TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

2.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Önerisi

Mesaj flowmaster » 17 Şub 2013, 11:46

Arkadaşlar merhaba,

2000 TL bütçeli bir saat arıyorum, aradığım özellikler:

*İsviçre üretimi
*Otomatik veya kurmalı
*40-42 mm kasa çapı
*Siyah kadran
*Çelik kayış

Aslında çıkış noktası IWC Big Ingeniuer ancak bütçem şimdilik buna elvermiyor. Araştırmalarımda Bu özelliklere uygun Longines Conquest L3.677.4 buldum. Bu saati tavsiye eder misiniz? Başka tavsiyeleriniz olur mu?
Şimdiden teşekkürler.

HAKAN
Kullanıcı avatarı
flowmaster

Re: 2000 TL Bütçe Saat Önerisi

Mesaj mertk » 17 Şub 2013, 16:01

Longines hydroconquest veya oris diverları düşünebilirsin.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Re: 2.000 TL Bütçeli Mekanik Saat Önerisi

Mesaj mlm » 18 Şub 2013, 00:56

Conquest yerine Oris Diver'i tercih ederdim ben olsam..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj razz » 18 Şub 2013, 01:18

Razz yazdı:Benzer bir konudan, HydroConquest ve yakın alternatifleri hakkındaki yorumumu ekleyeyim;

( 17 Ara 2011 )
Longines Hydroconquest.. Kasa, bezel ve bilezik açısından yeterli kalite ve fonksyonu sunmakla birlikte kadranda ( haddinden fazla büyük ) kullanılan Arabic numeral marker'lar genel layout'a aykırı duran bir dizayna sahip.. Saate sonradan eklenmiş gibi görünen crown guard'lar da ayrı bir negatif unsur.. Ayrıca -yine kendi adıma- markayı çok da başarılı bulmadığımı belirteyim..

Tag Heuer Aquracer.. İlk jenerasyon modellerini teknik anlamda gölgede bırakabilecek revziyonlarla göz doldursada ( WR500M gibi ) yine tool watch konseptiyle örtüşmeyen süslü ( aradaki vidalar ve dairesel çizgiler ) bezeli, orta karar ETA kalibreye verilen firmaya özgü adın kadranda farklı renk/font ile indike edilmesi ve farklı olmak adına asimetrik dizayn edilmiş olması yetmiyormuş gibi bir de alışılmışın aksi yönüne yerleştirilmiş date magnifier ile zorlama bir çizgiye sahip..

Oris TT.. Neredeyse markanın trade mark'ı haline gelmiş özgün kasa formu, yine tool watch konseptinden zerre uzaklaşmadan dizayn edilmiş mükemmel kadranı ve kolları, siyah üstüne beyaz font'la ve saat 6 noktasına yerleştirilmiş date window'u, kasayla kusursuz bütünleşen bileziği ile çok şık ve safkan bir diver görüntüsünde.. Şahsi tercihim, Rolex GMT Master ile zihinlere kazınmış çift renkli ( Coke ) bezel yerine tek renk ve seramik tip bezele sahip model zira yeni nesil versiyonlarda aluminyum üzerine serigrafi tekniğiyle üretilmiş bezel yerine seramic bezel kullanılıyor olması hem dayanıklılık hem de estetik açıdan yine bir + niteliğinde.... Bunun yanında, aynı serinin 2fast, nbmc ve Cvssvc üyelerimizde de bulunan brushed SS bezel versiyonu ise bir nebze dress unsurları da bünyesinde barındırıyor olması itibarıyla ikinci tercihim olurdu..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj flowmaster » 18 Şub 2013, 21:31

mlm yazdı:Conquest yerine Oris Diver'i tercih ederdim ben olsam..

tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
flowmaster

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners