TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Mako ve Seiko 5 Military Arasında Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Mako ve Seiko 5 Military Arasında Seçim

Mesaj HinataHyuga » 28 Eki 2012, 17:06

Taze atanmış bir öğretmen olarak şu bir ayda saatin önemini anlamış bulunmaktayım. Bu güne kadar saat kullanmadım diyebilirim. Fakat bundan sonra kullanmadan olmayacak gibi. Bu yüzden kaliteli bir saat almak için araştırmalara başladım ve malum bu forumu keşfettim. Birkaç gündür üye olmak istiyordum fakat kapalıydı. Açılınca hemen üye oldum. Forum gerçekten mükemmel. Saatler hakkında aradığım her şeyi bulabiliyorum. Fakat iş saat seçmeye gelince o kadar farklı seçenek var ki önümde karar veremedim.
Önce Seiko 5 Military (SNZG15J1[siyah], SNZG11J1[mavi]) birini almaya karar verdim. Fakat nato kayış çok hoş durmasına rağmen klasik giyimde nasıl duracağı konusunda kafamda soru işaretleri bıraktı. Daha sonra Orient'in Mako serisi hoşuma gitti ve yine siyah ve mavi modelleri arasında kaldım. Mako'ya ilk başlarda bakmamım nedeni çelik kordon olması. Ben sürekli deri kordonlu bir saat istedim. Fakat araştırdığımda makoya o kadar farklı kordonlar takılmış ve o kadar güzel durmuşlar ki.

Şu an kafamda bu iki saati de 3-5 ay arayla almak var. Sorunum hangisini ilk alacağım ve tabii ki hangisinin siyahını hangisinin mavisi alayım. Resimlerden her ikisinin de mavi olanı daha hoşuma gitti. Ancak ikisini de mavi alamayacağım. Mavi olarak birini düşünüyorum. Hangisini mavi hangisini siyah alırsam deri kayışlarla güzel kombineler yaratabilirim?

seiko 5 snzg15j1
Resim
seiko 5 snzg11j1
Resim
Orient Mako
Resim
Kullanıcı avatarı
HinataHyuga

Re: Orient Mako ve Seiko 5 Military Arasında Seçim

Mesaj SeRxx » 28 Eki 2012, 18:22

Foruma hoşgeldiniz. Atandıysanız yüz binlerce öğretmenden şanslısınız demektir, hayırlı olsun :champ:

Beğendiğiniz saatlerin hepsi fiyatlarına göre çok iyi modeller, bence hangisinin tasarımı hoşunuza gittiyse onu alın :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj ErsinGS » 28 Eki 2012, 18:52

seiko siyah
mako mavi güzel bence
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj asymptote » 28 Eki 2012, 19:45

Seiko siyah, Mako siyah.. Ben olsam siyah Mako'yu alırdım.. ;) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj HinataHyuga » 28 Eki 2012, 20:59

Öncelikle sağolun. Okulu uzattığımdan atanmayı uzatmadan okul bıttıkten yarım donem sonra atanabıldım.

Resimlerde hep maviler daha canlı görünüyor. Aklımı çeliyorlar. En azından birini siyah almalıyım diye düşünüyorum. Bir de mavi seiko militarye ne tarz kordonlar takabiliriz. Haftaya İstanbul'a gidebilirisem orada makoları denemek istiyorum. Aydın saatte vardır umarım. Olmazsa doğubankta arayacağım. Seiko 5 military ise sanırım Türkiye'de satışı yok. O yüzden mecburen yurtdışından getirceğim. Canlı gördüğümde bakalım hangisi daha güzel görünecek.
Bir de bu nato kayışlı saatlerin klasik kıyafetlerle uyumu nasıl? güzel duruyor mu yoksa garip bir görüntü mü oluyor?
Kullanıcı avatarı
HinataHyuga

Mesaj herofb » 28 Eki 2012, 23:44

Merhabalar , hoşgeldiniz :champ:

Arkadaşlara katılıyorum her iki marka da sizi yanıltmaz yalnızca küçük bir hatırlatma seiko 5'in boyutuna dikkat!!!
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj zfr » 28 Eki 2012, 23:54

Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Beğendiğiniz iki model de yanlış seçim olmaz. İstanbul'a gidip bakacaksanız Orient Ray modellerine de göz atmanızı tavsiye ederim...

Resim
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj morrissey » 29 Eki 2012, 10:01

Mako cok iyi zaman da tutuyor. Deri kayis ile birkikte klasik giyimle birlikte kullanabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
morrissey

Sonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners