TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Paxmahnhob'un Saatleri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Paxmahnhob'un Saatleri

Mesaj Paxmahnhob » 10 Şub 2013, 22:06

Selamlar. Foruma yeni üye oldum. Kısaca kendimi tanıtayım; 30 yaşındayım hobi olarak müzikle uğraşıyorum (klasik piyano ve pipe organ çalıyorum), çalışmıyorum. Klasik müzik, enstrumanlarım dışındaki uğraşlarım antikalar, eski şeyler ve eski amerikan araçlarından oluşmakta. Saatler hakkında çok fazla bilgim yoktu ama forumu bir süredir takip etmekteyim. Forum çok öğretici olduğundan bir sürü şey öğrendim. Herşeyde, her zaman, satıcı verici değil, toplayıcı ve saklayıcıyımdır. Saat olsun, radyo olsun veya eski herhangi birşey olsun. Yani elimdeki saatleri satmak gibi bir niyetim kesinlikle yok. Saat olsun radyo olsun vs. olsun, elimdeki şeyin değerini bilmek isterim. Resimlerini verdiğim saatlerin alındığı yıllardaki değeri ve şimdiki değeri hakkında yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca mekanizma, ekstra özellik gibi bilgide verirseniz sevinirim. Resimleri facebooktan direk ekledim umarım çok büyük olmamıştır. En sondaki saat hariç hepsi çalışmakta. Altın sarısı Seiko, hiç geri kalmıyor pilli bir saat sanırım ama nasıl oluyorsa saniyesi kalp atışı gibi, iki hareket yapıp duruyor sonra tekrar iki hareket şeklinde, yani ilginç bir şekilde hareket ediyor, normal midir? Dededen kalma (içlerinde gerçekten ESKİ olan tek saat sanırım) Omega sanırım altın kaplama. İbrelerini numaralarını vs. restore edilebilir mi? Restorasyon ve mekanizma bakımı için (saat çalışıyor) tahmini ne kadar bütçe ayırmalıyım. Flaşla çektiğim için saat çok eski gibi çıkmış ama camında hiç çizik yok. Çok daha yeni gözüküyor normalde. Umarım konuyu doğru yere açtım ve ilk mesaj için çok fazla soru sormadım. Sorularımda yardımcı olursanız sevinirim.

Resim
Resim
Resim

Resim
Resim
Resim

Resim
Resim
Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Paxmahnhob

Re: Elimdeki Saatlerin Değeri Hakkında Yorumlarınız

Mesaj Paxmahnhob » 13 Şub 2013, 12:32

Kaç gündür ne gelen var ne giden. 120 küsür okunma olduğuna göre, bunu "bilmiyoruz" a yoruyorum. :)
Kullanıcı avatarı
Paxmahnhob

Mesaj mucadeleci » 13 Şub 2013, 14:07

Foruma hoşgeldiniz :thumbup: Bu konuda size yardımcı olabilecek arkadaşlar başlığı görmemiş yada başlığa yazamayacak kadar meşgul olabilirler.

Pilli Seiko nun normal çalışması kalp atışı şeklinde değil elbette :) Pilli saatlerde, pil bitmek üzere iken saniye dediğiniz şekilde çalışır, yani en kısa sürede pili değiştiriniz. Maddi değer konusunda pek bir fikir beyan edemeyeceğim, yalnız Longines e bayıldım :thumbup: Kadran yenileme konusunda Türkiye de pek usta yok bildiğim kadarıyla, yalnız bir kaç ay önce saatçimde otururken bir malzeme toptancısı geldi ve -İstanbulda iki arkadaş bu işi (kadran yenileme) yapıyorlar ustalıklarını da epey geliştirdiler. dedi. Bir araştırma yaparsanız bulunabilir, bununla birlikte yurt dışında bu işi çok iyi yapan ustalar var, *Bulenty isimli üyemiz bu konuda bir kaç link paylaşmıştı ve özellikle vintage Omega konusunda çok iyi işler gördüğümü hatırlıyorum, kendisi ile özelden irtibata geçebilir yada bulabilirseniz arama kısmından yazarak konuyu araştırabilirsiniz. Kolay gelsin.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj onuratamer » 13 Şub 2013, 16:53

Oncelikle hosgeldiniz. Maddi degerleri hakkinda birsey soyleyemeyecegim, ama belli ki cok yasanmisliklar var bu saatlerde. Bu yuzden manevi deger olarak cok degerli olduklarini soyleyebilirim.
Bu basligi daha once de gordum, basligi ilk okuyan durumu farkli algilayip bu saatleri satmak amacli fiyat sordugunuzu dusunmus olabilir. Basligi "Paxmahnhob'un saatleri" seklinde acmis olsaniz bu baslik en az 3 sayfayi gorurdu.

Ben aralarinda en cok Seiko'yu begendim, Omega da gayet yuksek kondisyonda. Tumunu guzel gunlerde kullanmaniz dilegiyle...
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Paxmahnhob'un saatleri :)

Mesaj Paxmahnhob » 13 Şub 2013, 18:05

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Aslında elimden küçük büyük (boyut olarak) yenileme işi gelir ama saat kadar küçüğü hiç denemedim. Omeganın kadranında siyah kısımların tümünü maskeleyip, sayıları ve sayı işaretlerini, metal polish ve hobi için kullanılan hobi motoru (dremel) ve ucu ile parlatmayı düşündüm ama cesaret edemedim. Sonuçta ne olursa olsun mekanik bakımdan anlamam, anlayamam ve saatçiye gitmesi gerekecek. Birde en son koyduğum saat resmine hiç dikkat etmemişim, ne olduğu anlaşılmıyor; Resimdeki tip saatlerden Kundo marka.

Resim

Bu saat aileden gelme değil, geçenlerde babam bir dostundan almış ve tamirci bir parçası eksik olduğu için yapamamış ve parçanın bulunamayacağını söylemiş. Bu tür saatler hakkında bir bilgim yok ama mekanizması oldukça büyük, eksik parça bilinse, ahşaptan veya tornadan çelikten yapılabilir gibi. Uğraşmaya değer gibi çünkü camı olsun diğer şeyleri olsun çok temiz. Tüm dişli çarklar falan zaten sökülüp parlatılır ama eksik parça yüzünden çalışmaması kötü oldu.

Edit: Konunun ana başlığı "Paxmahnhob'un saatleri" olarak değiştirilebilir mi? Ben yapamadım?
Kullanıcı avatarı
Paxmahnhob

Re: Paxmahnhob'un Saatleri

Mesaj Paxmahnhob » 15 Mar 2013, 04:11

Sevmem ama "yukarı" :?
Kullanıcı avatarı
Paxmahnhob

Re: Paxmahnhob'un Saatleri

Mesaj sedir » 15 Mar 2013, 06:54

Paxmahnhob (bu kadar zor yazılan bir isim seçmenizin bir nedeni olsa gerek) saatlerinizin maddi değerlerini söyleyecek bir uzman değilim. Ama Longines, ve iki Seiko'nun üstüste koysanız hiç kullanılmamışları bugün 1500TL'ye alınabilir. Kullanılmışların fiyatını da gördükleri talep ve bulunabilirlikleri belirleyeceğine göre tahmin etmek zor olmasa gerek. Omega saatin modelinin yazmaması ve amblemin duruşu birşey söylemeyi zorlaştırıyor. Kasanın metali konusunda da fikir yürütmek zor. Altın ise bir yerinde yazmalıydı. Arka kapakta hiç yazı yok. Kapağın iç yüzünde var mı acaba. Kapak açılıp içinin resmi çekilirse belki mekanizmadan daha fazla fikir beyan eden çıkabilir. Aslında Omega olduğuna bile emin olamadım. Oldukça eski bir model sanırım. Ancak fotoğraf ve flaş etkisi göz ardı edilse bile çok cazip görünmüyor. Bu gibi saatlerin fiyatını tahmin etmek için ebay gibi çok sayıda ürünün bulunduğu yerlerde benzerlerine bakmak gerekir diye düşünüyorum.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners