TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe 5296R & AP Jules Audemars Selfwinding Tercih

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Tercihiniz Hangisi Olurdu?

Patek Philippe 5296R
26
67%
AP Jules Audemars Selfwinding
13
33%

Toplam oy : 39

Re: Patek Philippe 5296R & AP Jules Audemars Selfwinding Tercih

Mesaj ufukyil » 22 Haz 2011, 20:51

PP'nin takvim bölümü odun gibi duruyor, oyum AP'ye bence kusuru yok. :)
Uniqueness at it's best...
Kullanıcı avatarı
ufukyil

Mesaj drk » 22 Haz 2011, 21:04

APyi canlı canlı görmedim ama Patek kaliteyi sonuna kadar hissetiriyordu. APnin de çok aşağı kalır bir yanı olduğunu sanmıyorum. Daha yeni bir mekanizma, eminimki teknik açıdan farklılıklar vardır ancak, bu fiyat kategorisinde hiç kimsenin kalitesiz bir iş yapmayacağından eminim ki zaten mevcut RO'nuzdaki mekanizmanın aynısı, aşina olduğunuz bir tasarım. Bu durumda tek diyebileceğim gönlünüzden geçeni alın. Benim gönlümden de patek geçerdi. Ama daha çok yıllar var :) En güzeli ikisini de yanyana koyup son kararı saatçide vermek.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj drk » 22 Haz 2011, 21:11

Aslında bu fiyat kategorisinde ve bu tarzda öyle çok ve güzel seçenekler mevcutki mesela F.P. Journe Chronometre Souverain

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Archezia » 22 Haz 2011, 21:46

Doruk'a katılıyorum. AP, Patek yerine bu tarz daha az bulunur bir saat de alabilirsiniz. İki model arasında da ben olsam Patek tercih ederdim. Tamamen kişisel zevk sonuçta. Bana göre Patek görevini(elbise saati) daha iyi yerine getiriyor. Hem zaten AP var sizde bir de PP olsun... Sonra bir tane IWC portofino alırsınız AP'nin yerini doldurur (:
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj nickynick » 22 Haz 2011, 22:23

Resim

5196 ya ne dersin?
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Frax » 22 Haz 2011, 22:57

drk yazdı:Aslında bu fiyat kategorisinde ve bu tarzda öyle çok ve güzel seçenekler mevcutki ...

drk'ye katılıyorum. FP Journe, Lange, Vacheron, Breguet, Blancpain, H.Moser vb. birçok markanın aşağı yukarı aynı tarzda klasik modelleri mevcut. Araştırma kısmı alışverişe döndüğü anda karar vermek pek kolay olmayacak sanırım sizin açınızdan serhat200 :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj serhat200 » 23 Haz 2011, 12:31

Yorumlar için hepinize teşekkür ediyorum. Benimde gönlümde Patek var fakat arada da ciddi bir fiyat farkı var. Gerçi bu fiyatlara çıktıktan sonra aradaki fark pek önemli değil ama yinede hatırı sayılır bir fark ve açıkçası AP'de Pateğin yanında kötü durmuyor. Kötü durmuyor dediğime bakmayın henüz AP'yi yakından göremedim çünkü daha bu sene tanıtıldı. O yüzden sizlerinde fikrini alayım dedim. Saatte takvim olsun istediğim için 5196 yı düşünmüyorum NickyNick. Ama 5296 alırsam bide içi mavi çizgili olan var onuda görmek lazım.
Resim
Kullanıcı avatarı
serhat200

Mesaj herofb » 23 Haz 2011, 13:56

ben olsam kesinlikle AP'yi alırdım üstelik yanına bir de son derece güzel spor saat alabilecek kadar da bütçe kalırdı

önemli not : bütçe sıkıntısı yok ise ve zaten spor saatin kralı var ben de (AP RO) deniyorsa al 5296'yı gitsin :)
Kullanıcı avatarı
herofb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 137 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners