Bond » 08 Ara 2010, 10:44
Bu sistem eski Sedir, değişeli çok uzun zaman oldu. Eskiden bayramlar ve yılbaşı öncesi/sonrası 1'er aylık perdiyodlarda 100 limiti 3 katına çıkıyordu. Şu an herzaman 150 Euro. Birçok mesajda gümrük konusunda endişeler oluyor görüyorum, ben bunun para açısından yazıldığını düşünmüyorum zaten yoksa kanuni olarak belli bir oranda gümrük ödenerek ürünler kolay şekilde alınıyor. Herhalde gümrük konusundaki sıkıntı posta gümrüğününe giderek uğraşmak ve zaman ayrılması sebebi ile. Birde her ilde posta gümrüğü olmaması sorun elbette. Birçok ülkede bu bedel alan kişiye sonradan fatura ediliyor ve gümrük ödense dahi mal zaten eve teslim olmuş oluyor. En kısa zamanda PTT'ninde bu sisteme geçmesini temenni ederim. Özel firmalarda bu sistem mevcut ama onlarda Türkiyede yüksek hizmet bedeli alıyorlar, yüksek bedelli ürünler için özel firmalar yerine normal posta hizmetlerinin kullanılması şu etapta posta gümrüğüne gidilerek vakit harcansada çok daha uygun, yoksa ticari statüye girmeyen ürünler için gümrükte takılma, mala el konma, giriş yasağı vb gibi bir durum söz konusu değil, Kanuna aykırı şekilde belirtilmiş bir ürün getirtilmediği takdirde elbette.