TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Baume & Mercier Yorum ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Baume & Mercier Yorum ve Tavsiye

Mesaj cihander » 29 Oca 2013, 11:37

Merhaba,
4000 TL civarı otomatik bir saat almak istiyorum. bir süredir araştırdım bu civarda hoşuma giden modeller baume mercier, maurice lecroix ve meistersinger. En çok beğendiğim ise baume mercier aslında. Bunu alacak gibiyim ama hiç bilgi sahibi olmadan da almak istemiyorum. Forumda bu marka ile ilgili genel bilgiler var onları okudum, internette de kullanıcı yorumları vardı farklı sitelerde. Onlar da olumlu görünüyordu ama pek bilgili kişilerin yorumlarına benzemediği ve sadece "ben çok memnunum, çok güzel" vs gibi yorumlar olduğu ve detay verilmediği için forumda da sormak istedim.
Sanırsam forumda da çok fazla kişinin tercih ettiği-kullandığı bir marka değil. Aramızda kullanan, memnun veya şikayetçi olan varsa bilgileri, tecrübelerini paylaşabilir mi?
Markanın bendeki algısı kaliteli ve alınabilecek bir saat görüntüsü çiziyor ama tecrübeler daha ön plana çıkıyor benim için alım kararını vermeden önce.
bir de böyle bir saat alınca kaç yılda bir bakım yaptırmak gerekir?
Şimdiden teşekkürler

http://www.baume-et-mercier.com/collection-classima/classima-8462
http://meistersinger.net/Product_Line/Detail_en.html?submodel=AM1001
http://www.mauricelacroix.com/?lang=en#COLLECTION/LES
En son cihander tarafından 29 Oca 2013, 11:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
cihander

Re: Baume & Mercier tavsiye ve bilgi ricası

Mesaj asymptote » 29 Oca 2013, 11:51

serdarfb' nin koleksiyonunda var BM, kendisi fikrini beyan edecektir. O fiyatı hak eder mi bilmiyorum ama sizin linkini verdiğiniz Classima da gayet şık..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Baume & Mercier Yorum ve Tavsiye

Mesaj Bora71 » 29 Oca 2013, 12:48

Merhaba,
Geçen sene mayıs ayında Almanya'dan Capeland 10062 aldım.
http://www.baume-et-mercier.com/collection-capeland/capeland-10062
Öncelikle saatin dizaynını beğendim, bir tane 7750 mekanizmalı saatim vardı, bir tane de 7753 tip olsun istedim. Daha önceki Capeland serilerinde saatin arkası tam kapalı iken bu yeni modelde şeffaf yapmışlardı, seçimimde büyük rol oynadı :D
Genelde saatten çok memnunum, BM dizaynları hem zarif, hem spor oluyor (Capeland serisi için). Kasa finişi satin tercih edilmiş, hoş bir görüntü veriyor, artı saat 42 mm çapında, bence ideal ve çok kalın değil (TAGlar gibi). Çok spor değil ancak her zaman ben burdayım diyor.
Malzeme kalitesi çok iyi, kasa ve bilezik darbelerde hemen hemen hiç çizilmiyor. Mekanizma günde 9-10 sn ileri gidiyor ki tek memnun olmadığım konu bu (mevcut tissot +3 sn idi), ancak bu da zamanla değişebilir, bu kadar fark için açtırmaya değmez diye düşünüyorum. İleride bakım yapıldığı zaman ayarlanır illa ki.
Bakım için 3-5 yıl söyleniyor ama geçen ay üstad Recep Gürgen'e eski bir Omega bakımı yaptırmak için gitmiştik. Bize dediği saatin hassasiyeti bozulmaya başlarsa, sık ileri gitme ve geri kalmalar başlarsa bakım zamanı geldiğidir. Bence de problemsiz çalışıyor ise ellememek daha iyi. Ancak sorun çıkarmasa bile 8-10 yıl içinde bir yağlama, conta değişimi tabi ki iyi olur.
BM marka olarak Türkiye'de yeni, pek tanınmıyor, IWC ile aynı gruba ait. Fiyat olarak TAG Heuer ile hemen hemen aynı seviyelerde. TAG alırsanız herkes hemen tanır bilir, ama BM alınca, saatin ne, BM dediğinizde çoğu boş gözlerle size bakacaktır :D
Çok uzattım, sonuçta ben çok memnunum, zevkle takıyorum, önemli olan sizin ne hissedeceğiniz. İçinize sinerek severek takacaksanız neden olmasın.
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj cihander » 29 Oca 2013, 13:19

Detayli açıklamanız ve bilgiler için çok teşekkür ederim. aklımdaki soruların çoğuna daha iyi cevap bulamazdim :D
Bir de teknik olarak bir sorum var, linkini gönderdiğim BM classima, ETA 2893-2 veya ETA Valjoux 7750 mekanizma kullanıyormuş diye buldum internetten. bu mekanizmalar ile ilgili yorumunuz var mıdır?
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
cihander

Mesaj asymptote » 29 Oca 2013, 13:22

cihander yazdı:ETA 2893-2 veya ETA Valjoux 7750 mekanizma kullanıyormuş diye buldum internetten. bu mekanizmalar ile ilgili yorumunuz var mıdır?

Her ikisi de iyidir, hoştur. 7750'nin rotoru arı gibi biraz vızıldar sadece.. :D :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bora71 » 29 Oca 2013, 13:43

Rica ederim, yardımcı olabildiysem sevindim :D 7750 mekanizma sadece linkteki modeldedir.
http://www.baume-et-mercier.com/collection-classima/classima-8692
Bunda da saniyeyi uçurmuşlar, zaten mekanik saat zevkimiz saniye kolunu izlemek, iyi olmamış. Diğerinde GMT var, o da güzel. BM mekanizmaları hep ETA (en azından şu an için :D ), ETA zaten seri üretim mekanizma yapan en büyük ve en eski firma. Hassasiyet konusu şansa kalmış artık ne çıkarsa ;)
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj cihander » 29 Oca 2013, 14:43

asymptote ve bora71 tekrar sağolun yorumlar için. bakalım inşallah şansım yaver gider :)
bu arada sizin capeland'in deri kayışlısını da çok beğenmiştim ama fiyat biraz yüksek geldiği için onu düşünemiyorum.
saniye konusuna da şiddetle katılıyorum, saniyeyi akarken izlemek gerçekten çok keyifli, bir süre sonra alışkanlık oalcak belki ama şu an çok cezbedici geliyor :)
Kullanıcı avatarı
cihander

Mesaj Bora71 » 29 Oca 2013, 14:51

cihander, rica ederim, deri kayışlısını ben de beğeniyordum ancak ben alırken ellerinde yoktu + deri kayış ile metal bilezik satış fiyatı aynı oluyor. Ama sonradan almaya kalkarsanız metal bilezik daha pahalı oluyor. Bu sebepten önce metal alıyım dedim, ileride belki bir tane de deri kayışından alabilirim. Yaz sıcağında deri kayış çabuk eskiyor, aslında yazın metal, kışın deri olsa süper ideal bir durum olurdu :D
Capeland Almanya'dan vergi iadesini de düşerseniz 2600 euro civarına alınabilir. Bence bu şekilde bütçeyi biraz daha artırıp capeland alsanız daha güzel olabilir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bora71

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], recklesstr ve 147 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners