırma olmamıs. acıkcası YM2 ye oy cıkarsa sasırırım.

makenizma kısmını ustadlara bırakıyorum... tabi zevkler cok tartısılmaz. sahsen ben bu karsılastırmada dusunme surem 3 saniye surmedi...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj drk » 31 Mar 2013, 14:50

Tercihim daytona olurdu ama; bu seneki baselword'de yeni daytona tanıtılma ihtimali var, 1 ay daha bekleyip görmek lazım. Olmazsa beyaz altın versiyonun kadran ve bezeli müthiş duruyor, aralarında en güzel o bence :thumbup:

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj SalihY » 31 Mar 2013, 14:55

neden böyle düşündüğünüzü öğrenirsem çok memnun olurum :)

Bg17 yazdı:sahsen bence adil bir karsılastırma olmamıs. acıkcası YM2 ye oy cıkarsa sasırırım.

makenizma kısmını ustadlara bırakıyorum... tabi zevkler cok tartısılmaz. sahsen ben bu karsılastırmada dusunme surem 3 saniye surmedi...
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj SalihY » 31 Mar 2013, 14:56

Onu bekleyeceğim zaten, ben şu an elimizde olanlar arasında bir karşılaştırma yapmak istedim, Basel'de yeni Daytona gelmeme ihtimaline karşın.
Drk yazdı:Tercihim daytona olurdu ama; bu seneki baselword'de yeni daytona tanıtılma ihtimali var, 1 ay daha bekleyip görmek lazım. Olmazsa beyaz altın versiyonun kadran ve bezeli müthiş duruyor, aralarında en güzel o bence :thumbup:

Resim
Kullanıcı avatarı
SalihY

Mesaj Bg17 » 31 Mar 2013, 15:36

salihy, en basta belirtiyim, ben bugune kadar hic rolex kullanmadım. Yanlıs anlasılmasın markaya karsı hic bir negatifligim yok, hatta oldukca takdir ediyorum. bu nedenle objektif bir karsılastırma yerine kendi bakıs acımı yansıtmaya calısacagım. herhangi bir teknik bilgiden cok kendi anlayısım olarak degerlendirirseniz sevinirim. hatalı bilgim varsa zaten ustadlar duzeltecektir.

bu kapsamda degerlendirdiğimde ym1 bence kesinlikle cok sık ve guzel bir saat. hele benim gibi ince bilekli birine cok guzel oluyordu. ayrıca deniz ve yelken konseptini de veriyor.

Bunun yanında ym2 ise tamamen yat yarısları icin tasarlanmıs, ve belirli bir musteri kitlesine hitap etmesi hedeflenmiş. Fakat geriye sayma gibi komplikasyonlar eklenirken saat ruhunu kaybetmiş. Yani bezel var ama saat dalgıc degil, geri sayıyor fakat gorunumu sportif değil. boyle hem luks hem sportif karakter yansıtmaya calısırken hicbiri olmamıs.

bir de goruntu kesinlikle bana kaba ve itici geliyor. yani ben burdayım diye bagırıyor, ki en dogal hakkı, fakat sonrasında buyur ne diyorsun dediğimde bir mesaj veremiyor. kimliksiz kalmıs gibi.

bunların yanında daytona ise, hem bir tarihi barındırıyor, hem de tartısmasız mukemmel bir tasarım. Tarihin butun sınavlarından gecmiş. Rolex gibi bir markanın amiral gemisi.

Tabi bir daha soyleyim, hepsi kişisel gorus. zevkler konusulurken kimse hatalı değildir. bir suredir ym2 ile ilgilendiğinizi biliyoruz. eger alırsanız eminim size yakısacagı ve size hissettirecekleri icin alacaksınızdır.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Ahbob » 31 Mar 2013, 15:48

Ben 44 mm'lik YM2'yi, Rolex'in en zayıf halkası olarak görüyorum. 40 mm'lik YM2 daha alınası bence.
Resim
44 mm'lik YM2'nin, Daytona hiç şansı yok bence. Eğer beyaz altın sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa Drk'nin resmini paylaştığı güzel, çok yerinde bir seçim olacaktır diye düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj tiktak98 » 31 Mar 2013, 16:18

basliktaki butun bu resimleri verilmis saatlerden , en bastaki beyaz kadran daytona ve bi ust mesajdaki mavi kadranli ym2 guzel,,,teknik olarak degil sadece zevkime gore degerlendirdim...
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners