Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
Sevgili Alitokur kardesim, bir burası eksi degil; "moruk" tadındaki msjların pek buranın uslubu ile ortusmuyor. iki, eksi hakkında bildiginde bilmedigine yetmeyecek duzeyde (bkz. Ssg'yi genel yetkili sandıgın mesjın, eksiyi millete cvp verme yeri sanman vb.). Eksi'yi niye her mesajina katiyorsun anlayabilmis degilim. Eski nesil bir yazar olarak (nickim buradakinden farkli) eksinin forum olmadigini buranin bir forum oldugunu belirtmek isterim.
Rolex konusuna gelince; orjinalse super iste, satmak istiyordun hem burada alıcı var hem bayii alıcı. Beklentinin uzerinde bir parada alırsın. Acıkcası kimsenin sana laf "gecirmeye" kalktigini da sanmiyorum. Saat olayi guzel bir hobi bir cogumuz icin, ama saatine sahte diyen arkadaslarin bunu resme bakarak dediklerini unutma. Bence drk'la bayiiye git, hem uzman biri ile bayiiye gitmekte fayda var pazarlik gucun artar. Bize hikayenin sonunu aktar, kaca gidecek saat meraktayiz forum olarak.
Orca42 yazdı:Sevgili Alitokur kardesim, bir burası eksi degil; "moruk" tadındaki msjların pek buranın uslubu ile ortusmuyor. iki, eksi hakkında bildiginde bilmedigine yetmeyecek duzeyde (bkz. Ssg'yi genel yetkili sandıgın mesjın, eksiyi millete cvp verme yeri sanman vb.). Eksi'yi niye her mesajina katiyorsun anlayabilmis degilim. Eski nesil bir yazar olarak (nickim buradakinden farkli) eksinin forum olmadigini buranin bir forum oldugunu belirtmek isterim.
Rolex konusuna gelince; orjinalse super iste, satmak istiyordun hem burada alıcı var hem bayii alıcı. Beklentinin uzerinde bir parada alırsın. Acıkcası kimsenin sana laf "gecirmeye" kalktigini da sanmiyorum. Saat olayi guzel bir hobi bir cogumuz icin, ama saatine sahte diyen arkadaslarin bunu resme bakarak dediklerini unutma. Bence drk'la bayiiye git, hem uzman biri ile bayiiye gitmekte fayda var pazarlik gucun artar. Bize hikayenin sonunu aktar, kaca gidecek saat meraktayiz forum olarak.
Orca ikinci paragrafı ciddi yazmadın sanırım
Diğer üyelere saygısızlık yaptığı ve mesajlarını sildiği için forum üyeliği iptal edildi. Konuyu açan üye henüz bu konularda bilgisi olmayan bir lise talebesi idi. Facebook'tan baktığımız kadarı ile 16-17 yaşlarında. 16-17 yaşında zehir gibi akıllı gençler elbette mevcut ülkemizde ama herkes bir olmuyor. Bu kadar abisi, babası yaşında kişi vakit harcayıp bilgi verdi üzerine saygısızca mesajları sildi. Tüm mesajlar yedekli ama yerine koymaya bile gerek yok, 50-100 TL'ye satılan sahte bir Rolex Winner Daytona soruyordu, temel olarak sorulan konunun bilinmesi adına ekleyelim. Razz abisi yazdı ama zahmet verip okumamış bile, bende bir sürü resim ve video ekledim sorduğu saatin ne olduğunu anlasın diye ama maalesef kafası almamış.
USA'de sadece Rolex 24 Daytona yarışlarını kazanan sürücüleri hediye edilen çok özel bir Rolex modelinden bahsedildiğini daha nasıl anlatabilirdik bilemiyorum. Sürücüler veya variscileri tarafından çok nadir olarak satılığa çıkan ve çok ciddi yüksek bedeller istenen bir saat artık normal bir çelik Daytona'nın 3 misli mi isterler 10 misli mi orasını bilmiyorum. Tarihte satılığa çıkan 1 veya 2 saat var bildiğim kadarı ile. Şu an Chrono24 üzerinden Almanya lokasyonlu bir tane orijinal satılık var gibi duruyor, fiyat elbette belirtilmemiş. Yabancı Rolex forumlarda bile oluyor bu tarz soranlar ve satmaya çalışanlar, hepsini forumlardan atıp, eBay'e bildirip satılık sahte ürün listelemelerini kaldırtıyorlar genelde. Bu sebeple ülkemizde de soran olması doğal, bu şartlarda bu tarz kişilerin üye olmalarını engellememiz imkansız ancak TSF'yi özel davet ve referans ile üye olunan sisteme geçirmemiz lazım. Bu tarz üyelerin daha az gelmesi dileği ile.
Biz Rolex 24 Daytona yarışlarını kazanan takımın 4 sürücüsüne verilen motor sporları tarihi açısından değeri çok yüksek Rolex Daytona Wİnner modeini yarışlardan bir kaç video ile analım.
Her sene yüz binlerce kişinin yerinde canlı, TV yayınlarından ise milyar kişinin izlediği Dünya'nın en meşhur ve tarihsel otomobil yarışlarından birisinde kazanan takım sürücülerini verilen saati babam verdi diye sorduğu için kazanan tüm efsane yarışcıların içi sızlamıştır herhalde. Bari 50. yılını kutladığı bu özel senede sormasaydı. Laftan da anlamıyor üstüne hala yok saatçiye sordum orijinalmiş bilmem ne. Forum var dert var.
Rolex 24 Daytona Yarış Tanıtım
Örnek vermek gerekirse bu sene bu 4 sürücü aldı bu saati Takım Michael Shank Racing's Araç: No.60 Ford Riley
Sürücüler John Pew, Ozz Negri, AJ Allmendinger, Justin Wilson ve ortada takım sahibi Mike Shank / Basın Konferansı
Benim anlamadığım bir şey var Bond başkan...bu kadar kısıtlı sayıda üretilen ve sadece şampiyonlara verilen bir saatin sahtesini yapmak ne derece mantıklıdır ?
Drago başkan üretim ilgi çekmek adına herhalde, yada kendilerini şampiyon gibi hissetsinler diye belki Piece unique ( Tek üretim ) veya daha üretilmemiş modellerin dahi saçma sapan sahtesini yapıp piyasa sürüyorlar. Sonuçta bu sahte ürünleri alan kişilerin çoğunun dünyadan haberi yok. Bu sebeple o saatin arkasında Winner değil küfür yazıp işleseler gene alıp takarlar bilmeden. Bir sürü ülkede bu olay suç kapsamında, hala bizim ilgili kurumlar şu işi halledemedi. Böyle serbestçe satanlar olunca bu genç öğrencide alıp burada soruyor işte. Bir sürü kişi yardımcı olmak adına bilgi verip açıklıyor, üstüne topluca laf yiyoruz forum olarak.