TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Blue Ray II(FAA02005D9) Hakkında

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Blue Ray II(FAA02005D9) Hakkında

Mesaj Ankthas » 22 Eyl 2018, 18:37

Kesinlikle otomatik bir saat alın! Kıvılcım yanmış zaten, Mako 2 seçtiğinize göre araştırmanızı da yapmışsınız belli ki. Kaybedeceğiniz hiçbir şey yok alın bir adet 2. el Mako(600 lira ile 800 lira arası bulursunuz) bir müddet kullanın. Baktınız sarmadı gene aldığınız fiyata satarsınız en fazla 50 lira zararınız olur duruma göre. Ben hiç Orient kullanmadım ama çevremizden duyduğumuz, forumlarda, incelemelerde gördüğümüz üzere fiyatını sonuna kadar hak eden, fiyat/performansın saatlerdeki karşılığı olan güzel bir marka. Mako 2 de sanırsam en popüler modelidir.

Hareketsizliğin bir önemi yok ben de eve girince ilk iş saatlerimi çıkarırım. İşte de masabaşı çalışıyorum, her sabah tepeyi 15-20 tur kadar kurmak yetecektir, gerisi bileğinizin az hareketiyle bile çalışmacaktır. Mako'yu dediğim fiyata bulamazsanız Ray 2 ve Mako XL da bakın aynı saattir gene seveceksiniz bence, hatta MAKO XL safir camlıdır :thumbup:

Sahibinden'e bakın, forumu takip edin, uygun fiyata bulursanız kaçırmayın, şimdiden hayırlı olsun :champ:
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj ibrahim223 » 22 Eyl 2018, 20:05

Mako XL.. Çok memnunum..
Otomatik başlangıç olarak en iyi marka Orient [emoji106]Resim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj Ufkynl » 22 Eyl 2018, 22:21

Ray modeli mükemmel bir secim. Neden?
Çünkü kırılsa bozulsa için acımaz. Fiyat uygun. Noktalı indeksi olan diver modellerini her kıyafetle giyersin. Şort tişört de olur takım elbise de. Denize de girersin. Bir tek outdoor aktivitelerinde alakasız durabilir.
Ayrıca yazı stilinize bakarsak siz bence otomatik kullanmaya meyilli birisiniz. Seçiminiz de isabetli hiç durmayın derim.
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj sambadejan » 23 Eyl 2018, 03:39

Yorumlarınız hepsini teker teker anlayarak okudum. Görüş ve önerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Gelen cevaplardan ilk çıkardığım sonuç, kendime “keşke sormuş olduğum ilk iki soruyu bu foruma üye olduğum ilk gün sorsaymışım” demek oldu. Açıkçası ilk iki sorudan eleneceğimi hiç tahmin etmiyordum. Bu konuyu açmadan önce forumdaki araştırmalarımla harcadığım zamanı hesaba kattığımda ve bu model hakkında genelde olumlu yorumlar geleceğini az çok tahmin ettiğimden kafamda “galiba bu saati alacağız” ihtimali bir tık ağır basıyordu. Bu durumda da derseniz ki eğer “sen her şeyi kafanda belirlemişsin zaten, neden boşu boşuna bu ilk iki soruyu sordun” diye: Ben her zaman mantıklı kararlar almayı doğru bulurum. Burada sizin yazdığınız her kelime benim için değerli ve gerçekten dikkate alıyorum. Eğer herkes deseydi ki “otomatik saat sana mantıklı değil” o zaman bu işten kesinlikle vazgeçecektim. Yani bu modeli almayı kafama koyup sizden onay bekleme çabasında değilim(Sürçü lisan ettiysem affola). Alıp almama konusunda karar vermek için, belki farklı arkadaşlar da konuya farklı renkler katarlar umuduyla biraz daha bekleyeceğim.

Sorduklarımın hepsini teker teker cevapladığınız için tekrardan teşekkür ederim fakat sorduğum 5. soruyu eksik sordum veya sormak istediğimi ben tam anlatamadım galiba. Tezgâhta bekleme süresi 1-2 yılı geçen saatler için bakım ihtiyacı olabilme ihtimalinin olduğunu söylemiş arkadaşım. Biz saatin ne kadar tezgâhta durduğunu nasıl anlayacağız acaba, üretim yılını satıcıya mı sormak gerekiyor? Veya alacağımız zaman satıcıya “bana fırından en taze çıkanı gönder” mi dememiz gerekiyor acaba? :lol: Bu konuda da aydınlatırsanız çok memnun olurum. Saygılar.
Kullanıcı avatarı
sambadejan

Mesaj morningstar » 23 Eyl 2018, 06:31

sambadejan yazdı:Yorumlarınız hepsini teker teker anlayarak okudum. Görüş ve önerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Gelen cevaplardan ilk çıkardığım sonuç, kendime “keşke sormuş olduğum ilk iki soruyu bu foruma üye olduğum ilk gün sorsaymışım” demek oldu. Açıkçası ilk iki sorudan eleneceğimi hiç tahmin etmiyordum. Bu konuyu açmadan önce forumdaki araştırmalarımla harcadığım zamanı hesaba kattığımda ve bu model hakkında genelde olumlu yorumlar geleceğini az çok tahmin ettiğimden kafamda “galiba bu saati alacağız” ihtimali bir tık ağır basıyordu. Bu durumda da derseniz ki eğer “sen her şeyi kafanda belirlemişsin zaten, neden boşu boşuna bu ilk iki soruyu sordun” diye: Ben her zaman mantıklı kararlar almayı doğru bulurum. Burada sizin yazdığınız her kelime benim için değerli ve gerçekten dikkate alıyorum. Eğer herkes deseydi ki “otomatik saat sana mantıklı değil” o zaman bu işten kesinlikle vazgeçecektim. Yani bu modeli almayı kafama koyup sizden onay bekleme çabasında değilim(Sürçü lisan ettiysem affola). Alıp almama konusunda karar vermek için, belki farklı arkadaşlar da konuya farklı renkler katarlar umuduyla biraz daha bekleyeceğim.

Sorduklarımın hepsini teker teker cevapladığınız için tekrardan teşekkür ederim fakat sorduğum 5. soruyu eksik sordum veya sormak istediğimi ben tam anlatamadım galiba. Tezgâhta bekleme süresi 1-2 yılı geçen saatler için bakım ihtiyacı olabilme ihtimalinin olduğunu söylemiş arkadaşım. Biz saatin ne kadar tezgâhta durduğunu nasıl anlayacağız acaba, üretim yılını satıcıya mı sormak gerekiyor? Veya alacağımız zaman satıcıya “bana fırından en taze çıkanı gönder” mi dememiz gerekiyor acaba? :lol: Bu konuda da aydınlatırsanız çok memnun olurum. Saygılar.

Eski üretim modeller için söylemiştim onu bazı eski modeller satılmadan,çalışmadan uzun süre stokta kalıyor bu sürede içindeki yağ kuruyabiliyor.Diğer arkadaşların tavsiye ettikleri modeller satışı olan modeller bu sorunu yaşamazsınız.
Kullanıcı avatarı
morningstar

Mesaj MeraklıAdam » 27 Eyl 2018, 02:08

Bu otomatik saat konusu, mekanizmadan mekanizmaya değişir. Her markanın mekanızmasının otomatik sistemleri çok farklı. Bence eğer Orient otomatik alıp kullanır ve çok fazla hareket etmeseniz bile, saati elinize alıp 1 dakika sallasanız 20 saatlik güç rezervi depolayacaktır. Çünkü Orientlerin otomatik sistemleri daha hassas en ufak harekette bile duyarlıdır. Demem o ki bir quartz saat alsanız bile mutlaka günün birinde bir otomatik saat sahibi olmayı isteyeceksiniz. Başlangıç saati olarak, otomatikle giriş yapmanızı tavsiye ederim, en doğrusu otomatikten şaşmayın. Onun bunun söylediğine takmayın zaten bir konu açıldımı herkes birşey söylüyor, gönlünüzden ne geçiyorsa onu alın. Yalnız otomatik saatte dikkat edilmesi gereken bir kaç husus var, saati manyetik alanlardan uzak tutmalısınız, saati bir yere çok sert çarpmak veya elinizden düşürmek gibi olaylar saatin mekanizmasına zarar verebilir. Eğer saatinizi hassas kullanırsanız 10 yılda bir bakım yeterli olacaktır. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

Mesaj Maradona » 27 Eyl 2018, 02:33

MeraklıAdam yazdı:... Onun bunun söylediğine takmayın zaten bir konu açıldımı herkes birşey söylüyor ...

Bu üslup nedir şimdi?

Zaten herkes bir şey söylesin diye arkadaş başlık açmış, insanlar da güzelce fikirlerini söylemişler... Ne yapalım, forumu üzerinize mi yapalım? Bilirkişi olarak sadece siz yazın...
Kullanıcı avatarı
Maradona

Mesaj MeraklıAdam » 27 Eyl 2018, 02:46

Maradona yazdı:
MeraklıAdam yazdı:... Onun bunun söylediğine takmayın zaten bir konu açıldımı herkes birşey söylüyor ...

Bu üslup nedir şimdi?

Zaten herkes bir şey söylesin diye arkadaş başlık açmış, insanlar da güzelce fikirlerini söylemişler... Ne yapalım, forumu üzerinize mi yapalım? Bilirkişi olarak sadece siz yazın...

Konunun gereğinden fazla abartılmamasını anlatmaya çalıştım.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners