Merhaba
Saat pahalı değil, fakat ABD amazon fiyatı 212$ görünen bir saat. İlandaki saat sahte demiyorum fakat piyasada pek çok sahte Seiko 5 olduğu malum. Ya risk alın ya da biraz daha para ödeyip Seiko 5'inizi resmi distrübitörün ithal edip sattıklarından seçebilirsiniz. Böylelikle şüphe duymazsınız, saatiniz hakiki ve 2 yıl Türkiye garantili olacaktır.
http://www.aydinsaat.com/E-Magaza.aspx?%20...%20urerID=948Yahut Sahte/Replika Seiko 5'ler nasıl anlaşılır başlıklı türk/yabancı forumlarda mesai harcayabilir, satıcıdan geri verme garantisi alıp, beğenmezseniz geri yollayabilirsiniz.
Son olarak yaşadığınız şehirde tanıdığınız olan bir Seiko bayiisi varsa saatin hakikiliği konusunda ondan fikrini alabilirsiniz. Tanımadığınız bir saatçiyse konuya çok sıcak bakacağını zannetmiyorum. Özelllikle taşrada saatçiler dükkana girip internetten saat aldım lafını duyunca, siz daha bir bakar mısınız demeden, kesin sahtedir diyerek sizi terslerler. (Sadece ticaret yaparken değil her zaman insan canlısı, hakiki esnaf terbiseyesi almış saatçileri ve meslek erbablarını bu çıkarımımın dışında tutuyorum)
Biri dalış diğeri takım elbise saati olmak üzere iki otomatik Seiko saat kullanıyorum. Bunlardan dalış modeli olanı Türkiye'de satılmadığı için biraz araştırma ve biraz da risk alarak bir ilan sitesinden aldım. Hakikiliğinden her hangi bir şüphem olmadı. Düzenli kullanımdan sonra mekanizması ve üretim kalitesi sınırları dahilinde ortalama ve üstü hassas zaman tutma özelliği kazandı. Diğer Seiko'mu kıymetli bir TSF üyesinden neredeyse kullanılmamış ve sımartılmış olarak aldım.
Otomatik/Kurmalı mekanik düzeneklerinden gücünü alan saatleri kullanmaya başladıktan sonra emin olun pilli (ve ironiktir yine seiko buluşu), duraklı saniyeye sahip ve yaşamak için size ihtiyacı olmayan saatleri bir daha kullanmayacaksınız.
"Şimdi kimse saatlerin farkında bile değil. Belki bunun için insanlar kederli. Belki bunun için kendi hikayelerini bile anlatamıyorlar." Gizli Yüz (Ömer Kavur - Orhan Pamuk)