TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Zenith & IWC & Ulysse Nardin Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Zenith & IWC & Ulysse Nardin Seçim Önerisi

Mesaj fargo » 27 Ara 2012, 02:04

Merhaba,

Foruma yeni üye oldum. Şu anda bir Omega PO 2500 42mm sahibiyim. Saatten çok memnunum. Ancak dalış konseptinde olmayan, deri kayışlı ve daha üst model bir saat daha almak istiyorum.

Aşağıda belirttiğim modellerle ilgili dizayn, fiyat-değer, makine yorumlarınızı merak ediyorum. Bir de varsa bunlar dışında ama çok alakasız olmayan önerilerinizi de beklerim.

1. Zenith El Primero Chronomaster 1969: Saati çok beğeniyorum, listemin en üstünde. Ancak yıllara meydan okuyacak bir dizayn mıdır, yoksa 3-4 sene sonra bıkar mıyım emin olamıyorum. Klasik bir dizayn değil çünkü. Bir de saatte tarih göstergesi bulunmuyor. Amerika fiyatı 11500 TL civarında, Eminönü'nde 13000 TL'ye kadar iniyorlar.

http://www.prestigetime.com/item/Zenith/El-Primero-Chronomaster-1969/03.2040.4061~69.C496.html

Resim

2. Zenith El Primero Chronomaster Open Power Reserve: Bu da ikinci tercihim, çok güzel ama maalesef bunda da tarih göstergesi yok. Fiyat yukarıdakiyle aynı.

http://www.prestigetime.com/item/Zenith/Chronomaster-Open-Power-Reserve/03.2080.4021~21.c496.html

Resim

3. IWC Portuguese 7-day Reserve: Çok beğeniyorum, ama fiyat olarak biraz dışarıda kalıyor, 20000 TL'den aşağı bulmak çok zor. Bence bir klasik, her yaşta bıkmadan kullanılabilir gibi geliyor.

http://www.prestigetime.com/item/IWC/Portuguese-Automatic/IW5001-09.html

Resim

4. IWC Portuguese Automatic Chrono: Bu da yine klasik bir saat, Zenithlerle aşağı yukarı aynı fiyat. Ama makine olarak Zenith daha iyi diye düşünüyorum.

http://www.prestigetime.com/item/IWC/Portuguese-Automatic-Chronograph/IW371447.html

Resim

5. Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer 43mm: Bundan Türkiye'de görmedim, ancak genel olarak UN çok beğeniyorum, fakat bir dalış saati daha almak istemediğimden bu modelini düşünüyorum. Fiyat olarak da Zenith ile aynı civarlarda görünüyor. Bunun kauçuk versiyonu da çok hoşuma gidiyor, deri modelini aldığımda kauçuk kayışla değiştirerek kullanma opsiyonu olur mu acaba?

http://www.prestigetime.com/item/Ulysse-Nardin/Maxi-Marine-Chronometer-43mm/263-67~42.html

Resim

Bir forum hatası yaptıysam affola. Çok teşekkürler yanıtlar için.
Kullanıcı avatarı
fargo

Re: Zenith & IWC & Ulysse Nardin

Mesaj vmetin » 27 Ara 2012, 02:15

Hoşgeldiniz, 4 Nolu saatteki makinanın elprimero dan iyi olduğunu düşündüren şey nedir?
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj fargo » 27 Ara 2012, 02:16

Merhaba. Ben tam tersini belirtmiştim, makine olarak El Primero, IWC Chrono Automatic'ten daha iyidir diye.
Kullanıcı avatarı
fargo

Mesaj drk » 27 Ara 2012, 02:16

Hoş geldiniz :champ:

Zenithler gerçekten hoş saatler ama ben olsam daha sade görünümlü ve az renkli modelleri tercih ederdim. Mesela;

Resim

Veya aynısının mavisi de olabilir.

7 days iwc mükemmel seçim olacaktır, kronograflı olanı ise mekanizmadan dolayı müsaadenizle elemek istiyorum.

Ulysse Nardin'in kauçuk kayışlısını daha bugün inceledim, yeni in-house mekanizma gerçekten çok hoş olmuş, düşünülmesi gereken bir saat bence.

Alternatif olarak calibre de cartier

Resim

portofino 8 days

Resim

veya jaeger-lecoultre master control serisinden bir saat de düşünülebilir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj vmetin » 27 Ara 2012, 02:19

Jlc ve cartier süper öneriler. Tabii Cartier beyaz kadran ve siyah deri kayışla kimliğini daha iyi yansıtıyor.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj asymptote » 27 Ara 2012, 03:50

Drk yazdı:Zenithler gerçekten hoş saatler ama ben olsam daha sade görünümlü ve az renkli modelleri tercih ederdim.

+1
Portekiz 7 days harika bir seçim olur, bence beyaz kadranlısı daha güzel ama tercih meselesi tabi :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Baran » 27 Ara 2012, 08:49

Bende IWC diyorum ama Chronosu hoşuma gitti daha spor bir görünüm veriyor.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Ynt: Zenith & IWC & Ulysse Nardin

Mesaj hydrocon » 27 Ara 2012, 09:13

7days çok şık duruyor..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], recklesstr ve 144 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners