TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dress Watch Seçimi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Dress Watch Seçimi

Mesaj eyimen » 20 Eki 2016, 10:41

Bovet takim elbiseyle degil de, smokinle giyilecek gibi cok fazla janjanli bir model. Begenemedim. Kalan hepsi cok guzel, ama tabi ki bir tanesi efsane: Senator :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Umutt » 20 Eki 2016, 10:52

Görsel olarak bakarsak tereddütsüz Bovet diyorum

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj afl » 20 Eki 2016, 11:18

cagatay10, hepsi güzel markalar, iyi saatler.
Bu fiyat bölgesinde ben marka seçimlerimi şu şekilde yapardım:
JLC : fazla söze gerek yok, tarih, kalite, mekanizma, estetik, her şey var. Ama sanırım daha özel bir şey arıyorsunuz.
Girard Perregaux : Çok iyi mekanizma, yüksek kalite saatler. Fazla bilinmiyor, en azından ülkemizde
Montblanc : JLC CEO sunun Montblanc a geçmesiyle hem teknik kalite hem estetik olarak yükselen değer.
Bvlgari : Özellikle Octo serisi
Bovet : Çok özel, çok niş bir marka. Ben de bir kaç ay önce bir kaç model ile ciddi ilgilenmiştim.

Gelelim iki favorime. Genel olarak Alman saatçiliğini diğer ülke üretimi olan eşlenikleri ile kıyaslanınca hem üst segmentte hem de alt segmentte daha elit ve kaliteli buluyorum. Bu sebeple bahsettiğiniz fiyatlarda Glashütte original çok çok iyi.

ve benim bir numaram; sizin tercihlerinize alternatif sunmaya gerek olmadan ortak paydamız ise Moritz Grossmann olarak görülüyor.
benu serisi bütçe dışı kalıyor ve seçtiğiniz Atum serisi bence hedefi 12 den vuruş olur.
Inhouse mekanizma, çok yüksek seviyede işçilik kalitesi, estetik güzellik, hepsi bir arada. Üstelik, az bilinen özel bir marka.
Bence buna gidilirse özel bir saate sahip olunur.

Ama resmini koyduğunuz kadran yerine şu iki versiyonu tercih ederdim.
Seçimiz ne olursa olsun çok özel bir saat olacağına eminim. Şimdiden tebrikler.

Moritz Grossmann Atum Pure

Resim

Moritz Grossmann Atum Pure M

Resim
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj bumingaffar » 20 Eki 2016, 13:24

1.tercihim Glashütte Original Senator Observer

2.tercihim Arnold&Son HM Perpetual Moon

Şık bir dress açılışı bizi bekliyor gibi :thumbup:
Kullanıcı avatarı
bumingaffar

Mesaj mturann » 20 Eki 2016, 13:47

afl yazdı:cagatay10, hepsi güzel markalar, iyi saatler.
JLC : fazla söze gerek yok, tarih, kalite, mekanizma, estetik, her şey var. Ama sanırım daha özel bir şey arıyorsunuz.
Girard Perregaux : Çok iyi mekanizma, yüksek kalite saatler. Fazla bilinmiyor, en azından ülkemizde
Montblanc : JLC CEO sunun Montblanc a geçmesiyle hem teknik kalite hem estetik olarak yükselen değer.
Bovet : Çok özel, çok niş bir marka. Ben de bir kaç ay önce bir kaç model ile ciddi ilgilenmiştim.

Gelelim iki favorime. Genel olarak Alman saatçiliğini diğer ülke üretimi olan eşlenikleri ile kıyaslanınca hem üst segmentte hem de alt segmentte daha elit ve kaliteli buluyorum. Bu sebeple bahsettiğiniz fiyatlarda Glashütte original çok çok iyi.

ve benim bir numaram; sizin tercihlerinize alternatif sunmaya gerek olmadan ortak paydamız ise Moritz Grossmann olarak görülüyor.
benu serisi bütçe dışı kalıyor ve seçtiğiniz Atum serisi bence hedefi 12 den vuruş olur.
Inhouse mekanizma, çok yüksek seviyede işçilik kalitesi, estetik güzellik, hepsi bir arada. Üstelik, az bilinen özel bir marka.

Resim

Resim

İlk bakışta ben de bu saati beğenmiştim.
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj leonardo06 » 20 Eki 2016, 13:49

chopard LUC :thumbup:
Kullanıcı avatarı
leonardo06

Mesaj cagatay10 » 20 Eki 2016, 16:09

afl yazdı:cagatay10, hepsi güzel markalar, iyi saatler.

Resim

Resim

Tesekkurler oncelikle; ilgi gosterip, uzun uzun yazmissiniz. Diger marka onerilerinizden baslayayim once;

JLC: Cok saygi duyuyorum markaya ve gecmisine ancak bir turlu sevemiyorum, begenemiyorum. Bu olmus dediklerimde ya aradigim fiyat bandinin cok uzerinde veya Reverso gibi benim bilegimde gercekten cok kucuk kalacak saatler.

DUOMÈTRE QUANTIÈME LUNAIRE
Resim

REVERSO CLASSIC LARGE DUOFACE
Resim

Mont blanc: Aslinda Nicolas Rieussec aklimdaki modellerden biriydi ama Mont Blanc'a o kadar para dokmek icin daha zaman var gibi geldi.

Resim

Girard Perregaux ve hatta Piaget: Acikcasi icime sinen, bak bu olur diyebilecegim bir model iki markada da goremedim. GP'de belki 1945 serisi olabilirdi ama dedigim gibi, ikna olamadim. PIaget'de son Polo S ile dustu gozumden, o yuzden onu da gectim.

Bulgari: Daha once Octo kullandim ve sattigima en pisman oldugum saatlerden biri ancak gidip tekrar ayni saati almak sacma olacak.

Kalanlarin icinden Chopard ve Jaquet Droz sanirim ilk elenenler olacak, hatta belki oldular bile. Arnold&Son'u cok begeniyorum ama aklim asil asagidaki versiyonunda. Siyah kadran asagidaki kadar albenili degil ve asagidakinin de celik versiyonu yok. Hos olsa, bu kadar uyumlu olmazdi muhtemelen.

Resim

Geriye kaliyor 3 aday. Bovet aslinda tartismaya girmeden kazanabilirdi bunu ama kadrandaki o "19 Thirty" yazisi biraz bozuyor isi. Moritz Grossman icinse ilk kadran onerinize kesinlikle katiliyorum ama adamlari o versiyonu siyah kayis ile satmalarina ikna etmem lazim once :) Galshutte ise gercekten muthis ve fiyat olarakta bu uclu arasindaki en iyisi bildigim kadariyla ama aklimin kosesinde de acaba Glashutte mu yoksa IWC Portuguese mi sorusu gecmiyor degil. Aslinda Glashutte bence tokatlar IWC'yi ama ikinci el degeri vs girince isin icine, orada da IWC agir basiyor gibi.

Resim

SImdilik 6'den 3'e indi gibi gorunuyor aklimdaki adaylar ama bunlarin bir de nerede, nasil denenecegi sorunsali var..
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj Bg17 » 20 Eki 2016, 19:28

Ben bir iki oneride bulunuyum

Resim

Resim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 101 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners