TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko ve Citizen Modelleri Arasından Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko ve Citizen Modelleri Arasından Seçim

Mesaj XemreG » 29 Oca 2013, 19:02

Selamlar,

Bütçe 1000 lira civarı genede 50 - 100 ne kurtarırsam kar gözüyle bakmıyor da değilim :) ben pilli saatleri nedense hiç sevemedim babamın daha ben doğmadan aldığı bir seiko var örnek olarak. kinetik ve hala çalışıyor.. O nedenle bütün baktığım saatler kinetik, saatin içinin açılmasını istemediğimden kaynaklanıyor bu o kadar para verip aldığım saatin iyi olmayan bir saatçi tarafından pil değişimi uğruna 1 damla suyla eriyip gitmesini istemiyorum..

Şu ana kadar bulduklarım şunlar:

Arctura serisi çok beğendiğim bir seri ilk çıktığında gözlerimi açıp nasıl yani bu saat mi gözüyle baktığım saatler bide kasasını seviyorum bileklik gibi oturuyor..

SNL047P - SNL051P Bu iki model biri çelik biri slikon kordonlu asıl istediğim silikon daha spor duruyor ama bulduklarım hep çelik kordonludan daha pahalı. Artık eski bir model olmasından kaynaklanıyor sanırım..

Perpetual sizin sayenizde öğrendiğim bir teknoloji ve baya övülerek anlatılmış sırf bu nedenle arctura serisinden vazgeçebilirim bulduğum saat modeli premier serisi SNP005 kordon yapısını sevmedim saat iyi güzel hoş ama ben geniş kordon seviyorum galiba..

Diğer baktığım model ise seiko dışında turkiyede değişik avrupada değişik model numarası var ben bulduğum seri kodunu yazayım CITIZEN ECO DRIVE AV0031-59A

Bana nedenleriyle öneride bulunursanız sevinirim saat önerisinede açığım hala arctura da gözüm olmasına rağmen perpetual özelikli bir saat mi almalı yoksa hiçe sayıp arctura mı almalı. Yada yeni bir saat mi bakmalı başka markalardan yada modellerden..

Şimdiden teşekkürederim..
Kullanıcı avatarı
XemreG

Re: Seiko ve Citizen Modelleri Arasından Seçim

Mesaj mucadeleci » 29 Oca 2013, 19:14

Perpetual özellikli Arctura serisi saatler mevcut ;) örn: SNP029P1
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj XemreG » 29 Oca 2013, 19:21

Görünümü hoş bir saatmiş düşündüklerimden biraz daha pahalı ama siyah rengi hoş SNP031P1 bu arada önerebileceğiniz internetten alabileceğim yerleri eğer yasak değilse alabilir miyim dun du sanırım 200 liraya replika aynı saati görünce internetten almaya korkmuyo değilim..

Birde bu model çok hoş SNAC21P1 yukarıdaki özelikleri olmasa bile, kafamdaki su saatçiyi atamıyorum bi kaç sene sonra elveda demek istemiyorum saate yanlış mı düşünüyorum bide mekanizma olarak bu para bu saate verilir mi? Bulduğum fiyat 790 lira..
Kullanıcı avatarı
XemreG

Mesaj XemreG » 31 Oca 2013, 07:52

Pek cevap alamasamda sanırım netleştirdim kafamı arctura kasası çok hoşuma gittiği ve tavsiyenize uyarak su modeli buldum 1200 liraya sizce nasıl bir saat ve kozmetikden ziyade özelik olarak keşke şuda olsaydı demiyeceğim bi saate benziyor 1200 liraya önerebileceğiniz saat varmıdır?
Kullanıcı avatarı
XemreG

Mesaj mlm » 01 Şub 2013, 17:22

SNAC21P1 güzel seçim olur :thumbup:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj dolunay » 01 Şub 2013, 22:21

...
Seiko Kinetic kullandığınıza göre çıtayı yükseltip bir adım ileriye gitme vakti gelmiş.
Citizen Eco-Drive Perpetual Chrono Atomic Time kullanmanızı öneririm. Video'yu izleyin.

Citizen Eco-Drive Perpetual Chrono Atomic Time AT4008-51E Stainless Steel ve AT4010-50E Titanium
Resim Resim
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj XemreG » 02 Şub 2013, 07:19

Arkadaşlar saati aldım citizen gerçekten hoş ama benim için çok boş özelikleri var hiç birini kullanmıyacağımı adım gibi biliyorum..

Kararımı SNP031P1 den yana kullandım aşağıda saatin görüntüsünü ekliyorum..

Resim

Resim

Seçmemdeki neden 1. kasa çok hoşuma gitmişti 2. perpetualli 3. seiko ya guveniyorum yukarıda anlattığım hikayeden dolayı açıkcası cok digital geldi citizen..

Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
XemreG

Mesaj mucadeleci » 02 Şub 2013, 11:54

Hayırlı olsun, iyi günlerde inşallah, son derece yakışıklı :thumbup: Bir küçük inceleme bekliyoruz artık ;)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners