TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yıldönümü Hediyesi Tavsiye Lütfen

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yıldönümü Hediyesi Tavsiye Lütfen

Mesaj ysnlztrk » 10 Nis 2025, 16:30

Cartier Tank'ın küçük modeli 130 civarıydı, bence mutlaka değerlendirin. Özellikle kadınlar için Cartierin yeri çok başka.

SM-F741B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ysnlztrk

Mesaj Engin95 » 11 Nis 2025, 00:07

eraslani yazdı:
Engin95 yazdı:Açıkçası açılış stratejisi kısmını fazla düşünmedim :D Doğru da olabilir yanlış da fakat içimden böylesi geldi şu an diyebilirim. Cartier modellerini konusuna gelirsek de bu ikisi kadar beğeneceğini sanmıyorum. Hem de 25-30k TL daha yüksek fiyattan başlıyor muadil diyebileceğimiz modeller. Bütçeyi ufak ufak yükselttikçe de sonu olmayan bir yola giriliyor sanki :D

Kendisinin çok fazla saat merakı olduğunu da söyleyemem. Yalnızca saat mağazalarına gittiğimizde özellikle Longines'in linkini paylaştığım modeline seven gözlerle baktığını fark edebiliyorum.

Hem de o modelin indirimde oluşu bu noktada beni cezbetti.

Bu ikisi arasında sizce bir seçim yapmak gerekirse hangisi daha cazip geliyor size?

eraslani yazdı:Bu rakamlar göze alinmisken cartier'de bakılabilir bence,özel bir hediye denince daha bir yakışıyor sanki..Daha nice nice özel gunlerin olacağını düşünürsek açılış için strateji doğru mu değil mi o apayrı bir konu [emoji6]

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu 2 saat arasından tercih kullanılacaksa,daha sade tasarımı ve marka değeriyle OMEGA önde olur bana göre.
Çok fazla saat merakı olmadığını soylediginiz için en önde kriterler bunlar olacaktır..
Şimdiden hayırlı olsun,bu tip ince düşünce ve jestlerin ömür boyu sürecek mutluluklara vesile olmasını dilerim.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi dilekleriniz ve fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Başta Longines bir tık daha öndeydi benim açımdan fakat şu an Omega seçeneğini de canlı görüp ona göre karar vermeyi düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Engin95

Mesaj Engin95 » 11 Nis 2025, 00:08

Heesh yazdı:Sorunun cevabı anlatınca mevcut longinese seven gözler ile baktığını söylemişsiniz konu orada bitirmiş hem longines otomatik ve daha fazla önemli şeyler barındırıyor fiyatı da cabası bence longines alınır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Soruyu sorarken açıkçası Longines bahsettiğiniz sebeplerden dolayı daha öndeydi benim için. Yine de Omega'yı görüp ona göre karar vereceğim gibi duruyor :)
Kullanıcı avatarı
Engin95

Mesaj Engin95 » 11 Nis 2025, 00:11

Jugadorian yazdı:İki model de gerçekten çok şık, eşinizin her gün takacağı bir saat olmayacağını varsayarak birkaç düşüncemi paylaşmak istiyorum:

Longines’in otomatik mekanizması bir artı ama 45 saatlik güç rezervi olduğu için, yani her gün kullanmak veya kurmak veya durduktan sonra tekrar saat ayarı yapılması gerekecektir.

Omega ise quartz olduğundan, bu tarz uğraşlar olmayacak. Ayrıca saniye ve tarih göstergesi olmaması da sade ve zarif bir görüntü katıyor. Bence bu da çok güzel bir tercih olabilir.

Ben de benzer bir karar süreci yaşamıştım, pilli bir model aldım. Şu an eşim haftada 1-2 gün takıyor ve açıkçası saate bakmak için kolunu kaldırdığını bile sanmıyorum. :lol: Bu yüzden uzun vadede ilgi gerektirmeyen modeller bazen daha kullanışlı olabiliyor.
Benim tercihim pilli ve markadan dolayı Omega olurdu.

Ama hangi model olursa olsun renkler ve düşünce çok güzel, şimdiden sağlıklı zamanlar göstermesini dilerim. :champ:

Evet kullanışlılık ve marka değeri açısından düşününce Omega daha cazip gibi gözüküyor.

Öte yandan saatte değerli materyaller kullanılması, eşimin beğenmesi ve fiyat avantajından dolayı Longines hala güçlü bir seçenek gibi geliyor.

Longines'i canlı olarak gördüm fakat Omega'yı görmedim. En iyisi onu da bir canlı görüp ona göre karar vermek olacak gibi :D
Kullanıcı avatarı
Engin95

Mesaj Engin95 » 11 Nis 2025, 00:21

ysnlztrk yazdı:Cartier Tank'ın küçük modeli 130 civarıydı, bence mutlaka değerlendirin. Özellikle kadınlar için Cartierin yeri çok başka.

SM-F741B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tank modelini ben de ilk başlarda düşünüyordum fakat eşimin bu model saatleri sevmediğini öğrendim. Bu görüşü Cartier markası özelinde değil tabii ki fakat günlük sohbetlerimizde sevdiği tarz saatlerin (fiziksel görüntü olarak) genellikle linkini paylaştığım iki modele benzer olmasından dolayı Tank modelini seçenekler arasından çıkartmıştım.

Ayrıca eşimin fiziksel görüntüye fonksiyondan ve hatta markadan daha çok önem vereceğini düşündüğümden kendi takılarıyla daha uyumlu kullanabileceği bir model seçmekte fayda olacak gibi düşünüyordum.

Yine de sizin ve daha önce yorum yapan arkadaşların görüşlerinden sonra Cartier'i de bir seçenek olarak değerlendirmem gerektiğini düşünmeye başladım. Bakalım bu işin sonu nereye gidecek... :D
Kullanıcı avatarı
Engin95

Mesaj Heesh » 11 Nis 2025, 10:24

Valla longines alıp belki otomatikmsaat sevdasına başlangıç olur gibi bir fikirde var ama olur mu bilemedim hani eşlerin ortak hobileri ilgileri olsun diye de :) öyle bir durum olmayacak ise pilli omega güzeldir Cartier de mücevher ismi ve kalitesi saat bakımından bir aalernatif

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj raven » 11 Nis 2025, 10:48

Birinci yıl dönümünüzü kutlarım. Saat konusuna gelince; eğer saat kültürleri yoksa kadınların otomatik saatleri tercih etmedikleri hatta saat markalrını dahi çok önemsemediklerini, bunun yerine moda markalarını tercih ettiklerini gözlemledim. Bizim saatlere verdiğimiz değer onlar için sosyal ortamlarda marka gösterisine dönüşebiliyor.
Bence kullandığı çanta, gözlük, takı vs göz önünde bulundurup versace, cartier, gucci, calvin klein markalarından tercih yapmanız daha gerçekçi olur diye düşünüyorum. Hem de İsviçre ekolünden de çıkmamış olursunuz. Sevgiler.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj depechemode » 11 Nis 2025, 14:28

Bence pilli olmasın. Longines Dolce Vitalara da bakın. Cartierden uygun ve çok satılan modeller.
Kullanıcı avatarı
depechemode

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners