TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tissot Le Locle T41.1.483.53 Bilgi ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot Le Locle T41.1.483.53 Bilgi ve Tavsiye

Mesaj denizbayrak » 11 Şub 2013, 05:01

Aranıza yeni katıldım.Gerçektende faydalı bilgilerle dolu bir topluluk oluşmuş.

22 yaşındayım ve üniversite son sınıf öğrencisiyim.Yaklaşık 5 sene önce beyazıtta sahafların arkasında ikinci el seiko 5 almıştım. O günden bu güne onu kullanmaktayım. Ama artık yeni bir saat almak istiyorum. paramı biriktirdim ve piyasadaki modelleri yokladım.
Tercihim klasik ve sade modellerden yana. saatimin otomatik ve çelik kordonlu olmasını istiyorum. Ve swiss made olmasını.
önümüzdeki 10 gün içinde saatimi almayı düşünüyorum. 800-1250 tl arası bütçem var.üstüne çıkamam.
Tissot T41.1.483.53 çok hoşuma gitti. http://www.esaatci.com/Urun/Tissot-T411 ... mu778.html
yalnız aklıma soru işaretleri var yardımcı olursanız sevinirim.

1. 2824-2 eta yı kullanıyor. bu makenizma nasıldır? forumda edindiğim bilgilere göre standart makenizma imiş. yani günde 12 saniyeye kadar sapma normal, max. 30 saniyeymiş.
2. 3bar 30m 100ft dayanım değerleri var. şiddetli bir yağmurda yada el yıkarken su alırmı? 100ft yaklaşık 30 metre demek bunun anlamı nedir?
3. Arka kapağı yokmuş gibi geldi bana swatch gibi yani. vidalı kapak dahi olsa köşelerinde hiç çıkıntı göremedim. herhangi bir arıza durumunda müdahele nasıl yapılabilir?
4. Son olarak en az 10 sene kullanmak isterim bu saatti. kaliteli geldi elime. marka ve dayanım olarak görüşleriniz nedir?

teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
denizbayrak

Re: Tissot Le Locle T41.1.483.53 Bilgi ve Tavsiye

Mesaj SeRxx » 11 Şub 2013, 13:41

Foruma hoş geldiniz,

Saati beğendiyseniz, vereceğiniz parasını sonuna kadar hak eden bir model.

1- ETA 2824-2 kalitesini kanıtlamış olup, birçok prestijli markanın da tercihi olan bir mekanizmadır; sapma konusunda sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum .

2- Aşırı derecede suya maruz kalmadığı sürece sıkıntı yaratmaz ama dikkatli olmak gerek. Deri kayışın ömrünü uzatmak için de saati mümkün olduğunca sudan uzak tutmak gerek.

3- Arka kapağı var diye biliyorum, Swatch gibi degil yani. Gözünüzden kaçmış olmalı.

4- Saatinize iyi bakıp, gerekli bakımlarımı yaptırırsanız onlarca yıl kullanırsınız .
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj nbmc » 11 Şub 2013, 13:48

Hoşgeldiniz. :champ:

1. Mekanizmaya da markaya da sonuna kadar güvenebilirsiniz. 2824-2 birçok markanın, birçok modelinde kullanılan bir mekanizmadır.
2. Şiddetli bir yağmurun altına saatlerce kurban olarak bırakılmazsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Ancak el yıkamak ve banyo-duş zarar verebilir.
3. ?
4. Torununuz da kullanabilir.
5: (ek) Tissot Le Locle ve Tissot Visodate asla fiyatının saati değildir. :thumbup:

Şimdiden hayırlı olsun. Güzel tercih. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bu tarz bi saat için deri kayış tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj Karakuş » 11 Şub 2013, 14:09

nbmc yazdı:Hoşgeldiniz. :champ:

1. Mekanizmaya da markaya da sonuna kadar güvenebilirsiniz. 2824-2 birçok markanın, birçok modelinde kullanılan bir mekanizmadır.
2. Şiddetli bir yağmurun altına saatlerce kurban olarak bırakılmazsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Ancak el yıkamak ve banyo-duş zarar verebilir.
3. ?
4. Torununuz da kullanabilir.
5: (ek) Tissot Le Locle ve Tissot Visodate asla fiyatının saati değildir. :thumbup:

Şimdiden hayırlı olsun. Güzel tercih. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bu tarz bi saat için deri kayış tavsiye ederim.

Hangi anlamda fiyatının saati değildir? yani dahamı yüksek bedelle satılması gerekiyor. Bende Tissot prs516 düşünüyorum bu modelde önerilmişti fakat ben prs 516 da karar kıldım.
Kullanıcı avatarı
Karakuş

Mesaj nbmc » 11 Şub 2013, 19:47

Evet. Hem görsel olarak hem de kalite olarak ödediğiniz paranın hakkını fazlasıyla veriyor diye düşünüyorum. Dediğim gibi belki de daha fazlasını.

PRS 516 hakkında teknik olarak ve kullanıcı izlenimi olarak bir bilgim yok. Ama markaya güvenebilirsiniz.

Forumda aratırsanız kullanıcı incelemelerine, detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki linklerde kullanıcı incelemeleri var. Arama yaparak danışma konusunda da oldukça fazla bilgi bulabilirsiniz.

viewtopic.php?f=13&t=7395%20%20url#axzz2KbpC1xgn

viewtopic.php?f=13&t=10722#axzz2BpqqZPoY%20%20url
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj basto » 11 Şub 2013, 21:44

Dostum hoşgeldin foruma. Ben de kısa bir zaman önce le locle aldım. Uzun ömürlü olsun diye metal kordon tercih ettim, deri kordonu da ayrıca alma opsiyonu olduğundan. 10 yıl kullanacaksan sen de metal bakabilirsin. Saatin camı safir olduğundan 10 sene sonra dahi ilk aldığın gibi görünecektir ama kasasını çizmemeye dikkat et. Bence fazla düşünmene gerek yok klasik saat seviyorsan bu modeli alabilirsin. Sapma olayı biraz da şans işi benim saat 5 saniye sapıyor mesela.

Su geçirme işine biraz dikkat et, banyoya (kolunda olmasa bile) bu saatle girme mesela nemden etkilenmesin. Elini yıkarken ıslandıysa yıkamadan sonra kurula. Saatin tepesini açık bırakma. Bu tip şeylere dikkat edersen su ile sorun yaşamazsın.
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj denizbayrak » 12 Şub 2013, 01:43

tesekkur ederım tavsıyelerınız için. bugün saat&saat bayisine gittim görüştüm. pazarlık ile peşin 1100 tl veriyorlar saati.
sonra konyalı saate geçtim.ordada fiyat aşağı yukarı aynı. yalnız garibime giden ikiside tissotun Türkiye temsilcisi olduğunu idda ediyolar.
hangisi Türkiye temsilcisi? yada hangisi daha güvenilir? İnternette bir kaç sitede 950 tl ye gördüm aynı modeli. ne yapmamı önerirsiniz?
Kullanıcı avatarı
denizbayrak

Mesaj denizbayrak » 12 Şub 2013, 01:45

basto yazdı:Dostum hoşgeldin foruma. Ben de kısa bir zaman önce le locle aldım. Uzun ömürlü olsun diye metal kordon tercih ettim, deri kordonu da ayrıca alma opsiyonu olduğundan. 10 yıl kullanacaksan sen de metal bakabilirsin. Saatin camı safir olduğundan 10 sene sonra dahi ilk aldığın gibi görünecektir ama kasasını çizmemeye dikkat et. Bence fazla düşünmene gerek yok klasik saat seviyorsan bu modeli alabilirsin. Sapma olayı biraz da şans işi benim saat 5 saniye sapıyor mesela.

Su geçirme işine biraz dikkat et, banyoya (kolunda olmasa bile) bu saatle girme mesela nemden etkilenmesin. Elini yıkarken ıslandıysa yıkamadan sonra kurula. Saatin tepesini açık bırakma. Bu tip şeylere dikkat edersen su ile sorun yaşamazsın.

teşekkur ederim Basto. arka tarafında saatin kapağı varmı makenizmaya ulaşmak için?
Kullanıcı avatarı
denizbayrak

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 140 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners