Otomatik saat zamanımın geldiğini düşünüyorum.
Bu sebeple elimdeki pilli saatlerin bir tanesi hariç (Tissot T-Race) elden çıkarttım. Göreceli kaliteli bir otomatik saat istiyorum.
Şimdi elimde yaklaşık 1300-1500 TL civarında bir bütçe var.
Saatte aradığım özellikler
Çap: 42 mm ve üstü
Mekanizma: Swiss Otomatik
Kronograf kesinlike istemiyorum.
Hem spor hem takım elbise ile kullanabilmeliyim. Tercihim "Diver" kategorisinde bir saat.
İkinci el takıntım yok, hatta bütçeme göre daha kaliteli bir marka alabileceğimi düşündüğümden (replica riskine rağmen) tercih ederim.
Bu bütçe ile baktığımda;
Longines Hydroconquest veya Oris Diver ların ikinci ellerine dahi bütçe yetişmiyor.
Tissot Seastar 1000 (Çelik bilezikli olan) ikinci elini bulabilsem ulaşılabilir bir model gibi gözüküyor, ama Oris ve Longines sonrası çok içime sinmiyor.
Sıfır olarak tek alternatif Steinhart Ocean gibi gözüküyor, o da biraz "orjinallik" ten kaybediyor.
Bir de forumda bir arkadaşın satmakta olduğu bir Fortis B-42 Diver var, ama o da bütçeyi biraz zorlayacak gibi.
Kendi sordu kendi cevapladı gibi oldu, ama forumu biraz inceleme fırsatı buldum, çok tecrübeli, yukarda saydığım marka ve modellerin tamamını kullanmış arkadaşlar var, eminim tavsiye ve yorumları olacaktır.
Evet siz ne dersiniz? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Düzeltme: Kronmetre --> Kronograf