Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
Merhabalar, clasik bir saat almayı düşünüyorum, yalnız çelik kasa mı yoksa titanyum kasa mı almam konusunda kararsız kaldım. Çelik kasa daha parlak ve ağır, ayrıca titanyuma göre daha yumuşak olduğu için darbelere ve çizilmelere dayanıklı; titanyum daha hafif paslanmaya daha dayanıklı, antialerjik... Görüşlerinizi ve aklınızdaki marka ve modelleri bekliyorum...
Kasanın parlaklığı ve matlığı üzerindeki finisaja bağlıdır, mat veya parlak olabilir ancak titanyumun rengi daha koyu bir tondadır. Çelik daha serttir ancak titanyum doğası gereği zamanla oksitlenerek zamanla üzerindeki kılcal çiziklerin belirginliği azalır. Titanyum daha hafiftir ve alerji yapmaz ancak çelik de insanların çoğu için alerjik değildir.(çin malı bazı saatlerin kasası bileşiminden dolayı alerjik olabilir.) İkisi de paslanmaz.
Ben saatte Titanyum kasa ve bilezik tercih edenlerdenim. En önemli nedeni "Hafiflik". Beğendiğim saatler iri olduğundan bunların hafif olması daha uzun süre beğenerek kullanmam için çok önemli bir etken oluyor. Hele ki sıcak yaz aylarında. Hatta bu yorumdan yola çıkarak Titanyum saatin benim için daha "Konforlu" olduğunu da söyleyebilirim.
Bence saat iri ise aynı zamanda da ağır olmalı. Bilekte varlığını hissetmeliyim. Zaten 2 günde alışıp organizmaya katılıyor.
Bundan gayri titanyum kasalı saatlerdeki o çok kolay çizilme konusu can sıkıcı. Renk tonunun koyuluğu da hoşuma gitmiyor, özellikle de bazı tonları kaplama plastik gibi duruyor ve hoş değil bence.
fsinana katılıyorum.Bu zamana kadar 1 adet titanyum saat kullandım,oldukca iri bir saat olmasına ve bileziğide deri yada silikon olmamasına karşın bilekte Casio Gshock dan daha hafif hissettiriyordu.Bu kimine göre konfor kimine göre ise ki o ben oluyorum bilekte plastik saat taşıyor hissi uyandırıyor.Cok sevdiğim bir saat olmasına karşın hem o anki koşullar hemde titanyum oluşu sebebiyle birtürlü içime sinmediği için satmıştım.Titanyum birdaha tercih edeceğimi zannetmiyorum.