TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Grand Carrera 8RS & Planet Ocean

Mesaj yasaral » 15 Oca 2011, 00:23

Otomobil işinde vergiler ve üretim dağıtım maliyetleri ile pazar stratejileri belirleyici oluyor. Ancak, rolex satlerin hepsi isviçrede üretiliyor ve aynı chf maliyete sahip. Demekki saatlerde kar marjları çok yüksekki, bu kadar çok inidirim yapabilyorlar. Yani seul kadar olmasa da zürichten rolex almak her daim uğur saatten %20 daha ucuz olmazmı?
Kullanıcı avatarı
yasaral

Mesaj Clk » 15 Oca 2011, 00:31

Hayir
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Magneto » 15 Oca 2011, 01:02

yasaral yazdı:Otomobil işinde vergiler ve üretim dağıtım maliyetleri ile pazar stratejileri belirleyici oluyor. Ancak, rolex satlerin hepsi isviçrede üretiliyor ve aynı chf maliyete sahip. Demekki saatlerde kar marjları çok yüksekki, bu kadar çok inidirim yapabilyorlar. Yani seul kadar olmasa da zürichten rolex almak her daim uğur saatten %20 daha ucuz olmazmı?

kar marjları %100 nerdeyse
Saat = BlancPain
Kullanıcı avatarı
Magneto

Mesaj Clk » 15 Oca 2011, 11:17

Rolex kar marji dünyanin her yerinde %40.

Bizde dünyanin cesitli ülkelerine satis yapiyoruz. Bunlarin icerisinde USD ile rakebet etmek durumunda oldugumuz ülkelerde var. Bu durumda örnek 100 Euro olan ürün fiyatini 100 USD olarak belirliyor (ki bu %30 daha asagi) ve bu sekilde satiyoruz. Fark su, yapilan bu satislardan elde edilen gelir yine yurtdisi alimlari yada giderlerinde kullaniliyor.

Düsünülmesi gereken diger bir nokta, bugün %30 daha ucuz olan USD yarin %30 daha pahali oldugu zaman ne olacak? Bu seferde yasasin Avrupa mi diyecegiz?

Ki bu durum bundan 10 sene önce böyleydi. Euro ilk ciktigi zaman degeri USD'in altindaydi. Zaman icerisinde esitlendi ve bugün ki duruma geldi. Spekülatif degerler firmalarin fiyat stratejilerini degistirmez. Bu neden ile yüksek ciro degerlerine sahip olan bütün sirketlerin USA yada Avustralya subeleri bulunmaktadir. Bakiniz Siemens, Bosch v.b.

Rolex disinda ki bütün markalarin bayi kar marjlari %100 civarinda. Bu neden ile internette yada bayilerde cok büyük indirimler ile IWC, Blancpain v.s. markalarina erismeniz mümkün. Hicbir yerde %50 indirimli Rolex gördünüz mü?

Son olarak Isvicreden alinacak bir saatin vergisi Türkiye gümrügünde ödenmezse tabii ki %20 ucuza gelecektir. Ama bu ne yasal ne de fiyat bazinda reel bir karsilastirma olur.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj punk » 15 Oca 2011, 11:51

@clk

Seninle tartışmanın bir benzerini benim Oris konusunda da yapmıştık. Ama şu paragraf bence o tartışmadaki eksik kısımdı. Keşke bu şekilde belirtseydin. Çünkü bu argümana ben de katılıyorum.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Clk » 15 Oca 2011, 12:05

Punk, burada sadece fikirlerimizi belirtiyoruz. Hakli olmaya calismiyoruz ki :) Sonucta senin (yada bir baskasinin) ile benim dogrularim her zaman genel dogru olacak diye bir kural yok. Tartismak güzeldir. Ben kendi adima gayet keyifli vakit gecirdigimi söylemeliyim ;)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj yasaral » 15 Oca 2011, 23:20

Teşekkürler, benim amacım istediğim saati daha ucuza almak. Bayi kar marjlarının bu kadar yüksek olduğunu tahmin etmiştim. Sonuçta isviçreden rolex'i % 20 daha ucuza alıp koluma takıp gelebilirim. Türkiyeye girerken vergi ödemek durumunda kalmıcam kolumdaki saat için, bu yasal bir hak. İsviçreden çıkarken tax refund istemelimiyim %20 için?
Kullanıcı avatarı
yasaral

Mesaj Clk » 16 Oca 2011, 11:48

Öncelikle her ülkenin gümrügünde belli bir deger kisitlamasi oldugunu bilmek lazim. Bu belirlenen degerin üzerinde ki her ürün (kolda v.s. farketmez) gümrüklendirilmeli. Türkiye'de kontroller gevsek oldugu icin sistem bir sekilde isliyor ama yine de tehlikeli. Tabii ki herkesin kendi bilecegi birsey.

Isvicre'de KDV orani %8. Bu da demektir ki tax refund kesintiler ile birlikte %2,5-%4 arasinda bir degerde olacaktir.

Edit: Tax Refund icin Isvicre gümrügünde kutusundan sertifikasina komple saati görmek isteyeceklerdir. Bu da demektir ki, Türkiye gümrügünde olasi bir kontrol durumunda gümrük memuru her türlü evragi ve kutuyu görecek. O zaman saatin kolda olmasininda hicbir önemi kalmayacaktir. Kendimizi hep en kötü ihtimale hazirlayip en iyi ihtimali ummak lazim ;)
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners