TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Arctura Kinetic Chronograph SNL045 Görüş ve Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Arctura Kinetic Chronograph SNL045 Görüş ve Öneri

Mesaj gphoton » 08 Oca 2011, 03:44

7L22 kalibre deilmi bu saat? o kalibreye 1600 lira verilirmi?? nette 600 liraya bulursun bu saati, hicte önemsencek bir ozelligide yok bu arada. Bildigimiz kronografi war, saati gosteren dilim cok kucuk hicbisi goremezsiniz ayrica geceleyin lumibright'inida görebilmek neredeyse imkansiz. 2003 yilinin saati, pilide hak getiredir onun :D ( kinetic saatlerde capacitor yoktur, 90'li yillardaki meshur sizinti sorununu japon abilerimiz coktan asmistir). Emin olun cok cabuk SIKilirsiniz saatten, benim zevkime hitap eden modelleri begenmeyebilirsiniz o nedenle yerine alternatif model bir tane söylücem. 1300 liraya yine kinetik olan moonphase'li seiko direct drive alinir. 180 €ya gidiyor bunun (snl045) temiz 2. elleri ebay.de'de. Yazik günah paraniza. Eger illa faturali alcam diyorsaniz en fazla 900 lirayi 12 taksit yapar, bir anlami olabilir o zaman. Ama seiko dedimi insan durup düsünmeli, 2 yil uluslararasi kartini bile almaya gerek yok hatta eger saat sifirsa :)) Ayiptir seiko bu, destur cekmeden ismi anilmamali ;)
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj Tolgi06 » 08 Oca 2011, 05:05

Kinetic saatlerde capacitor yokta ne var sayın gphoton?Enerjiyi depolamak için capacitor şarttır gphoton.adı her ne ise capacitor yada depolama birimi ama mutlaka birşey olmalıki elektrik enerjisini depolayabilelim.Arkadaş bayiden alacağım dediği için ona göre fiyat yazdım :) . yoksa ebay de 200-250 dolara açık arttırmada kazanmak kolay o saati :D .Özelliği olmadığı doğru 7L22 nin bizim dediğimiz kinetic teknolojiye övgü anlamında.
Bu arada doğru seiko gerçekten saygı duyulacak marka. o spring drivelara bakınca içim gidiyor ama daha elde edebilmem için çooook zamana ihtiyacım var sanırım :?
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj gphoton » 08 Oca 2011, 15:49

Max Planck enstitüsünden bir fizikciye capacitor tanimi yaptiginiz icin tesekkürler, interneti daha iyi kullanmaniz dilegiyle. Rechargable pillere bundan sonra sizin hatiriniza capacitor diyelim olsun bitsin tolgi06 bey. Fiyat tavsiyelerimin sizin yorumlariniza tepki olarak mi algiladiniz bilmiyorum :D Bu arada, asil98 bey eger uygun fiyatli seiko kinetic saat ariyorsaniz bana PM atabilirsiniz. Yardimci olmaya calisirim.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj Tolgi06 » 08 Oca 2011, 18:42

Yanlış anlamayın tepki filan değil :D .Mesajda tonlama yapılmıyor bildiğiniz gibi :) . Ama bu tanım heryerde kinetic capacitor diye geçmiyor mu? Forumdada kinetic mekanizmalar tartışılırken hep capacitor olarak tanımlanıyor.İsterseniz biz karışıklık olmasın diye ona X diyelim(Bu arada bende matematikçiyim memnun oldum :) ).Ucuz kinetic saat konusuna gelince ben genelde kinetic saatleri ebaydan alıyorum fiyatlar baya iyi orda.burdakinin 3 te yada 4 te biri fiyatına alınabiliyor. Asil98 bayiden alma konusuna girdiği için bende fiyatları bayi bazında değerlendirdim doğal olarak. Yoksa daha 1-2 hafta önce o saat 220-240 dolar gibi bir fiyata satılmıştı ebayda
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 08 Oca 2011, 18:43

Unutmayalımki insanlar bazen bayiden görerek,deneyerek saat almak isteyebiliyor.Biraz kişisel tercih meselesi sanırım
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Clk » 08 Oca 2011, 21:01

gphoton, bu sorunun cevabindan emin olmadigin icin Seiko'ya asagida ki yaziyi yazdigini hatirlatmak isterim.

gphoton yazdı:Direct drive teknolojisi hakkinda sordugum ve aldigim cevaplari, bu yeni teknoloji ve kinetic saatlerdeki piller hakkinda daha detayli bilgi sahibi olmak isteyen arkadaslara yollamak istedim. Umarim bir faydasi olur, tercümede bir sorun cikarsa yardim edebilirim.

Hi ,
I would like to ask one question about 5D44 calibers of Seiko watches. I have bought SRH007P1 model Seiko watch last week. It looks wonderful but it has only 1 month reserve in its K.E.S.U. which is very small when it is compared with 5J22 or 5M62 calibers. There can be any possibility that Seiko have used some kind of capacitor or extra something different. All Seiko kinetic watches have K.E.S.U. but there might be some a little bit differences in those new models. I am not sure. So, I would like to take your precious opinion about it. Thank you very much for your reply in advance. Warmest regards.

Dear Guerkan,

Thanks for sending in that interesting question and for your nice comments! Congratulations on owning the SRH007P watch, I'm sure you're proud of your new timepiece.

First things first. Seiko has never reverted to its old capacitor for energy storage due to the capacitor's problematic history. Secondly, no vintage Kinetic watch that used the old capacitor could hold enough power to keep the running for a month. There's no turning back to the capacitor. In fact, the 5D44 caliber uses the same Maxell TC920S rechargeable lithium ion cell that powers its entire range of Kinetics.
The key to the differences in power reserve amongst the calibers you mentioned is power consumption.

Hicbirimiz burada saat konusunun 100% uzmani olarak bulunmuyoruz ve gerek dogru gerek ise hatali bilgilerin düzeltilmesi sonucunda ögreniyoruz.

Kinetic konusu ile ilgili yazdigim yazida sema resmini KESU ile altta yazdigim yaziyi da Capasitor ile hazirladim. Cünkü eski yada yeni sistem hem Li-Ion hemde Capasitor ile calisan modellere sahip...

Interneti düzgün kullanmak yorumuna ise kesinlikle katiliyorum ve yine internetten su cümleyi ekliyorum...

"The capacitor TC920S seems to be just like a rechargeable Li-Ion battery" Burada bahsettigimiz capasitorler dielectric yada oscilattor capasitorleri degil...
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gphoton » 09 Oca 2011, 04:13

clk, ben seiko'nun kinetiklerde capacitor kullanmadigini yillardir biliyorum. Bununla birlikte, sadece direct drive'in moon phase calibresi icin seiko firmasi ilk defa KESU kavramini manual'lerden sildi. Bu silinme, saat dunyasindaki seiko kinetic meraklilarini oldukca sasirtmis hattaki forumlarda uzun uzun sebebi hakkinda tartisilmistir. Ikincisi ise seiko dunyasinin gayretli taraftarlarinin bu firmanin tekrar capacitor olayina geri dönüp dönmedigi hakkinda süphelerine cevap icin bu islerin ehli olan müthis saat uzmanlarina soru sormalari, soru soranlarin bu konuda bilgisizligine ispat degildir. Heleki ben asla saat uzmani oldugumu söylemiyorum, tam aksine yakinindan dahi gecemem. Fakat oldukca ilgiliyim, netten dikkatli sekilde takip ederim hepsi bu. Seiko, rechargable pil kullanipta manual'inde capacitor kullandim hic demedi zaten. Sadece bir yerde seiko dürüst davranmadi, reklamlarinda "pil degisimi asla gerektirmez bu saatlerim" dedi. Moon phase direct drive manual'lerinde ise dahada ileri gidip artik KESU olayindanda bahsetmiyor ve yine bu saat asla pil degisimi gerektirmez diyordu (en son 5 ay ewwel bakmistim manualine su anda hatirlamiyorum kelimesi kelimesine ne yazdigini). TC920S'e zaten Seiko firmasi capacitor'dür demiyor. Replacement'i yapan kisi (o konuda uzman degilki o cumleyi sarfediyor), "capacitor dedikleri tam tamina sarj edilebilir bir pil gibi gozukuyor" diyor. Fakat SII SL920'in ise bir capacitor oldugunuda zaten ekliyor. ;)
En son gphoton tarafından 09 Oca 2011, 04:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj Magneto » 09 Oca 2011, 04:58

çok çirkin bir saat bence (kişisel fikrimdir yanlış anlamayınız) bedava verseler ancak takarım hatta takmam direk satarım :D :D
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 161 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners