TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Datejust 2 veya Zenith Captain Chronograph Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Datejust 2 veya Zenith Captain Chronograph Seçim

Mesaj leon1279 » 13 Ağu 2012, 19:12

Hangi marka en hassas makineyi üretiyor ?
Kullanıcı avatarı
leon1279

Mesaj SeRxx » 13 Ağu 2012, 19:13

Grand Seiko :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 13 Ağu 2012, 19:17

En hassas diye bir şey yok. Biraz şans işi olmakla beraber belirli bir fiyat ve kalite seviyesinin üzerindeki birçok saat aşağı yukarı aynı hassasiyette çalışıyor.

Serxx, grand seiko saf mekanik değil, kategori dışı ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj leon1279 » 13 Ağu 2012, 19:22

Tam anlamadım nasıl şans isi ?
Kullanıcı avatarı
leon1279

Mesaj SeRxx » 13 Ağu 2012, 19:26

Grand Seiko 36000 vph kategori dısı mı ? ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj drk » 13 Ağu 2012, 19:28

100 liralık bir seiko bir milyon tl lik üst düzey bir saatten daha hassas olabilir. Şans kısmı burada. Sonuç olarak saatinizin hassasiyet derecesi bir aralık değer içerisindedir, bu değerleri aşarsa da geri getirilebilir.

Hassasiyet sizin için çok önemliyse mekanik değil pilli saat almalısınız.

Spring drivedan bahsediyorsun sanmıştım ;) Bu da diğerlerinden daha hassas değilki, olması gerektiği gibi sadece.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj leon1279 » 13 Ağu 2012, 19:32

Ben yeni otomatik saat kullanan biriyim ve kullandigin saat victorinox aplnach ETA 2824-2 mekanizmali gunluk 9-10 sn sapiyor. bu beni oldukca rahatsiz eden bir konu. bu nedenle en az zaman sapmasi yapan otomatik saati ariyorum. Belirli bir kalite ve fiyatin uzerindeki saatler derken tam olarak hangi markalari kastediyorsunuz ? Son olarak sunu sormak isterim anladigim kadariyla bir kac saat ureticisi disindakiler mekanizmalari ETA dan aliyorlar. Benim sorum su ayni ETA mekanizmayi kullanan farkli iki markanin fiyatlari arasinda ucurum var. Bu kasa farkliligi ile mi ilgili acaba ?
Kullanıcı avatarı
leon1279

Mesaj drk » 13 Ağu 2012, 19:47

Bu farklılığın birçok sebebi var. Tasarım, işçilik, malzeme, üretim adedi, kalite, reklamlar, marka değeri, vs. birçok farklı faktör saatin fiyatını belirliyor. Mekanizma devede kulak zaten öyle aman aman bir maliyeti yok.

Değil farklı mekanizmalar, aynı saatten iki tane alın, birini sağ birini sol kolunuza takın, ikiside farklı sapmalar gösterebilir. Şans dediğim bu aslında.

Bu arada ETA artık mekanizma tedariğini çok azalttı, muadilli firmalar var. Victorinox son derece kaliteli saatler üreten bir firma. Eğer saatinizin mevcut sapması sizi rahatsız ediyorsa iyi bir saatçiye ayar için götürün, belki hassasiyeti iyileşebilir ama 10 saniye kötü bir değer değil. 2824-2 hassasiyet tutabilme konusunda oldukça başarılı bir mekanizma.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: almanbirasi, AlpKI, Dorukeski, tt59 ve 144 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners