TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Carlos Coste Chronograph LE Cenote Series Yorum / Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Oris Carlos Coste Chronograph LE Cenote Series Yorum / Öneri

Mesaj Mma » 23 Oca 2013, 08:32

Merhaba;
Foruma yeni üye oldum.
Bir model hakkında bilginize danışmak istiyorum.

Oris Carlos Coste Chronograph Limited Edition - Cenote Series

http://www.oris.ch/collections/collections_detail.aspx?watchid=109&ln=tr

Resim

Bu saat benim uzun zamandır beğendiğim ve hernereye gitsem fiyatını sorduğum bir saat. Şuana kadar en ucuz fiyatı Andorra'da almıştım.
Türkiyede iki pırlant şubesinde pazarlık yaptım ve son inilen fiyatlar 6250-6500 TL arası.

Aslında bu cumartesi alıp bu işi bitirmek istiyordum ama bir akrabam kafamı karıştırdı.

O kadar para vereceksen git ikinci el iyi bir saat al, Oris nedir, moda bir saat hiçbir zaman bir klasik olamaz filan dedi.

Bende zaten ikinci el aramaya başlayınca bu siteye ulaştım.

Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

Bütçem 6000-7000 TL arasi. Buyuk kasa bir saat ariyorum.

Mevcutta bir breitling ve rolexim mevcut. Gönlüm panerai'den yana tek endişem çok sahtesi var.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Mma

Re: Oris Carlos Coste Chronograph LE Cenote Series Yorum / Ö

Mesaj neco » 23 Oca 2013, 09:13

foruma hoşgeldiniz, birazdan ustalar foruma girer oris ve panerai hakkında yorumlarını yaparlar :champ:
benim düşüncem oris için o fiyat biraz çok, ikinci el panerai daha iyi bir seçim olur, hem ilerde sıkılırsanız çok fazla bir değer kaybetmeden satabilirsiniz. :champ:
Kullanıcı avatarı
neco

Mesaj vmetin » 23 Oca 2013, 09:18

Hoşgeldiniz

Oris de güzel bir model ama pahalı.

Panerai de güzel. Kendim kullanıyorum diye değil gerçekten iyi bir marka bence, ve dikkat çekici. Sahtesi çok demişsiniz, dünya üzerinde herhalde hiç bir markanın Rolex'in yapıldığı kadar sahtesi yapılmamıştır.

Ben hiç sahte panerai görmedim çevremde - gerçi gerçeğini de görmedim- ama internette çok olduğunu biliyorum.

Size böylesine değerli tavsiyelerde bulunan akrabalarınız olduğu için çok şanslısınız gerçekten.

Son olarak ikinci el saat alırken çok dikkatli olmak gerekir diyorum..

Keyifli forumlar.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Baran » 23 Oca 2013, 09:45

Akrabanızın saat bilgisini düzeltip Orisin gercek bir saat markası olup Armani Gucci Guess gibi moda saat markası olmadığını belirtmekte fayda var.Fakat gel gelelim Orıs bulunduğu fiyat segmentine göre sizin begendiğiniz modelin fiyatını benım gözümde hak etmiyor.Onun yerine başka begendiğiniz bir saat olan Panerai düşünmeden almanızı öneririm.Sahtesi Breitling ve Rolexten cok değildir.Bende vmetin gibi Panerai sahibiyim ve karakteristik tasarımıyla fiyatını hak eden bir marka.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Mma » 23 Oca 2013, 10:21

vmetin yazdı:Ben hiç sahte panerai görmedim çevremde - gerçi gerçeğini de görmedim- ama internette çok olduğunu biliyorum.
Keyifli forumlar.

Üniversite zamanı bana bir tane 1.kalite sahte hediye gelmişti.
Bir süre kullandıktan sonra sahte diye bende hediye ettim :)
Kullanıcı avatarı
Mma

Mesaj Mma » 23 Oca 2013, 10:24

Baran yazdı:Akrabanızın saat bilgisini düzeltip Orisin gercek bir saat markası olup Armani Gucci Guess gibi moda saat markası olmadığını belirtmekte fayda var.Fakat gel gelelim Orıs bulunduğu fiyat segmentine göre sizin begendiğiniz modelin fiyatını benım gözümde hak etmiyor.Onun yerine başka begendiğiniz bir saat olan Panerai düşünmeden almanızı öneririm.Sahtesi Breitling ve Rolexten cok değildir.Bende vmetin gibi Panerai sahibiyim ve karakteristik tasarımıyla fiyatını hak eden bir marka.

Oris'in takdir edilecek bir marka olduğunu konusunda kimsenin şüphesi yok, Kendisi sadece fiyat/marka eğrisine göre yorumunu yaptı.

Panerai'den tavsiye edebileceğiniz bir model mevcut mu ?

Bu arada illa panerai olacak diye bir düşümcem yok. Fiyat aralığında kaldığı sürece, iyi herhangi bir markanın modeli olabilir.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Mma

Mesaj SeRxx » 23 Oca 2013, 10:54

Foruma hoş geldiniz,

Arkadaşların da dediği gibi o fiyat Oris için çok fazla, Auto-Chronograph+Limited Edt. olunca fiyatın artması kaçınılmaz oluyor.

6500 Lira'ya sıfır Omega Planet Ocean(Cal.2500) 45.5mm alabilirsiniz ki kesinlikle çok dogru karar olur.

Tag Heuer Aquaracer 500m Calibre 16 ile Carrera Calibre 1887'ler de bütçe dahilinde olan modeller.

Panerai için pek yorum yapamayacağım ama sıfırları icin bütçenizi arttırmanız gerek.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj herofb » 23 Oca 2013, 11:56

hoş geldiniz :champ:

bu tarz saatler beğeniliyorsa bence yeni Oris Aquis Depth Gauge beklenip daha uygun fiyatlı canavar bir saate sahip olunabilir. (tahminim 5.000 TL civarı) yok eğer bütçenizi sonuna kadar kullanmak isterseniz bende 2.el Panerai ya da sıfır Omega ve Aquaracer tavsiye ederim
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 151 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners