Aranıza yeni katıldım.Gerçektende faydalı bilgilerle dolu bir topluluk oluşmuş.
22 yaşındayım ve üniversite son sınıf öğrencisiyim.Yaklaşık 5 sene önce beyazıtta sahafların arkasında ikinci el seiko 5 almıştım. O günden bu güne onu kullanmaktayım. Ama artık yeni bir saat almak istiyorum. paramı biriktirdim ve piyasadaki modelleri yokladım.
Tercihim klasik ve sade modellerden yana. saatimin otomatik ve çelik kordonlu olmasını istiyorum. Ve swiss made olmasını.
önümüzdeki 10 gün içinde saatimi almayı düşünüyorum. 800-1250 tl arası bütçem var.üstüne çıkamam.
Tissot T41.1.483.53 çok hoşuma gitti. http://www.esaatci.com/Urun/Tissot-T411 ... mu778.html
yalnız aklıma soru işaretleri var yardımcı olursanız sevinirim.
1. 2824-2 eta yı kullanıyor. bu makenizma nasıldır? forumda edindiğim bilgilere göre standart makenizma imiş. yani günde 12 saniyeye kadar sapma normal, max. 30 saniyeymiş.
2. 3bar 30m 100ft dayanım değerleri var. şiddetli bir yağmurda yada el yıkarken su alırmı? 100ft yaklaşık 30 metre demek bunun anlamı nedir?
3. Arka kapağı yokmuş gibi geldi bana swatch gibi yani. vidalı kapak dahi olsa köşelerinde hiç çıkıntı göremedim. herhangi bir arıza durumunda müdahele nasıl yapılabilir?
4. Son olarak en az 10 sene kullanmak isterim bu saatti. kaliteli geldi elime. marka ve dayanım olarak görüşleriniz nedir?
teşekkür ederim.