TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Citizen AT4000-02E Chronograph Modelini Nereden Bulabilirim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Citizen AT4000-02E Chronograph Modelini Nereden Bulabili

Mesaj dolunay » 07 Oca 2013, 01:14

fzkçi yazdı:ben kendi beğendiğim model için yurt dışından 3 site belirlemiştim bunlar:
kutu içerisinden çıkan cd deki anlatımda E650 kalibrenin(benimkide E650) "zero positioning" kısmındaki saniye kolunun ayarlanmasında crown u aşağa çevirdiğimizde saniyeyi ilerletebileceğimiz yukarı doğru çevirdiğimizde ise saniyeyi geriye doğru döndürebileceğimizden bahsediliyor benim modelde aşağ doğru çevrilerek ilerletme konusnuda bir problem yok fakat yukarı doğru çevirdiğimde çıt sesi duyulmasına rağmen saniye hiç geriye doğru gitmiyor acaba vidyoda yanlış bilgimi veriliyor yoksa benim modelde bir hatamı var ?

bu arada yine crown ile saniye kolunun ilerletilmesiyle yapılan ay ayarlamasında crownun ters(yukarı)döndürülmesiyle saniye kolunun geriye gitmeyeceğini belirten bir açıklama var kullanım kitapçığında (sayfa 43 de 7. kısım) dolayısyla burdan yola çıkarak saniye kolunun crown ile hiç geriye döndürülemeyeceği yani vidyodaki bilginin yanlış olduğu sonucuna varabilirmiyiz? teşekkürler.

Aşağıdaki link'ten

http://www.citizenwatch.com/en-us/watches/watch-detail/?model=AT4008-51E

settings instruction

watch video

kısmında izleyeceğiniz şekilde bu saat ile ilgili tüm ayarları yapabilirsiniz.

Ben bu video ile saat ayarlarını öğrendim ve eksiksiz şekilde yapabildim.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj fzkçi » 07 Oca 2013, 02:29

dolunay yazdı:
fzkçi yazdı:ben kendi beğendiğim model için yurt dışından 3 site belirlemiştim bunlar:
kutu içerisinden çıkan cd deki anlatımda E650 kalibrenin(benimkide E650) "zero positioning" kısmındaki saniye kolunun ayarlanmasında crown u aşağa çevirdiğimizde saniyeyi ilerletebileceğimiz yukarı doğru çevirdiğimizde ise saniyeyi geriye doğru döndürebileceğimizden bahsediliyor benim modelde aşağ doğru çevrilerek ilerletme konusnuda bir problem yok fakat yukarı doğru çevirdiğimde çıt sesi duyulmasına rağmen saniye hiç geriye doğru gitmiyor acaba vidyoda yanlış bilgimi veriliyor yoksa benim modelde bir hatamı var ?

bu arada yine crown ile saniye kolunun ilerletilmesiyle yapılan ay ayarlamasında crownun ters(yukarı)döndürülmesiyle saniye kolunun geriye gitmeyeceğini belirten bir açıklama var kullanım kitapçığında (sayfa 43 de 7. kısım) dolayısyla burdan yola çıkarak saniye kolunun crown ile hiç geriye döndürülemeyeceği yani vidyodaki bilginin yanlış olduğu sonucuna varabilirmiyiz? teşekkürler.

Aşağıdaki link'ten

http://www.citizenwatch.com/en-us/watches/watch-detail/?model=AT4008-51E

settings instruction

watch video

kısmında izleyeceğiniz şekilde bu saat ile ilgili tüm ayarları yapabilirsiniz.

Ben bu video ile saat ayarlarını öğrendim ve eksiksiz şekilde yapabildim.

evet.kutu içeriğinde çıkan cd deki aynı vidyo bu. dolayısyla bu vidyodada zero position ayarı yaparken saniye kolunu sıfıra getirmek için crownu yukarı veya aşağa çevirerek saniyeyi ileri veya geri hareket ettirebileceğimiz gösteriliyor ama benim modelde sadece ileri hareket ettirebiliyorum yani crownu saniye kolunu ilerlettiğim yönün tersine çevirdiğimde çıt çıt sesleri duyulmasına rağmen saniye kolu olduğu yerde kalıyor bi türlü geriye gitmiyor :( kısacası zero position ayarı yaparken benim saniye kolu sadece ileri hareket ettirilebiliyor ama vidyoda iki yönede hareket ettirilebileceği gösteriliyor :(
Kullanıcı avatarı
fzkçi

Mesaj dolunay » 07 Oca 2013, 04:37

fzkçi yazdı:kısacası zero position ayarı yaparken benim saniye kolu sadece ileri hareket ettirilebiliyor ama vidyoda iki yönede hareket ettirilebileceği gösteriliyor :(

Benimkinde öyle bir sorun yok. ALL RESET yapıp tekrar deneyin. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj fzkçi » 07 Oca 2013, 13:16

dolunay yazdı:
fzkçi yazdı:kısacası zero position ayarı yaparken benim saniye kolu sadece ileri hareket ettirilebiliyor ama vidyoda iki yönede hareket ettirilebileceği gösteriliyor :(

all reset denedim sorun yine aynı:( bu arada sanırım sizinki titanyum model (At4010 50E) dolayısyla sadece titanyum modellerde vidyodaki özellik destekleniyor diye düşünecem ama sizinkiyle aynı modeli gittigidiyorda getirten başka bir arkadaşla iletişime geçtim onunkindede aynı sorun var bu durumda o arkadaşla benim saatte bir hata var büyük bir ihtimal:(
Kullanıcı avatarı
fzkçi

Mesaj dolunay » 07 Oca 2013, 15:51

fzkçi yazdı:
dolunay yazdı:

all reset denedim sorun yine aynı:( bu arada sanırım sizinki titanyum model (At4010 50E) dolayısyla sadece titanyum modellerde vidyodaki özellik destekleniyor diye düşünecem ama sizinkiyle aynı modeli gittigidiyorda getirten başka bir arkadaşla iletişime geçtim onunkindede aynı sorun var bu durumda o arkadaşla benim saatte bir hata var büyük bir ihtimal:(

Çok çok özür dilerim. Sürekli kullanmadığım bir saat olduğu için sanırım biraz ezbere konuşmuş oldum. Saati dolabımdaki kutusundan çıkarıp bizzat yeniden denedim. Saat, dakika ve gün kollarında ileri-geri pozisyonlama yapar iken saniye kolunda sadece ileri pozisyonlama yaptığını gözledim. Siz haklısınız. Bu durum E650 kalibreli Citizen'ler için olağan bir durum herhalde.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj fzkçi » 07 Oca 2013, 16:12

nihayet doğru sonuca ulaştık ve çok mutluyum şimdi :)))) ayrıca verdiğim zahmetten dolayı asıl ben özür diler çok teşekkür ederim. :)
Kullanıcı avatarı
fzkçi

Mesaj eurosport » 20 Haz 2013, 18:38

Benim saatim de bugün geldi :D At4008-51E modeli :)
Bugün işlerin yoğunluğundan pek bakamadım ama şuan 1 saattir uğraşıyorum takvimi bir türlü ayarlayamadım. Saat otomatik olarak ayarlandı, nasıl yaptıysam :D Ama takvim 21 gözüküyor. Dediğiniz linklere de baktım ama hiçbir şey anlamadım.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eurosport

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners