Merhaba,
3 gün sonra Suudi Arbistana gidiyorum ve bir saat almayı düşünüyorum, Longines Hidroconquest veya Conquest olacak sanırım.
Bir kaç sorum olacak, sizlerden görüş ve tavsiyeleriniz bekliyorum;
1) Mekanik saatler arasında chronograph olan ile normal düz olan arasında servis/bakım ve ömür olarak ne derece fark vardır? bana Chrono olan daha komplike olduğu için servisi daha zor dolayısıyla maliyetli ve daha sık servis gerektirir gibi geliyor?
2) Quartz / Mekanik saat hakkında forumu inceledim ama kararsız kaldım, üç saatim var hepsi Quartz, mekanik kullanmaya alışabilirmiyim bilemiyorum, servis/bakım da ise takip etme ve zaman ayırma konusunda kendimden emin değilim, ayrıca kullandığım Longines ve Seikonun sapmalar inanılmaz düşük, Mekaniğin sapmasına alışmak zaman alacak gibi, bu durumda tavsiyeniz ne olur?
3) Tercih mekanik olursa umarım izmirde bakım konusunda işinin ehli saatçiler vardır!
4) içimden gelen ikinci bir ses ise eğerki mekanik olmayacak ise Longines'e vereceğin paraya iki Seiko al; biri Kinetik Premier SNP019P1 diğeri Sportura SNAE93P1 veya SNP055P1 Ne dersiniz?
Katkılarınız için şimdiden Teşekkürler...