TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatlerinize polisaj yaptırıyor musunuz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlerinize polisaj yaptırıyor musunuz?

Mesaj fdurkut » 19 Tem 2024, 18:53

HknDrsn yazdı:Bence ılık sabunlu bir suyla yıkayıp güzel bir bezle silmeniz yeterli olacaktır. Resimlerden abartılı bir çiziği görünmüyor.

Zaten genel durumu kötü değil de bildiğim birkaç yerinde çizikler-hatalar var. Ben bildiğim için de benim gözüme batıyor heralde.
Kullanıcı avatarı
fdurkut

Mesaj danGerfuLL » 19 Tem 2024, 20:54

Capecod vb işlemler de polisajdan farksız. Ben capecod sürdüm polisaj olmaz gibi düşünmeyin.

Mat yüzeyler için Scotch Brite bulaşık süngerinin yeşil tarafını kullanabilirsiniz. Temas ettirerek hızlıca ileri geri yaparsanız mat yüzeydeki kılcal çizikleri alabilirsiniz.

Ben saatte polisaja karşı değilim; ama Rolex gibi bir saatim olsa ona da polisaj yaptirmazdim açıkçası. Benim kullandığım saatler Rolex'e nazaran hayli ucuz saatlerdi.

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj fdurkut » 19 Tem 2024, 21:10

danGerfuLL yazdı:Capecod vb işlemler de polisajdan farksız. Ben capecod sürdüm polisaj olmaz gibi düşünmeyin.

Mat yüzeyler için Scotch Brite bulaşık süngerinin yeşil tarafını kullanabilirsiniz. Temas ettirerek hızlıca ileri geri yaparsanız mat yüzeydeki kılcal çizikleri alabilirsiniz.

Ben saatte polisaja karşı değilim; ama Rolex gibi bir saatim olsa ona da polisaj yaptirmazdim açıkçası. Benim kullandığım saatler Rolex'e nazaran hayli ucuz saatlerdi.

O zaman Rolex ve benzeri saatlerde çiziklere gözümüzün alışması mı gerek sizce? :(
Kullanıcı avatarı
fdurkut

Mesaj HknDrsn » 19 Tem 2024, 21:38

Her yere Rolex kullanmak yerine farklı saatler alarak Rolexin ömrüne ömür katabilirsiniz. Gerçi başka saatiniz var mı bilmiyorum tek saat kullanıyorsunuz diye düşünüyorum. :D

Rolexim olsa sanırım çok daha özenli kullanırım. Gerçi tüm saatlerim ucuz olsun pahalı olsun benim için kıymetli. En ufuk çarpma yada sürtmede oluşabilecek her çizikte içim gidiyor. :shock:
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj danGerfuLL » 19 Tem 2024, 22:06

fdurkut yazdı:
danGerfuLL yazdı:Capecod vb işlemler de polisajdan farksız. Ben capecod sürdüm polisaj olmaz gibi düşünmeyin.

O zaman Rolex ve benzeri saatlerde çiziklere gözümüzün alışması mı gerek sizce? :(
Kullanılan hiçbir şey ilk günkü temizliğinde ne kadar dikkatli olsak da olmuyor. 2023 Şubat'ta sıfır araç aldım 15 gün sonra motorcunun biri iş yeri otoparkında kapısını göçertecek şekilde çizmiş. Götürüp yaptırsam değer mi, değmez. Yaptırmasam gözüme batıyor, alıştım artık hatta ara ara tozdan çizik görünmez oluyor bu sefer de çiziği arar oluyorum. :) Kısacası takılmayın keyif almaya bakın.

Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Mesaj fdurkut » 19 Tem 2024, 22:16

HknDrsn yazdı:Her yere Rolex kullanmak yerine farklı saatler alarak Rolexin ömrüne ömür katabilirsiniz. Gerçi başka saatiniz var mı bilmiyorum tek saat kullanıyorsunuz diye düşünüyorum. :D

Rolexim olsa sanırım çok daha özenli kullanırım. Gerçi tüm saatlerim ucuz olsun pahalı olsun benim için kıymetli. En ufuk çarpma yada sürtmede oluşabilecek her çizikte içim gidiyor. :shock:
Yok hocam tek saat kullanmıyorum. Koleksiyon sayılır mı bilmiyorum ama şöyle mütevazi bi koleksiyonum var. Kullanmayı bıraktıklarımı beklemem satarım genellikle, subdan sonra takma sıklığım değişti (özellikle presage için, kuvvetle muhtemel o da gidici) ama bunları da kullanıyorum. Resim

Lise yıllarımda saat alır satar takas ederdim. Tabii çok daha ucuz bütçeli alışverişlerdi bunlar ama değiştirip değiştirip kullanmayı severdim. Üstüne kalan 10-20 lira cepharçlıkları cabası olurdu. :)

Aynı duyguları paylaşıyoruz aslında saatlere karşı ama kullanmaktan da çekinmiyorum doğrusu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
fdurkut

Mesaj fdurkut » 19 Tem 2024, 22:19

danGerfuLL yazdı:
fdurkut yazdı:

Kullanılan hiçbir şey ilk günkü temizliğinde ne kadar dikkatli olsak da olmuyor. 2023 Şubat'ta sıfır araç aldım 15 gün sonra motorcunun biri iş yeri otoparkında kapısını göçertecek şekilde çizmiş. Götürüp yaptırsam değer mi, değmez. Yaptırmasam gözüme batıyor, alıştım artık hatta ara ara tozdan çizik görünmez oluyor bu sefer de çiziği arar oluyorum. :) Kısacası takılmayın keyif almaya bakın.

Hocam birebir aynı durumu yaşıyorum. 2 sene önce özenip beğendiğim sıfır bi araç aldım ama pahalıyla kıymetli farklı oluyor sanırım. Arabaya ufak dokunurlar veya altını sürterim 10 dk sonra unutuyorum da saat mefhumu bende daha kıymetli sanırım ondan bu obsesiflik. Ama doğru söylüyosunuz keyfini çıkarmak lazım. :)

Kullanıcı avatarı
fdurkut

Mesaj morningstar » 19 Tem 2024, 23:14

Fotoğraftan pek bir çizik belli olmuyor bende saatlerde çiziklere baya bir takıntılıydım başta artık ufak tefek çiziklere takılmıyorum saatlere yaşanmışlık katıyor diye düşünüyorum(belki de kendimi bu şekilde teselli ediyorum) Her ne kadar dikkatli kullansak ta çizikler kaçınılmaz oluyor o yüzden keyfini çıkararak kullanmak lazım :)

Kullanıcı avatarı
morningstar

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Mehmet45 ve 67 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners