TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dress Kol Saati Öneri / 40 Mm Altı Altın Kasa Küçük Saniye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dress kol saati hakkında

Mesaj Eterna » 05 Mar 2025, 12:57

azizkaya yazdı:Kriterlerden sadece bir veya ikisi eksik olacak şekilde önerileri de kabul edebilirim.
@Skywalker34tr Hocam Frederique Constant benim de takibimde. Breguet kollu small seconds ancak pilli bir versiyonunu buldum, çok beğendim ama…Resim
@tt59 Tansel Hocam, bakıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üstat bende ilk sizin için araştırırken bunu gördüm ilk bir heyecanlandım ama pilli çıktı :)

Sanırım arayışta olduğumuz saat için iyi bir örnek buldum. Ama fiyat baremi çok yukarılarda :(

En azından model kafamızda canlansın. Doğrumu Sevgili Eren Hocam

https://www.oris.ch/en-US/product/watch/artelier/artelier-hand-winding-small-second/01-396-7580-6051-Set?srsltid=AfmBOoraPapfyoPqIpypDHokrF_XvTImAI7lqghm67xB0mVq3yS6zAwL

Resim
En son Eterna tarafından 05 Mar 2025, 13:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj mturann » 05 Mar 2025, 13:17

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mturann

Dress kol saati hakkında

Mesaj azizkaya » 05 Mar 2025, 13:19

@depechemode üstadım, beyaz kasa ama takip edeyim.
Sinan Hocam, fiyat hariç harika bir örnek. Yazdım bir kenara.
@mturann üstadım inceliyorum.

Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj vysaknc » 05 Mar 2025, 13:28

Hocam birde bu değerlendirilebilir,ama sanki bu saatin gümüş rengi bir zamanlar sizde vardı,yanlış hatırlamıyorsam.[emoji137]Resim

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hırs sebebi hasarettir..
Kullanıcı avatarı
vysaknc

Mesaj azizkaya » 05 Mar 2025, 13:54

@vysaknc üstadım, sarb065 kullanmıştım. Sizin söylediğiniz modelde power rezerv var. Kadranı biraz karmaşıklaştırıyor sanki.
Resim
@kesikparmak takibe aldım.

Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj Bond » 05 Mar 2025, 13:55

Kombinasyon sıklıkla yüksek saatçilik markalarının ürettiği modellerde bulunuyor. Tarif direkt Patek Philippe Calatrava, Vacheron Constantin Traditionnelle, A. Lange Söhne 1815, H. Moser Cie vb modellere çıkacaktır.

Ne kadar bütçe ile bir arayış olduğuna göre tavsiyeler değişecek ama daha alt ve orta segment markalarda kriterlere yakın örnekler önermek gerekir ise Tissot, Longines, Oris, Orient, Hamilton, Raymond Weil, Frederique Constant gibi markalarda çoğu altın kaplama veya altın bazı örnekler var ancak çoğu elle kurmalı değil. Altın olanlarda fiyat gene yükseliyor. 40 Mm olarak Oris Artelier small seconds yukarıda önerilen olabilir ancak o fiyata çıkınca daha üst markalara gitmek mantıklı olur. Tissot ve Longines markalarında fiyatı altın kasa için nispeten daha iyi olan 150.yıl kurmalı bir kaç model vardı sanki. Ama çok ekstra vintage esintili modeller olarak hatırlıyorum.

Tavsiyem altın kasada ısrarcı olmamak yoksa fiyat bandı zaten bir hayli artacak. Veya small seconds kurmalı olmayan 3 kollu altın automatic dress olursa alternatifler artacaktır.

Hand Wound öncelikli ise 36 Mm Stowa Marine KS Roman altın dışı tüm kriterlere uygun gibi. Şık Peseux 7001 calibreli ve 8,5 Mm yükseliği ile baya incedir. Altın kaplama yaptırılabilir :D

Resim

Resim

Kurmalı olmayan ve yakın tarihli ödüllü bir üretim olarak şu modeli tavsiye edebilirim. Raymond Weil Millesime 39.5 Mm. Bir kaç renk alternatifi var.

Resim

İlk aklıma gelenler bunlar ama tabii bakmak lazım mutlaka altın kasa veya kaplama mikro markalarda kriterlere daha yakın seçenekler olabilir :thumbup: Daha güzel öneriler mutlaka gelecektir :champ:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj mturann » 05 Mar 2025, 16:55

azizkaya yazdı:@depechemode üstadım, beyaz kasa ama takip edeyim.
Sinan Hocam, fiyat hariç harika bir örnek. Yazdım bir kenara.
@mturann üstadım inceliyorum.

Paylaşılan tüm saatler içinde ORİS çok güzel geldi bana :thumbup:
Gönlünüze göre bulursunuz inşallah
Kullanıcı avatarı
mturann

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 68 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners