TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Tavsiyesi

Mesaj Modern60 » 06 May 2010, 20:00

Omega 2500, eta 2892 bazlı bir mekanik değil. Çünkü bütün maşa sistemi ve onu süren asıl çark sistemi farklı. Ama evet, bir kaç ciddi farkla 2892 tablası modifiye edildi. Ama bu farklar, içine bakıldığında ne kadar ciddi hemen görülür. Bu model, coaxın 16 yılında ve çok ilerlemiş tecrübelenmiş modifiye edilmiş hali. Bu fiyatlar mıhteşem bir saat bence.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj razz » 06 May 2010, 20:33

Öncelikle Allah analı babalı büyütsün diyelim :)

Kalibre olarak zaten söylencek fazla birşey yok.. Co-Axial gerçekten de üzerinden geliştirildiği ETA 2892'den çok daha farklı ve kaliteli bir ürün.. Chronometric ( -4/+6 sn./gün ) değerini Co-Axial teknolojisi sayesinde uzun yıllar servis görmeden ( standard ETA'ya göre ) koruyabilecek, başarılı bir mekanik..

Model bazında benim tercihim SMP 300'den yana olur..
Öncelikle kadran lay-out'u tamamen nev-i şahsına münhasır bir dizayn.. Ayrıca kadranda kullanılan mavi tonu ve dalga deseni de bence çok güzel.. Saat markörlerinin kalın nokta şeklide yeralması Arabic ( sayı ) markörler barındıran PO'dan daha başarılı kanımca.. Ayrıca SMP 300'ün kolları ( yelkovan, akrep ve saniye ) da ayrı bir dizayn unsuru..

Daha çok ve ufak parça barındıran parlak/mat karma bileziği hem daha göz alıcı hem de çizikleri belli etmeme açısından PO'ya nazaran az da olsa daha başarılı..

Bunun yanısıra SMP 300'ün camında kullanılan yansıma önleyici kaplama camın tek tarafında ve altında kullanıldığından olası darbelere karşı korunaklı ancak her iki taraftan anti refle kaplamalı PO camı ön yüzeye alacağı darbelere karşı korunaksız, mavi tonundaki anti refle kaplamanın da zaman içinde çizileceği aşikar..

Her iki ürün de profesyonel anlamda suya dayanıklı..

Karar gayet tabii ki sizin kişisel tercih ve beğenilerinizle ortaya çıkacak.. En çok mutlu olacağınız modeli almanızı dilerim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj 2fast4u » 07 May 2010, 00:08

bırı dıver mı dedı?

Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj pureman » 07 May 2010, 08:55

Tüm tavsiye ve öneriler için teşekkür ederim arkadaşlar..

Araştırırken 2 farklı markanın modelini daha gördüm ancak pek bilgim yok saatler hakkında..

Bu saatler hakkında vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.. Bilginiz dahilindeyse fiyatlarıda yazarsanız ayrıca memnun olurum.. Resimleri aşağıya ekliyorum..

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
pureman

Mesaj 2fast4u » 07 May 2010, 11:06

longines hydroconquest serisi , ciktiginda almayi dusundugum fakat sonrasinda cok fazla submariner koktugunu dusundum capi 41mm civarinda.eta bazli makina kullanir.Fiyati 2000 tl civari.Diger saat oris diver date serisi.44mm cap fakat oval tasarimi itibari ile 42 mm gorunumlu Sellita bazli makina oris modifiyeli kullanilir .Ayni zamanda celik bezelli modeli kullandigim saattir.Celiginin cinsinden midir yoksa hatlarindan dolayimi bilmiyorum ne agirligi nede buyuklugu rahatsiz etmez .Saati kolunda unutursun.1500chf etiket fiyati vardir.Saygilar
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj pureman » 07 May 2010, 13:12

Oris'in fiyatı uygunmuş.. Saat ise oldukça şık görünüyor resimlerde.. Acaba bu bahsettiğiniz fiyatlardan indirim alınabiliyor mu?
Kullanıcı avatarı
pureman

Mesaj 2fast4u » 07 May 2010, 13:34

oris in fiyati gercekten sundugu kalite karsiliginda bakilirsa da cok uygun.Elinizde cok daha fiyatli bir saat gibi duruyor ki onumuzdeki yillar ben oris in fiyat politikasinda vites buyutecegini dusunuyorum.Gerci aile sirketi olmasi manupilasyon olmasini engeller durumda. Su an elinde bu kombinasyon varmi bilemiyorum sormak lazim.Hazirda varsa pesinde uygun bir rakkama alabilirsiniz.Ayrica bir alternatifiniz daha var smallsecond diver 47mm
Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Modern60 » 07 May 2010, 15:47

Bir şeyden emin olmak istedim 2fast4u. Oris, sellita sw200 mü, yoksa 2824-2 eta bazlı mı? Evvelden Oris hep eta kullanıyordu da ondan sordum...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners