TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 & Tissot Seçim Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 5 & Tissot Seçim Tavsiyesi

Mesaj Rhodora » 07 Tem 2012, 18:30

Cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

SherlockHolmes, ben de mekanik olmadığını tipinden ve fiyatından tahmin ediyordum :)) Ama şimdi net bilgilenmiş oldum; sağol.

kethuda57, ben de bi türlü şu kocaman saatleri içselleştiremedim gitti :) Ama örneklerini koyduğun modeller şık duruyor. Resmini koyduğun Pulsar klasik giyime daha bi güzel gidecek gibi sanki. Mekanik midir bu model?

Anıl ve asymptote, quartz da olsa Tissot demenizin nedeni nedir? Hala kararsızım da, belki ikna edici sebepleriniz vardır diye soruyorum. Ne diyor Mar Adentro'da (İçimdeki Deniz), "Beni ikna etmek için mantıklı sebepler bulmalısın." ;) İsim yapmış olması avantaj elbette ama bunun dışında sizin bildiğiniz benim bilmediğim bir şeyler vardır diye sordum.

espinosa, internetten yurtiçi mağazalara baktım, 200TL dolaylarında bile Seiko 5'ler var. Bu durumda yurt dışına yönelmek akılcı bir yaklaşım mıdır acaba? Ebay'da 75USD'ye felan var da, kargoyla 85 desek, o da 150'ye yakın bi rakam yapar kabataslak.. Yanılıyor muyum acaba?

Bir de tüm arkadaşlara şunu sormak istiyorum: Bazen forumda az kullanılmış saatler satılıyor. Prensip olarak ikinci el ürünlere hiç sıcak bakmadım ama 300tl'lik bi seiko 5'yi 150 TL'ye almak kulağa da hoş geliyor. Bu konuda ne dersiniz? Elektronik ürünlerde olduğu gibi saatte de içini açıp üçkağıtçılık yapma olayı yaygın mıdır?

Çok teşekkürler, selamlar..
Kullanıcı avatarı
Rhodora

Mesaj Analyzer » 07 Tem 2012, 18:49

kethuda57 yazdı:tissotlar 36 mm seiko5 ler 37 mm bence bir erkek için günümüz modasını düşünürsek bu çaplar çok küçük kalıyor.

Bu görüşe kesinlikle katılmıyorum bence takım elbise ile 37 mm çaplar çok şık duruyor tabii bunda bilek kalınlığı ve yaş faktörleri de etkili. Bunun dışında "Quartz bir Swiss Made Tissot mu yoksa Mekanik bir Japan Seiko mu?" sorusuna benim yanıtım kesinlikle Seiko olurdu. Elimde Swiss made otomatikler de var Seiko ve Orient saatler de, Seiko ve Orient'i hiç bir zaman hor görmedim şuanda da halen kullanırım. Elimde bir zamanlar Quartz Omega saatte vardı açıkcası bana mekanik bir Orient kadar keyif vermiyordu o yüzen çok fazla kullanmadım ve kısa süre de elden çıkardım.
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj Rhodora » 07 Tem 2012, 19:01

Analyzer yazdı:
kethuda57 yazdı:tissotlar 36 mm seiko5 ler 37 mm bence bir erkek için günümüz modasını düşünürsek bu çaplar çok küçük kalıyor.

Bu görüşe kesinlikle katılmıyorum bence takım elbise ile 37 mm çaplar çok şık duruyor tabii bunda bilek kalınlığı ve yaş faktörleri de etkili. Bunun dışında "Quartz bir Swiss Made Tissot mu yoksa Mekanik bir Japan Seiko mu?" sorusuna benim yanıtım kesinlikle Seiko olurdu. Elimde Swiss made otomatikler de var Seiko ve Orient saatler de, Seiko ve Orient'i hiç bir zaman hor görmedim şuanda da halen kullanırım. Elimde bir zamanlar Quartz Omega saatte vardı açıkcası bana mekanik bir Orient kadar keyif vermiyordu o yüzen çok fazla kullanmadım ve kısa süre de elden çıkardım.

Evet Analyzer, yaşım genç ve bileğim ince. 42 mm bile fazla gelecek gibi; bu konuda sana katılıyorum ama birkaç güne kadar birkaç modeli gözüme kestirip mağazalara gidecem. Uygun fiyat olursa orda nakit de alabilirim, online de alabilirim. Benim için farketmiyor. Ha bu arada, Orient ile Seiko 5'leri kıyaslayacak olursanız ne söyleyebilirsiniz?
Kullanıcı avatarı
Rhodora

Mesaj Analyzer » 07 Tem 2012, 19:07

400 tl altı fiyata bana Orient'ler bir nebze öndeymiş gibi geliyor ayrıca Türkiye'de genel olarak Seiko'ların fiyatları biraz şişik durumda Orient'te ise Karpa ithal etmeye başladıktan sonra fiyatlar bir hayli indi.
Kullanıcı avatarı
Analyzer

Mesaj ErsinGS » 07 Tem 2012, 19:52

Yazdığınız mesajlardan çıkardığım sonuç şudurki : Limitlerinizin üzerinde ama size bu saati tavsiye ederim.
viewtopic.php?f=35&t=9394#axzz1zxCZLjO8
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj kethuda57 » 07 Tem 2012, 20:03

Rhodora yazdı:kethuda57, ben de bi türlü şu kocaman saatleri içselleştiremedim gitti :) Ama örneklerini koyduğun modeller şık duruyor. Resmini koyduğun Pulsar klasik giyime daha bi güzel gidecek gibi sanki. Mekanik midir bu model?

@Rhodora O pulsar maalesef pilli ama modeli hoş görünüyor.

orient saatede yönelebilirsin mesela benim şu model gerçekten çok hoşuma gitti ve 40 mm çapında ben de burdan sormak istiyorum :) bu saati en uygun nereden bulabilirim bilgisi olan var mı ?

Orient Classic Automatic Reserve CFD0E003W

Resim
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj kethuda57 » 07 Tem 2012, 20:20

Rhodora yazdı:espinosa, internetten yurtiçi mağazalara baktım, 200TL dolaylarında bile Seiko 5'ler var. Bu durumda yurt dışına yönelmek akılcı bir yaklaşım mıdır acaba? Ebay'da 75USD'ye felan var da, kargoyla 85 desek, o da 150'ye yakın bi rakam yapar kabataslak.. Yanılıyor muyum acaba?

Bir de tüm arkadaşlara şunu sormak istiyorum: Bazen forumda az kullanılmış saatler satılıyor. Prensip olarak ikinci el ürünlere hiç sıcak bakmadım ama 300tl'lik bi seiko 5'yi 150 TL'ye almak kulağa da hoş geliyor. Bu konuda ne dersiniz? Elektronik ürünlerde olduğu gibi saatte de içini açıp üçkağıtçılık yapma olayı yaygın mıdır?

ben daha yeni bu forum sitesinde seiko5 sattım fazla kullanmadım çünkü bana çok küçük geldi.saati ebaydan almıştım timewares isimli kullanıcıdan 21 günde filan elime geldi...güzel bir macera ebayden alış veriş yapmak

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=185&t=9195#axzz1zxRGhs2a

bu model benim aldığım modele biraz yakın düşünülebilir bir model...kargo da ücretsiz zaten

http://www.ebay.com/itm/Seiko-5-Automatic-Mens-Watch-SNKA01K1-/370537267970?pt=Wristwatches&hash=item5645be0302
Senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran...
İnstagram : kethuda57
Kullanıcı avatarı
kethuda57

Mesaj zfr » 07 Tem 2012, 20:32

Ben de şöyle bir saat önerebilirim:
Resim
SEIKO 5 SNKK45, boyutu istediğiniz gibi, fiyatı da uygun...
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners