TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

$10K Civarında Chronograph Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: IWC Portugieser Yacht Club Chronograph hakkında birkaç s

Mesaj Bg17 » 30 Eyl 2016, 16:55

Birde butce araligi nedir?
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Hakkında Birkaç S

Mesaj stroustrup » 30 Eyl 2016, 21:48

Benim de IWC markasına müthiş bir sempatim var. Saatleri görsel olarak çok çekici geliyor bana. Firma olarak Alman yaklaşımında olmaları da başka bir cazip unsur benim için. Gel gör ki kullananlardan ve saat uzmanlarından sık sık bu markayla ilgili olumsuz ifadeler duyuyorum.

Saatleri neden bu kadar pahalı, fiyatını hak eder mi, Rolex gibi diğer büyük markalardan daha pahalı sattığı saatler gerçekten kalite olarak onları aşmış durumda mı bilmiyorum doğrusu ama ne zaman IWC alıcam diye yola çıksam olumsuz yorumlardan dolayı erteliyor ya da vazgeçiyorum :D

Ne tür bir saat düşündüğüme ve bütçeme gelince:

Saatine bağlı olarak 5-10.000 EUR aralığında, çoğunlukla günlük kullanım için ancak daha şık kıyafetlerle de sırıtmayacak, in house mekanizma kullanan, sağlam, kadranı fazla karışık olmayan bir saat arıyorum.
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj Tgm » 30 Eyl 2016, 21:54

İlla IWC istiyorsanız, ingenieur öneririm. Hatta tam olarak bunu;

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj stroustrup » 30 Eyl 2016, 22:01

Tgm yazdı:İlla IWC istiyorsanız, ingenieur öneririm. Hatta tam olarak bunu;

Resim

Bu da incelediğim saatlerden.. İlla IWC demiyorum, olsa iyi olur ama başka önerilere de açığım.
Kullanıcı avatarı
stroustrup

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph Hakkında Birkaç Soru

Mesaj archer75 » 30 Eyl 2016, 22:56

stroustrup yazdı:Benim de IWC markasına müthiş bir sempatim var. Saatleri görsel olarak çok çekici geliyor bana. Firma olarak Alman yaklaşımında olmaları da başka bir cazip unsur benim için. Gel gör ki kullananlardan ve saat uzmanlarından sık sık bu markayla ilgili olumsuz ifadeler duyuyorum.

Saatleri neden bu kadar pahalı, fiyatını hak eder mi, Rolex gibi diğer büyük markalardan daha pahalı sattığı saatler gerçekten kalite olarak onları aşmış durumda mı bilmiyorum doğrusu ama ne zaman IWC alıcam diye yola çıksam olumsuz yorumlardan dolayı erteliyor ya da vazgeçiyorum :D

Ne tür bir saat düşündüğüme ve bütçeme gelince:

Saatine bağlı olarak 5-10.000 EUR aralığında, çoğunlukla günlük kullanım için ancak daha şık kıyafetlerle de sırıtmayacak, in house mekanizma kullanan, sağlam, kadranı fazla karışık olmayan bir saat arıyorum.

Cartier ve Zenith ve JLC ve Mont Blanc markaları sizin için çözüm olabilir, bu fiyat aralağında söylediğimiz özelliklere sahip alternatifleri var.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj stroustrup » 01 Eki 2016, 00:04

Cartier ve JLC'nin kadranlarını sevmiyorum. JLC Master Chronograph belki...

Zenith El Primero Chronomaster ve Montblanc TimeWalker Urban Speed Chronograph e-Strap'i de inceliyorum, yorumunuz varsa beklerim.
Kullanıcı avatarı
stroustrup

Mesaj Bg17 » 01 Eki 2016, 06:58

Yarin iwc ye niye surekli laf ettigimi yazacagim detayli.

Tavsiye icin, genelde begenmiyorum demissiniz ama kendi dusuncelerimle onerilerimi yaziyim.

Resim

Ilk onerim jaeger le coultre reverso. 1931 ultrathin. Bu saatin horoloji dunyasinda cok onemli bir yeri var. 1931 olmasina gerek yok, herhangi bir modeli olur aslinda ama ben ilk uretildigi orjinal tasarimi begeniyorum, klasik bir adam oldugumdan herhalde. Polo oyuncularinin kullanmasi, darbeye dayanikli olmasinicin saat yuzunu saklamasi amacli yapilmis. Ozellikler duo tabir edilen cift yuzlu olanlari kesinlikle sanat eseri.

Resim

Ikinci onerim Cartier Drive

Cartier ulkemizdeki imaji aksine cok koklu bir saat markasi ve cogu kalibresi fiyat kategorisinin cok ustunde kaliteli. Bu saat yari spor kadrani ve kasa sekliyle hem spor hem dress imaji veriyor, baya ince, ve gayet guzel bir marka imaji barindiriyor

Resim

Ucuncu onerim yine bir jaeger. Bence bu saat fiyat araliginda en iyi dress watch, ki alinabilecek fiyatin iki mislinde bile bir rakibi yok. Kalibre Lange yada patek le kesinlikle yarisir, ince iscilikte biraz geri duser.

Ayrica jaeger lerin ozellikle beyaz kadran rengi bence cok ozel. Beyazin parlamasi hem asil, hem okunma kolayligi sunuyor. Ayrica basit, kaliteli ve luks kavramlarimi yanyana getiriyor ki, cok zor istir

Resim

Dorduncu onerim zenith el primero.

Kadran biraz karisik kabul ederim, ama ikonik bir chronograf, diger oneriler fazla ciddiyse, hem spor, hemde zenith

Resim

Sonnonerim ise yine bir rolex. Explorer 2. Bence kesinlikle olmasi gereken yere gelememis bir saat. Metal bilezik ve gmt (yari) fonksiyonu ile kulvarda yer aliyor.

Bu saatlerin hepsi, iwc nin her modelini her sart ve ahvalde gecer. ( scufisia ??? Gibi prestij modellerini saymazsak)
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj stroustrup » 01 Eki 2016, 12:08

Tavsiyelerin için teşekkürler Bg17, hepsi birbirinden güzel saatler ancak satın almaya gelince Zenith dışındakiler bana pek uygun değil.
Dikdörtgen saatlere ve kadranda Roma rakamlarına henüz ısınamadım. JLC beğendiğim bir marka ancak kadranları çok "silik" geliyor bana.
Zenith el primero'yu hemen listeme aldım.

IWC konusundaki yazını merakla bekliyorum, ayrıca incelemelerim sonucunda aşağıdaki saatleri de listeme aldım, yorumları beklerim.

Zenith El Primero Doublematic
Resim

Breitling Transocean Chronograph GMT
Resim

Breguet Type XX - XXI - XXII 3817
Resim

Glashütte Original Senator Chronograph XL
Resim

Zenith El Primero Chronomaster Power Reserve
Resim

Montblanc TimeWalker Urban Speed Chronograph e-Strap
Resim
Kullanıcı avatarı
stroustrup

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners