TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 SNKA15 Bilgi ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko 5 SNKA15 Bilgi ve Tavsiye

Mesaj tlotwat » 03 Kas 2012, 06:10

Arkadaslar bu saatin fiyati normalmidir sizce ben tam olarak bilemiyorum benimde ilk otomatik saatim olucak lutfen yardim edermisiniz ?

http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/seiko-5-otomatik-erkek-kol-saati-snka15-60706451
Kullanıcı avatarı
tlotwat

Re: Seiko 5 SNKA15 Bilgi ve Tavsiye

Mesaj SeRxx » 03 Kas 2012, 10:55

eBay'de 70-100 dolar arası fiyatlara satılmaktadır.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj garcin » 03 Kas 2012, 11:04

Merhaba

Saat pahalı değil, fakat ABD amazon fiyatı 212$ görünen bir saat. İlandaki saat sahte demiyorum fakat piyasada pek çok sahte Seiko 5 olduğu malum. Ya risk alın ya da biraz daha para ödeyip Seiko 5'inizi resmi distrübitörün ithal edip sattıklarından seçebilirsiniz. Böylelikle şüphe duymazsınız, saatiniz hakiki ve 2 yıl Türkiye garantili olacaktır.

http://www.aydinsaat.com/E-Magaza.aspx?%20...%20urerID=948

Yahut Sahte/Replika Seiko 5'ler nasıl anlaşılır başlıklı türk/yabancı forumlarda mesai harcayabilir, satıcıdan geri verme garantisi alıp, beğenmezseniz geri yollayabilirsiniz.

Son olarak yaşadığınız şehirde tanıdığınız olan bir Seiko bayiisi varsa saatin hakikiliği konusunda ondan fikrini alabilirsiniz. Tanımadığınız bir saatçiyse konuya çok sıcak bakacağını zannetmiyorum. Özelllikle taşrada saatçiler dükkana girip internetten saat aldım lafını duyunca, siz daha bir bakar mısınız demeden, kesin sahtedir diyerek sizi terslerler. (Sadece ticaret yaparken değil her zaman insan canlısı, hakiki esnaf terbiseyesi almış saatçileri ve meslek erbablarını bu çıkarımımın dışında tutuyorum)

Biri dalış diğeri takım elbise saati olmak üzere iki otomatik Seiko saat kullanıyorum. Bunlardan dalış modeli olanı Türkiye'de satılmadığı için biraz araştırma ve biraz da risk alarak bir ilan sitesinden aldım. Hakikiliğinden her hangi bir şüphem olmadı. Düzenli kullanımdan sonra mekanizması ve üretim kalitesi sınırları dahilinde ortalama ve üstü hassas zaman tutma özelliği kazandı. Diğer Seiko'mu kıymetli bir TSF üyesinden neredeyse kullanılmamış ve sımartılmış olarak aldım.

Otomatik/Kurmalı mekanik düzeneklerinden gücünü alan saatleri kullanmaya başladıktan sonra emin olun pilli (ve ironiktir yine seiko buluşu), duraklı saniyeye sahip ve yaşamak için size ihtiyacı olmayan saatleri bir daha kullanmayacaksınız.
"Şimdi kimse saatlerin farkında bile değil. Belki bunun için insanlar kederli. Belki bunun için kendi hikayelerini bile anlatamıyorlar." Gizli Yüz (Ömer Kavur - Orhan Pamuk)
Kullanıcı avatarı
garcin

Mesaj tlotwat » 03 Kas 2012, 23:41

cevap yazan arkadaslar ilgilendikleri ve zaman ayirdiklari icin saolsunlar magazadan deneyerek alma karari aldim ayrica istedigim modeli getirtebileceklerini soyledi burdaki arkadaslar bakalim arastirmaya devam edicem ayrica sizinde tavsiyeniz olursa gormek isterim
Kullanıcı avatarı
tlotwat

Mesaj PhD » 04 Kas 2012, 15:49

satıcının profiline satış miktarına ve pozitif geribildirim yüzdesine bakın..2000 sayının üstü saat satmışsa ve yüzde 99,3 ün üstünde pozitif feedbacki varsa bence ebay en iyisi. ama seiko atlas yada monsterde alsanız kargo 30 dolar civarı seiko 5 in 50 dolarlık saatinde de o yüzden eyer türkiyeden alacak bütçeniz varsa onun yerine daha üst düzeyi ebaydan tercih edin.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj garcin » 06 Kas 2012, 09:26

Sayın tlowat, bu forum başlığını ve içeriğini iyi okumanızı tavsiye ediyorum: " Seiko Saatlerimin Pil Değiştirme Macerası / Bilezikte Darbe"
Read more: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=10348#ixzz2BQBAEQkI ) Aydın saat'in verdiği garanti konusunda sözlerimi büyük oranda geri alıyorum. Sanırım tek yapabildikleri sahte olmayan seiko satabilmek.
"Şimdi kimse saatlerin farkında bile değil. Belki bunun için insanlar kederli. Belki bunun için kendi hikayelerini bile anlatamıyorlar." Gizli Yüz (Ömer Kavur - Orhan Pamuk)
Kullanıcı avatarı
garcin

Mesaj tlotwat » 06 Kas 2012, 20:32

Arkadaşlar yurtdışından sipariş konusunda forumu araştırdım bazı cevaplarda buldum ama bir tek gümrük olayını anlayamadım şimdi ben trabzonda yaşıyorum sipariş ettiğim ürünün gümrük vergisini burda mı ödeyip alıcam yoksa istanbulda mı ödemem gerekiyo ?
Kullanıcı avatarı
tlotwat

Mesaj drk » 06 Kas 2012, 20:47

Bulunduğunuz şehirden ödeyip ürününüzü teslim alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
drk

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners