TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris BC3 Alım Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris BC3 Alım Tavsiyesi

Mesaj hk3 » 18 Şub 2013, 19:32

Pirlant'in web sayfasinda 1 sene once baktigimda fiyatlar 1000-1200 civarindayken su an 2000'e kadar cikmis durumda. Yanlis mi hatirliyorum acaba gecen sene arastirdigim baska bir saat miydi? Yine de almayi dusunuyorum ancak daha dusuk fiyata alabilecegim bir urun icin de fazladan 500-600 lira vermek pek akillica olmaz sanirim. Pirlant disinda bir alternatif var mi bu saati bulabilecegim?

Konuyla biraz alakasiz ama bir sorum daha olacak. 3 ay sonra askere gidecegim. Diyelim ki bu saati aldim, askerde basina birsey gelir mi? :)
Kullanıcı avatarı
hk3

Re: Oris BC3 Turkiye Fiyati

Mesaj SeRxx » 18 Şub 2013, 20:57

1 yıl önceki fiyatı yanlış hatırlıyorsunuz gibi geliyor, sanırım fiyata CHF cinsinden bakmışsınız :?
Pırlant dışında da bayilerde bulmak mümkün :thumbup:

Askerde başına bir şey gelme ihtimali çok yüksek, alırsanız evde bırakmak daha mantıklı; ya da almayıp asker dönüşü bütçe ve alternatifleri gözden geçirip saat alışverişinizi tamamlayabilirsiniz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj herofb » 18 Şub 2013, 21:03

Fiyat doğru Serkan'cım yalnızca 1 seneden daha önce bakılmıştır bence , CHF fırlamadan önce 1200'ye alınabiliyordu

Bende askere götürmenizi tavsiye etmem , tecrübelerime göre komutanların beya birliğin her işini görebilecek kadar zengin değilseniz , maddi durumun iyice olduğunu belli etmek çok iyi olmayabiliyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Erdem35 » 18 Şub 2013, 21:03

hk3 yazdı:Konuyla biraz alakasiz ama bir sorum daha olacak. 3 ay sonra askere gidecegim. Diyelim ki bu saati aldim, askerde basina birsey gelir mi? :)

Askerde kokmuş çorapların bile başına neler geliyor ki böyle kıymetli bir saatin başına neler gelir düşünmek bile istemiyorum :shock: ha belki asteğmen olarak giderseniz bir nebze kurtulma şansı olabilir saatinizin :thumbup:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Re: Oris BC3 Alım Tavsiyesi

Mesaj Archimed » 19 Şub 2013, 17:58

Askere giderken götürülebilecek en iyi saat bence Casio F91 (saatin tam kodumu hatırlamıyorum, ama bilinen klasik asker saati) veya G-Shock olabilir.

Ben askere giderken o zamanki kız arkadaşım sağolsun bir Swatch Irony almıştı. Gerçi masa başında yazıcı olarak ve kısa dönem görev yapsam da 8 ay sonra güzelim saatin her yeri çizik içinde kalmıştı.

Saatiniz çalınmasa bile olası tahribata karşı; ucuz bir saatle gitmenizi öneririm.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj mucadeleci » 19 Şub 2013, 18:12

BC3 modelini havacılık temasından dolayı düşünüyorsanız eğer: Havacılık temasını işleyen ve tarihi olan pek çok saatler var, onlara yönelmenizi tavsiye ederim. Özellikle Rus saatleri bu konuda çok keyifli saatler ve muntazam mekanizmalara sahipler ve havacılık konusunda tarihi olan Sovyetler B. döneminde kullanılmış saatlerin yeniden üretimleri oldukları için anlam taşıyorlar. Oris, BC3 modelini, sponsor olduğu bazı havacılık etkinliklerine ithafen üretmiş anladığım kadarı ile, yani havacılıkla ilgili olarak reklamdan ötesi yok gibi gözüküyor.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 19 Şub 2013, 18:16

Şunu da eklemek isterim; Askere kesinlikle saat götürmenizi tavsiye etmem, gittiğinizde kantinden Tezkere watch alabilirsiniz :thumbup: Ben gittiğimde (yaklaşık 2sene önce) 15tl idi, hem hatıra olarak da saklayabilirsiniz. :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj hk3 » 21 Şub 2013, 18:29

mucadeleci yazdı:BC3 modelini havacılık temasından dolayı düşünüyorsanız eğer: Havacılık temasını işleyen ve tarihi olan pek çok saatler var, onlara yönelmenizi tavsiye ederim. Özellikle Rus saatleri bu konuda çok keyifli saatler ve muntazam mekanizmalara sahipler ve havacılık konusunda tarihi olan Sovyetler B. döneminde kullanılmış saatlerin yeniden üretimleri oldukları için anlam taşıyorlar. Oris, BC3 modelini, sponsor olduğu bazı havacılık etkinliklerine ithafen üretmiş anladığım kadarı ile, yani havacılıkla ilgili olarak reklamdan ötesi yok gibi gözüküyor.

havacilik temasindan cok, sade kadranli ve basit tasarimli saatleri begendigim icin BC3 ilgimi cekti (jargona hic hakim degilim o yuzden tam olarak anlatamadim). rus saatleri de ilgimi cekiyor ancak bulmasi biraz zor galiba. yurtdisindan siparis vermeye de soguk bakiyorum.

herkese cok tesekkur ederim sanirim ben yanlis hatirlamisim fiyati. saati alirsam askere goturup goturmeme konusunda hala karar veremedim. goturmezsem de zaten fiziksel bir zarar gormesini istemedigim icin goturmem. calinacagini sanmiyorum; askerde PP bile pek dikkat cekmez bence :) rolex falan olsa neyse. askerde dijital yada pilli analog saat kullanmak istemiyorum cunku bu saatleri izledigimde sanki zaman cok yavas geciyormus gibi hissediyorum, saate baktikca depresyona girmek istemiyorum. saniye gostergesinin akarak dondugune bakip zamanin hizli gectigini gorerek moralimi yuksek tutmam lazim :D
Kullanıcı avatarı
hk3

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 140 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners