TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Casio Edifice Serisi Öneriler

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Casio Edifice Serisi Öneriler

Mesaj eseszeus » 01 Kas 2012, 22:05

Arkadaşlar hepinize merhaba foruma yeni üye oldum gayet güzel ve yararlı bir forum... Neyse konuya geçeyim ben bu yaşa kadar saatlere pek ilgili biri değildim fakat ilgimi çekmeye başladı ve 1 tane alayım dedim biraz araştırdım ve Casio Edifice serisindeki saatlerin geneli bana hitap ediyor gayet şık ve spor seçenekler mevcut... İçlerinden 3 tanesi dikkatimi daha fazla çekti sizede danışmak istedim aşağıya linklerini koyuyorum... Bu arada aşağıdaki saatlerden başka (fiyatı 1000 tlye kadar olabilir) önerilleriniz varsa onlarıda yazabilirsiniz tabiki... Özellikle siyah ve kırmızı rengin ağırlıkta olduğu saatler ve kadran kısmı düz klasik değilde çok katmanlı olan (kadranın altından falan değişik göstergelerin çıktığı) saatler daha çok ilgimi çekiyor anlatabilmişimdir umarım... :D Birde kadranı boş saatleri sevmiyorum üzerinde çeşit çeşit gösterge olmalı bence... :P Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

http://www.ersa.com.tr/urundetay.asp?UrunId=444&cod=101700000000

Resim

http://www.ersa.com.tr/urundetay.asp?UrunId=2248&cod=101700000000

Resim

http://www.ersa.com.tr/urundetay.asp?UrunId=4115&cod=101700000000

Resim
Kullanıcı avatarı
eseszeus

Re: Casio Edifice Serisi Öneriler

Mesaj herofb » 01 Kas 2012, 23:13

Merhabalar , hoşgeldiniz :champ:

Bütçe 1000 tl'ye kadar ise ve kalabalık bir kadran isteniyorsa mutlaka seiko chronograph ve tissot quartz chronographlara da bakınız ama casio'da fiyatlarına göre iyi kalite sunan saatlerdir bu yüzden illa bütçenizi zorlamanız gerekmiyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj eseszeus » 01 Kas 2012, 23:29

herojd11 yazdı:Merhabalar , hoşgeldiniz :champ:

Bütçe 1000 tl'ye kadar ise ve kalabalık bir kadran isteniyorsa mutlaka seiko chronograph ve tissot quartz chronographlara da bakınız ama casio'da fiyatlarına göre iyi kalite sunan saatlerdir bu yüzden illa bütçenizi zorlamanız gerekmiyor

Cevabınız için teşekkürler Tissotları araştırmaya başladım... ;) Seiko modelleri bir süre araştırmıştım şimdi siz söyleyince şöyle bi tekrar baktımda yok hiç ilgimi çekmiyor modellerin geneli çok klasik düz biraz ağırbaşlı görünüyor sanki tam "baba" saati... :lol: ben henüz 22 yaşında olduğum için biraz daha spor "janjanlı" "ıvır zıvırı bol" :D modeller ilgimi çekiyor... :P
Kullanıcı avatarı
eseszeus

Mesaj SeRxx » 02 Kas 2012, 12:03

3. model özellik olarak daha fazla olmakla birlikte güneş enerjisiyle çalışan bir mekanizmaya sahip. Bu model isteklerinize karşılık verebilecek bol özellikli cinsten bir saat ama mineral camının çizilmelere açık olduğunu, ileride sıkıntı yaratabileceğini unutmamak gerek.
Size tavsiyem bu modelleri sıkı pazarlık yapmadan ve bileğinizde denemeden sakın almayın, fotoğraflar bazen yanıltıcı olabiliyor.

Alternatif olarak Seiko Sportura modellerine bakın, hem verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alırsınız hem de isteklerinize cevap verebilecek daha kaliteli bir saate sahip olmuş olursunuz .

Seiko SNAE63P:
Resim

Seiko SNAE67P:
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj eseszeus » 04 Kas 2012, 01:33

seRxx yazdı:3. model özellik olarak daha fazla olmakla birlikte güneş enerjisiyle çalışan bir mekanizmaya sahip. Bu model isteklerinize karşılık verebilecek bol özellikli cinsten bir saat ama mineral camının çizilmelere açık olduğunu, ileride sıkıntı yaratabileceğini unutmamak gerek.
Size tavsiyem bu modelleri sıkı pazarlık yapmadan ve bileğinizde denemeden sakın almayın, fotoğraflar bazen yanıltıcı olabiliyor.

Alternatif olarak Seiko Sportura modellerine bakın, hem verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar alırsınız hem de isteklerinize cevap verebilecek daha kaliteli bir saate sahip olmuş olursunuz .

Seiko SNAE63P:
Resim

Seiko SNAE67P:
Resim

Cevabınız için teşekkür ederim ancak yazabildim... :( Dediğiniz gibi 3. seçenek çok hoşuma gidiyor fakat camı safir değil malesef tek kusuru bu yoksa hiç düşünmicem direk alıcam... :( Seiko Sportura modelleride hoşmuş gerçekten bu önerinizi değerlendiricem teşekkürler... ;) Ama onlarında kadranı düz klasik duruyor yani keşke çok katmanlı bi kadranları olsa kadranın altından falan değişik göstergeler çıksa... :D (2. seçeneğimdeki saat örnek gösterilebilir sırf bu yüzden beyeniyorum) Hepsinin bi eksiği var sanırım mükemmeli bulmak zor... :P Yinede değişik önerileri olan arkadaşlar varsa yazabilirler... ;)
Kullanıcı avatarı
eseszeus

Mesaj ogzhnozcn » 05 Kas 2012, 12:00

Seiko'nun SNDB53P modelini Öneririm geçen hafta aldım gayet şık.

Resim
Kullanıcı avatarı
ogzhnozcn

Mesaj eseszeus » 05 Kas 2012, 14:12

Yorumunuz için teşekkür ederim... Fakat şuan ilgimi çok farklı bir saat serisi çekti diyebilirim... Seikonun Sea Urchin serisi... :) Özellikle Pepsi bezel denen model ama düz mavi olanda olabilir... Benim istediğimi söylediğim özelliklerin bazılarına hiç uymuyor... Mesela kadranı oldukça sade ve boş ıvır zıvır özellik çok fazla yok ayrıca düz klasik... Ama çok spor ve sempatik bir saat bence çok hoş duruyor... :) Sayıların yerine yuvarlakların kullanılması falan saati çok sempatik yapmış bence... :) Ama biraz araştırdım ve hayallerim yine yıkıldı... :( Bu saat malesef ülkemizde satılmıyormuş... :( Hatta okadar satılmıyor ki Türk alışveriş sitelerinde bile satılmıyor... :( Ebay'da 1-2 seçenek var ama açıkçası onada pek güvenemedim zaten internetten ilk defa alışveriş yapıcam eğer yaparsam tabi hiç bir bilgim yok... Bu saati nereden ve nasıl bulabilirim kulllananların fikirleri nelerdir? Casio Edifice serisimi yoksa Seiko Sea Urchin mi? Açıkçası bu konularda yardımcı olucak arkadaşlar varsa çok sevinirim... :super:
Kullanıcı avatarı
eseszeus

Mesaj cavro » 05 Kas 2012, 23:19

Sea urchin hoşuna gittiyse Orient Ray modelini düşünmelisin bence 250 liraya bulunabiliyor

Resim

http://www.skywatches.com.sg/reviews/orient-mako-automatic-scuba-diver-mens-watch-em65008b-4401.htm

ekleme
ayrıca ille pepsi seiko istiyorum diyorsan şu site güvenilirdir :)
http://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-5-sports-automatic-100m-mens-diving-watch-snzf27-snzf27k1.htm
Kullanıcı avatarı
cavro

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 62 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners