TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hafif Otomatik Amerikan Stili Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hafif Otomatik Amerikan Stili Saat Tavsiyesi

Mesaj Bond » 19 Tem 2012, 18:28

Amerikan Cep saat modelleri için konuşursak kendilerine has bir çok kadran stilleri olduğu doğru. Hatta bu konu üzerine benimde üye olduğum bir forum var arada inceliyorum. Ciddi miktarda farklı kadran yapısı var. Elbette bir çoğunun muadili Swiss saatlerinde de mevcut. TSF'de cep saatleri kısmında da bu konuda çok ilgili bir arkadaşımızın paylaştığı başlıklar ve incelemeler mevcut. Cep saatleri sonrası kol saatlerine geçiş döneminde bu stillerin kol saat kadranlarına yansıdığı kesin ama şu an yeni modeller için pek özel bir Amerikan stili bulunmuyor. Çoğu amerikan markası artık İsviçre firmalarının üretimi ve genelde marka bazlı stiller tercih ediliyor.

NAWCC :arrow: http://mb.nawcc.org/showwiki.php?title=Pocket_Watch_Dials

Tersi bir durum olarak Ball markasında eski demiryolları resmi saati olduğu günlerinden etkileşimli ve bu çizgide kadran kol dizaynı ile üretilen bir çok model mevcut. Belki ilgi çekebilir, forumda bir çok bilgi mevcut. İnce kasa yapılı ve zarif bazı modeller olması lazım.

Hamilton markası içinde eskiye sadık kalarak üretilen bir kaç model mevcut.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mucadeleci » 19 Tem 2012, 18:30

Sanırım streamline akımından gelen bir tasarım arıyorsunuz, ben size hamilton ventura ya da muadillerini öneririm...
:arrow: viewtopic.php?f=12&t=327&p=2674&hilit=hamilton+ventura#p2674
Seiko da bu tarz asimetrik saatler üretmişti.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj edaliy » 19 Tem 2012, 18:53

modern amerikan desek daha doğru olur. aslında başlık bu amerikan geyiğinden dolayı biraz kaydı.
esasında modern çizgileri olan hafif ama gösterişli bir saat arıyorum. hamilton un çoğu modelini gördüğüm
için hamilton un dışında bir marka önerebilecek olan var mı? hamilton un aviator ve viewmaster, jazzmaster serileri hoşuma gidiyor mesela. bunlara alternatif olabilecek var mı? az önce oris te baktım orda da 2 hoşuma giden model var. eğer reklam olmazsa
yasak değilse http://www.oris.ch/collections/collecti ... =101&ln=tr ve http://www.oris.ch/collections/collecti ... odelid=426 bunların fiyatlarını bilen var mı acaba?
=hotel california=
Kullanıcı avatarı
edaliy

Mesaj Bond » 19 Tem 2012, 19:06

Oris fiyatlarını bayilerden veya satış sitelerinden öğrenebilirsin. E-Shop olarak zaten ürünler satışta yetkili distribütör sitesinde bulunuyor. Amerikan stiline heritage olarak en yakın marka ise yukarıda belirttiğim Ball markası. Türkiye distribütörü aynı zaten Ball ve Oris için.

Ball Watches :arrow: http://www.ballwatch.com/html/index.php

Bu arada modern Amerikan saati tabiri günümüzde ancak Invicta için kullanılabilir :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 19 Tem 2012, 19:13

O modellerin Türkiye'de var mı bilmiyorum ama 4000 Liradan aşağı olacağını sanmıyorum.Yazınızda hafif saat istediğinizi belirtmişsiniz bu Oris'ler bu tanıma pek uymuyor.

Şu model aslında istediğiniz gibi hem American hem otomatik hem de boyut olarak ufak sayılır:
http://hamiltonwatch.com/en/gents/american-classic/jazzmaster/viewmatic/H32515555
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj edaliy » 19 Tem 2012, 20:01

evet fiyat gamı olarak beni aşıyormuş oris ler. yukardaki model 2600 dolar civarında.
ball saatleri de beğendim. forum sayesinde ball u öğrenmiş oldum.
fiyat aralığı nasıl acaba bilgi verir misiniz?
@serxx cevabınız için teşekkürler, çok sade değil mi o saat, biraz daha spor istiyorum.
dediğim gibi hamilton un tüm modellerini ezberledim, alternatif bişeyler bakıyorum.
=hotel california=
Kullanıcı avatarı
edaliy

Mesaj Kalpaklı » 20 Tem 2012, 08:21

fsinan yazdı:Hafif otomtik deyince MP5 makineli tabancayı tavsiye edecektim :lol:

Alman oldu bu öneri :)
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir / Eski kullanıcı adı Flieger
Kullanıcı avatarı
Kalpaklı

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 147 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners