TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko 5 Sports SNZH57J Fifty Five Fathoms

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko 5 Sports SNZH57J Fifty Five Fathoms

Mesaj cenk » 23 Ara 2011, 14:24

evet tek fark birinin japon diğerinin farklı ülkede montajlanması.k kodlu saatler j kodlulara göre biraz daha ucuz oluyorlar aynı fiyata bulabiliyorsanız j kodlusunu tercih edin ama j ve k kodlu saatler arasında bir fark yok daha önce forumda da konuşulmuştu zaten :thumbup: gümrük konusunda bildiğim kadarıyla muafiyet 75 euro ya indirildi dolayısıyla bu fiyat üstü mallar gümrüğe tabi tutluyor
Kullanıcı avatarı
cenk

Mesaj canzz » 23 Ara 2011, 14:57

Fiyat farkı problem değil zaten saat almak için biçtiğim bütçenin oldukça altında bu saat. ama j kodlu satış yapan dzgün satıcı bulamadım malesef. Biri gümrük konusuna da açıklık getirirse çok sevineceğim. :champ:
Kullanıcı avatarı
canzz

Mesaj SeRxx » 23 Ara 2011, 21:36

Aldığınız ürünün gümrüğe takılıp takılmaması biraz da şans meselesi bana göre. Bu almak istediğiniz saatin gümrüğe takılacağını sanmıyorum ama yine de garantisi yok.
Bu satıcı güvenilir bir bakın isterseniz..
http://www.ebay.com/itm/Seiko-Automatic-Sports-SNZH57J1-Mens-Watch-/270824526710?pt=Wristwatches&hash=item3f0e665376#ht_2971wt_1185
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj canzz » 23 Ara 2011, 21:47

serxx yazdı:Aldığınız ürünün gümrüğe takılıp takılmaması biraz da şans meselesi bana göre. Bu almak istediğiniz saatin gümrüğe takılacağını sanmıyorum ama yine de garantisi yok.
Bu satıcı güvenilir bir bakın isterseniz..
http://www.ebay.com/itm/Seiko-Automatic-Sports-SNZH57J1-Mens-Watch-/270824526710?pt=Wristwatches&hash=item3f0e665376#ht_2971wt_1185

öncelikle zaman ayırıp ebayden bakmışsınız teşekkür ederim.

Evet o satıcıya mesaj yolladım daha önce gönderim yapıp yapmadığını sordum türkiyeye. Japonya yapımı satan tek top-rated seller zaten. oda free shipping yapıyor ve nedense bu bana sanki gümrüğe takılma olasılığı daha fazlaymış gibi düşnüdürüyor bana. başka bir ilan var japonya yapımı olmayan topratedseller'dan o braz daha ucuz ama 40 dolara fedex priority mail ile gönderiyor. ve bana sanki daha az riskli gibi geliyor.

Saçmalıyorum değil mi ? :D
Kullanıcı avatarı
canzz

Mesaj SeRxx » 23 Ara 2011, 23:09

:lol:
Rica ederim..
Size tavsiyem yurtdışı alışverişlerinde asla Fedex, DHL, UPS vs. gibi özel kargo şirketlerini kullanmayın. Bu şirketlerde gümrüğe takılma riski çok yüksek ve takıldığı zaman saatten daha fazla masraf ödemek zorunda kalırsınız.
Yurtdışında alışveriş yapıyorsanız örneğin Amerika'dan ürün alacaksanız USPS, Uzak doğu ülkelerinden ürün alıyorsanız Hongkong Post-EMS-Air Mail gibi yerel posta servislerini kullanın gümrüğe takılma riski en aza iniyor. Takılsa bile %18+2.5 TL ödüyorsunuz.

En iyisi benim verdiğim linkteki satıcıya : bizim ülkede gümrük sorunlarının olduğunu belli bir ücreti geçince gümrüğe takıldığını bu konuda nasıl yardımcı olabileceğini sorun büyük ihtimalle size yardımcı olacaktır.
Aklınıza takılanı buraya yazın çekinmeden ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj canzz » 23 Ara 2011, 23:49

serxx yazdı::lol:
Rica ederim..
Size tavsiyem yurtdışı alışverişlerinde asla Fedex, DHL, UPS vs. gibi özel kargo şirketlerini kullanmayın. Bu şirketlerde gümrüğe takılma riski çok yüksek ve takıldığı zaman saatten daha fazla masraf ödemek zorunda kalırsınız.
Yurtdışında alışveriş yapıyorsanız örneğin Amerika'dan ürün alacaksanız USPS, Uzak doğu ülkelerinden ürün alıyorsanız Hongkong Post-EMS-Air Mail gibi yerel posta servislerini kullanın gümrüğe takılma riski en aza iniyor. Takılsa bile %18+2.5 TL ödüyorsunuz.

En iyisi benim verdiğim linkteki satıcıya : bizim ülkede gümrük sorunlarının olduğunu belli bir ücreti geçince gümrüğe takıldığını bu konuda nasıl yardımcı olabileceğini sorun büyük ihtimalle size yardımcı olacaktır.
Aklınıza takılanı buraya yazın çekinmeden ;)

Mesajıma cevap verirse hemen sipariş vereceğim. Olsa olsa kağıt üzerinde yazan fatura bedelini üç beş dolar seviyesinde tutmayı sağlar diye düşünüyorum. belki bu sayede paketin açılma/takılma olasılığı azalır. herneyse.

Ben nezman bildiğim bi mevzu olsa köküne kadar yardım etmeye çalışırım. buyüzden başkası bana farklı şekilde davranırsa garipserim.

Sen öneri vermesen çok farklı doğrultuda ürün alacaktım açıkcası. Aksi bir durum olursa bile iyi niyetin yeterlidir benim için.

Teşekkür ediyorum sana.. ama yinede bak arada bu başlığa belki sorum falan olur :D
Kullanıcı avatarı
canzz

Mesaj SeRxx » 24 Ara 2011, 00:05

Rica ederim bilgimiz, deneyimimiz doğrultusunda burada herkese yardımcı olmak istiyoruz. Çünkü zamanında bizde yardım aldık(alıyoruz), empati kuruyoruz ve yardımı borç biliyoruz..
Sen bu başlığa yaz en kısa sürede cevap gelir ;)
Şimdi şöyle bir teklifte bulunayım bütçen doğrultusunda eBay'dan sana başka Seiko alalım :lol: Genelde bu forumda ilk girişte bir saati sorarlar gelen teklifler, yorumlar paralelinde istekler değişir. Benimde başıma geldi de :D
Ben sana güvenilir bir kaç link verim bir incele:

http://www.ebay.com/sch/Watches-/14324/i.html?Brand=Seiko&_catref=1&_dmpt=Wristwatches&_fln=1&_ipg=&_ssn=dabrands&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m1539

http://www.ebay.com/sch/watchub/m.html?hash=item484349af9b&item=310366547867&pt=Wristwatches&_trksid=p4340.l2562
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj canzz » 24 Ara 2011, 10:11

Aslında seiko almak hiç yoktu aklımda çünkü zaten safir cam-otomatik güzel bir bir seıko saatim var

http://www.citywatches.co.uk/wp-content ... L041P2.jpg

Ama nedense çok beğendim SEIKO 5'i . Acaip bir havası var.. :D

her türlü öneriye açığım orası ayrı :) Bütçe konusuna gelecek olursak alacağım saat 500-600'ü geçmesin istiyorum. Hani efsane birşey olur kendime bi güzellik yaparım belki ama geçmese iyi olur :D
Kullanıcı avatarı
canzz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 173 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners