TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Gassen James Ahşap Kol Saati Yorum ve Alternatif Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Gassen James Ahşap Kol Saati Yorum ve Alternatif Öneri

Mesaj fly » 27 Oca 2013, 15:47

Herkese merhaba ;

Öncelikle bu forum sitesini olusturanlara ve sitede çok güzel bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.

Forumu erkek arkadaşıma saat almaya karar verdikten sonra keşfettim.Saatten hiç anlamayan biriyim sizler sayesinde bilgilenmeye calışıyorum. 1000 tl butceye kadar bir saat arıyordum. Siteleri karıstırırken Gassen James marka Ahşap kasa ve kordon japon citizen mekanizma,mineral cam, bir saate rastladım.Erkek arkadaşım orjinal şeyleri sever.Garanti süresinin 2 yıl oldugu soyleniyor.Sizce boyle bir saat alınmalımı ? Yoksa bana önerebilceğiniz deri kayışlı 1000 en fazla 1200 tl bütçeli alabilceğim bir saat var mı ? Resim ResimResimResim
Kullanıcı avatarı
fly

Re: Gassen James Ahşap Saat

Mesaj SeRxx » 27 Oca 2013, 18:09

Merhabalar, foruma hoş geldiniz.

Resimini koyduğunuz saatlerden uzak durmanız gerektiğini düşünüyorum :thumbup:

Bütçenize uygun olarak;

Tissot PRS516 Automatic
Tissot Visodate
Tissot Le Locle
Seiko Sportura
Seiko Premier

modellerine bakınız :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Gassen James Ahşap Kol Saati Yorum ve Alternatif Öneri

Mesaj Erdem35 » 27 Oca 2013, 18:25

ne kadar orjinal şeyleri severse sevsin,bir erkeğin ahşap saat sevebileceğini düşünemiyorum... ama tabii ki zevkler ve renkler tartışılamaz....
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj fly » 27 Oca 2013, 18:25

Bende sonradan araştırmalarıma devam ettikçe saçma bir fikir olduğu kanısına vardım :D

Soylediğiniz modeller gerçekten birbirinden guzeller fakat Türkiye de satan bir yer bulamadım :( yurtdısından mı getirtmemiz gerekiyor?

Birde invicta tavsiye edermisiniz yada guess collection ? cunku bu 2 markadan butçeme uygun Bursa da mağazada bulabildim tissot yada seikolar yuksek fiyatta :(
Kullanıcı avatarı
fly

Mesaj asymptote » 27 Oca 2013, 18:26

İlaveten

Hamilton Jazzmaster Viewmatic
Certina DS-1

Erkek arkadaşınız daha çok spor modellerden hoşlanıyorsa Victornox Swiss Army saatlere de bakabilirsiniz, ya da Invicta. VSA nın bazı modellerini peşin alımda 1200 liraya alabileceğinizi düşünüyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fly » 27 Oca 2013, 18:27

erdemguner35 yazdı:ne kadar orjinal şeyleri severse sevsin,bir erkeğin ahşap saat sevebileceğini düşünemiyorum... ama tabii ki zevkler ve renkler tartışılamaz....

evet zaten bu fikrimden tamamen vazgectim hatta suanda bu konuyu açtığıma pişmanım diyebilrim :(
Kullanıcı avatarı
fly

Mesaj fly » 27 Oca 2013, 18:36

herkese teşekkür ederim :D

Resim

Bursa Pırlant mağazasında 1049 tl fakat gozukmeyen kayısında ufacık bir cizgisi olarak 700 tl ye buldum.

Resim

Bursa Saat&saat mağazasında 1605 lira fakat pazarlıkla 1500 suanda %20 sevgililer gunu indirimiyle 1200 tl ye buldum.

Resim

Bursa Pırlant mağazasında 2400 tl fakat yine gozukmeyen ince bi cizgisiyle 1200 tl ye buldum

Bu saat modelleri kaliteli midir ? alınabilir mi ? Tavsiye edermisiniz?
Kullanıcı avatarı
fly

Mesaj Emre » 27 Oca 2013, 18:46

Bence tabi ki bu saatlerden alabilirsiniz ama şu noktaları gözden kaçırmamak gerekir:

- Alacağınız hediyenin kalıcılığı mı daha önemli yoksa ilk anda bırakacağı etki mi? Eğer kalıcılığı önemli ise, bilekte taşınıp her türlü darbeye maruz kalabilecek ve yanmaya vs. dayanıklı olmayan ahşap bir saat alınmaz. Eğer ilk anda bırakacağı etki daha önemli ise, o zaman da arkadaşların önerdiği klasikleşmiş saatleri tavsiye etmem çünkü o saatlerin kalıcılığı ve klasikleşmişliği ispat edilmiş ve son derece kaliteli saatler.

- Bu ahşap saatler kesinlikle 1000 TL etmez. Ahşap bir saat alacaksanız bile daha uygun fiyatlı olanlarını bulmaya özen gösterin. Mutlaka bulacaksınız.

Eğer hem güzel bir saat olsun, hem de değişik olsun, bütçeme de uygun olsun diyorsanız size Issey Miyake marka saatleri tavsiye ederim yalnız almadan önce pazarlık yeteneğinizi ön plana çıkarın :) http://www.aydinsaat.com/c-957-issey-miyake.aspx

Aşağıya Issey Miyake ile ilgili başka bir başlığa yazdığım bir yazıyı ekleyim ve bol şans dileyim :)

Emre yazdı:Foruma hosgeldiniz.

Issey Miyake icin biraz bakindim internette, urettikleri saatlerin dizaynina ozenmisler ve hepsi de ozel tasarimcilarin elinden cikmis. Bu + bir puan. Seiko ile calismislar ki asil onemli olan bu bence cunku ustunkoru bi movement da koyabilirlerdi. Mekanizmalari quartz, en azindan baktiklarim hep quartz idi. Fiyat olarak da makul seviyelerde.

Yalniz soyle de bir sey var, saat konusunda farkli olmak gozunuz alisana kadar guzeldir bence. Issey Miyake - To aldiniz diyelim. Gozunuze cok guzel gorunuyor ve saati severek takiyorsunuz, aradan 1 sene geciyor, artik alistiniz, cevrenizdekiler de alisti. Bence o andan itibaren gozunuz yine "farkli" bir saat aramaya baslar. Kendi adima boyle diyebilirim en azindan. O yuzden saatte farklilik aramam mesela.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 150 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners