TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Audemars Piguet Royal Oak Jumbo vs Royal Oak Offshore Diver

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Siz Olsanız Hangisini Seçerdiniz?

Audemars Piguet Royal Oak Jumbo
38
66%
Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver
20
34%

Toplam oy : 58

Audemars Piguet Royal Oak Jumbo vs Royal Oak Offshore Diver

Mesaj drk » 23 Oca 2013, 23:12

Düşüne düşüne bir hal oldum, gerçek hayatta ulaşamadığım, soramadığım kişilere de buradan sormak istiyorum :) Sorduklarım da yazsınlar lütfen :D

Siz olsanız hangisini alırsınız? Sebepleriyle yazarsanız çok memnun olurum :champ:

Modeller hakkında bolca konuşuldu zamanında ancak ben yinede biraz yazmak istiyorum. Bir model AP'nin imza tasarımlarından, lüks-spor saat kavramında yeni bir sayfa açan efsanevi jumbo, diğeri ise bu efsanenin daha spor-modern bir yorumu. İkisinin de kasası paslanmaz çelikten üretilmiş, çapları sırasıyla 39mm ve 42mm. Eminim deneyenler bana hak verecektir, bu saatler kasa tasarımlarından dolayı kağıt üzerindeki boyutlarından kesinlikle daha büyük duruyor.

Olabilecek en üst seviyede işçilikle hazırlanmış kasa'nın(ve jumbo için bilezik de) içerisinde jumbo'da efsanevi kalibre 2121, diver'da ise 3120 bulunuyor. İkisi de çok üst düzey ancak 2121'nin duygusal kısmı ağır basıyor. Fiyatları arasında ufak bir fark var(jumbo daha pahalı), dolayısıyla kıyaslama yapılırken bu faktörü ihmal edebilirsiniz. Neyse lafı fazla uzatmayalım :) Gönül isterdi ki ikisini yan yana koyalım koleksiyonumuzda ama tek seçenek hangisi olmalı? Teşekkürler :champ:

ResimResim
Kullanıcı avatarı
drk

Re: AP RO Jumbo vs ROO Diver

Mesaj cenk » 23 Oca 2013, 23:20

teknik ozelliklerini kiyaslayacak kadar bilgim maalesef yok ama ben bu ikisinden roo yu secerdim.roo spor yapisiyla beni daha cok cekiyor.bu arada hayirli olsun doruk secenekler ikiye indigine gore yakin zamanda senlik var :champ:
Kullanıcı avatarı
cenk

Re: Audemars Piguet Royal Oak Jumbo vs Royal Oak Offshore Di

Mesaj vincefb » 23 Oca 2013, 23:24

Doruk Doruk :D ikisininde yeri baska olayi baska ;) simdi nasıl diyelim RO jumbo veya ROOD :? Ben hem 15400 hemde ROOD sahibi birisi olarak ikiside diyorum :D ama illa tek tercih diyorsan ROOD alirim cunku takim elbiseyle bile guzel durduguna inandigim ender Diverlardan birisi :champ:
Kullanıcı avatarı
vincefb

Re: AP RO Jumbo vs ROO Diver

Mesaj fbolukbas » 23 Oca 2013, 23:25

Fotoğraflarla gerçekleri arasında ciddi farklar olabiliyor ama fotoğraflar üzerinde konuşacak olursak, ilk seçenek RO derim ben..
En başta kesinliiiiiiiiikleee çelik bilezik. Olağan üstü., Bu saatle özdeş bence..
İkincisi sebebim bu saat gözümün önüne geldiğinde aklımda kalan, indislerle aynı tip kollar. Bence çok yakışıyor.
üçüncü nedenim sade ama alımlı kadran.
Birincisi RO orijinall, diğer diver olan türetilmiş farklı bir yorumu bence..
Ayrıca RO divera benzetilmiş bir sürü moda marka ya da moda markadan da çakma model çok piyasada..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj drk » 23 Oca 2013, 23:26

Cvssvc, şunu anladım, dönüp dolaşıp yine aynı yere geliyorum :) 2010'da yazdıklarıma baktım, aradan geçen sürede bilgiler değişmiş ama zevkler aynı kalmış, demekki doğru yoldayım ;) Şenlikler başladı, biz de araya bir yere sıkışırız umarım :champ:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj drk » 23 Oca 2013, 23:29

Abi, bu gidişle ikisini birden almak zorunda kalacağız neyseki imakn yok :D 1milyonluk soru gelse bundan daha kolay olurdu herhalde :)

Fbölükbaş, diver'a uygun bilezik var aslında ;) Kauçukla da çok rahat ve spor aynı zamanda :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mucadeleci » 23 Oca 2013, 23:30

Drk yazdı:Cvssvc, şunu anladım, dönüp dolaşıp yine aynı yere geliyorum :) 2010'da yazdıklarıma baktım, aradan geçen sürede bilgiler değişmiş ama zevkler aynı kalmış, demekki doğru yoldayım ;) Şenlikler başladı, biz de araya bir yere sıkışırız umarım :champ:

Aynısı bana da oluyor :)
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Analyzer » 23 Oca 2013, 23:31

Benim oyum tereddütsüz Jumbo'dan yana. Kalite olarak iki saatte de yorum yapmak bana düşmez lakin Jumbo tasarım olarak benim için tam anlamıyla mükemmelliği yakalamış bir saat.
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], recklesstr ve 146 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners