TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex 116621 YM veya 126331 Datejust?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex 116621 YM veya 126331 Datejust?

Mesaj Tgm » 28 Eyl 2016, 16:04

Dün Aşkın Abi'yle de konuştuk. Aşağı yukarı aynı mesele sizinkiyle :)

Yeni datejust ın bütçesine ulaşıldıysa neden yeni daytona alınmasın? :geek: Ben yeni daytona'nın sub yerini de tutacağını düşünüyorum. Yani aynı anda yeni daytona ve sub gereksiz bence.. Sözün özü yeni daytona alırım. Sub'a yol verir, onun yerine farklı komplikasyonlu bir saat alırım..
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj o2o » 28 Eyl 2016, 17:06

Yapı itibariyle saatini gömleğin altına saklamaya çalışan bir insan olarak "Çelik-Altın" bana gerçekten çok uzak aslında ama birşeyi isteyince de hemen harekete geçiyorum.

Konuyu biraz daha açarsam belki kendimi daha iyi ifade edebilir ve bu soruya nasıl geldiğim, daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum.

- Dark rhodium dial YM modelini fotoğraflarda çok beğendikten sonra denemek için gittiğimde saatin bana hitap etmediğini anladım. Bu esnada bileğime taktığım 116621 YM'nin özellikle ÇİKOLATA KADRAN dengesi başta olmak üzere çok beğendim ve belleğimde yer etti. Maymun iştahlılık olma ihtimaline ve çelik-altına uzak olmam nedeni ile olayı sindirmek için bir süre beklemeye karar verdim. Bekleme süresince çikolata dial bu YM rüyama bile girince aklımdaki soru şuna evrildi. Alternatifi ne? Emin misin? Sonrasında malum soruyu burada sordum. [emoji2]

Değerli değerlendirmeleriniz ve yorumlarınız sonrasında BU DÜŞÜNCEMİ RAFA KALDIRMAM gerektiği tavsiyesini dinleyeceğim. Fikirlerini paylaşan herkese tek tek teşekkür ederim. BEKLEYİP PARA BİRİKTİRMEYE devam.

Caner Abi, bana özelden de verdiğin fikirlerin ve sabrın için teşekkürler. [emoji106]
Başar Abi değerlendirmen için teşekkürler[emoji106]
Clk Abi, Rose Gold YM alanda satmıyor ki [emoji2] teşekkür ederim.[emoji106]

Eyimen Abi teşekkürler. [emoji106]
Hellbound Abi şayet YM ile kan uyuşmazlığı yaşamaz isem subı hedefimde olan çelik bir saat için feda etmek vardı aklımda.Ama sub ile güzel günlere devam. Teşekkürler[emoji106]
Archer75 abi teşekkürler[emoji106]
Tgm Tolga Abi teşekkürler. [emoji106]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj o2o » 28 Eyl 2016, 17:14

Tolga Abi selamlar yeni daytona gerçekten şık bir saat ve bezeli ile vs ayrı bir boyutta ancak ben saatte fazla komplikasyon sevmiyorum galiba. Tüm bunlara rağmen "Daytonanın İkinci elde fazla değer kaybı yaşamayacağıma inandığım için" yeni daytonayı almak niyetiyle sorduğum zaman Mayıs 2017 ye kadar gelecekler satıldı vsvs demişlerdi.

Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj Tgm » 29 Eyl 2016, 20:16

@o2o

Benim kanaatim özellikle YM'ye gerek olmadığı. Ama seç deseler mavi YM'yi seçerim. Anladığım kadarıyla 10k euro civarı bütçe var. Çok daha detaylı araştırma yapmakta yarar var [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj o2o » 30 Eyl 2016, 21:52

Tgm Tolga Abi doğrudur, kafam da olan bir saat için halihazırda para biriktiriyorum ve sitenin ikinci el ilanlarını takip ediyorum. IBu saatler aslında kafam da yoktu., deneyince aklıma girmişti. Ama tavsiyelerinizi dinleyip bunlardan vazgeçtim. Hedef için para biriktirmeye devam[emoji106]

Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj mertk » 05 Eki 2016, 13:50

Sende sub vardı zaten o2o,ondan bana göre YM gereksiz,zaten tip olarak hiç sevemedim malesef, datejust mantıklı seçim olur.

Ama bir Rolex varken, başka marka denesen daha iyi olabilir.Ben aynı marka saatten iki kere üst üste aldığımda çok farklı saatler olsa da pek yeni bir saat almış psikolojisine giremedim, ondan araya başka markalar sıkıştırmak bence iyidir, sonra yine alırsın Rolex'i zaten :D

Datejust'ı gereksiz bir model olarak gören biriydim, ama senin fotolardan sonra baya güzel gelmeye başladı, sözümü geri alıyorum o yüzden.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Tolgi06 » 05 Eki 2016, 14:25

o2o yazdı:Tolga Abi selamlar yeni daytona gerçekten şık bir saat ve bezeli ile vs ayrı bir boyutta ancak ben saatte fazla komplikasyon sevmiyorum galiba. Tüm bunlara rağmen "Daytonanın İkinci elde fazla değer kaybı yaşamayacağıma inandığım için" yeni daytonayı almak niyetiyle sorduğum zaman Mayıs 2017 ye kadar gelecekler satıldı vsvs demişlerdi.

Daytona için konuşursak; maddiyat elverdiği sürece bulunamayacak saat yok diye düşünüyorum. Forumlarda vs okuduklarım da böyle düşündürüyor bana.
En kötü ihtimalle yurtdışı bir bayide bulunur kanımca :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Rolex 116621 YM veya 126331 Datejust?

Mesaj o2o » 05 Eki 2016, 17:05

Mert Abi bende durum darklı. Tüm saat markalarını seviyorum hele ki zenithin möanevi yeri benim için bambaşkadır. Ama (kalite, işçilik vs gibi tüm herşeyden bağımsız olarak yani kaliteli iddiası ile değil sadece gönül birliği diyelim) seri üretim yapan firmalardan para vererek alacağım saat markaları "rolex ve pp" çok kaliteli başka markalar var ama benim ilgimi bu şki marka çekiyor. forum sayesinde bunlara birde hangi marka olursa olsun TSF EDITION eklendi[emoji2][emoji2][emoji2]. Kerem Abi sayesinde bilgi dağarcığımızın arttığı Butik markalar her zaman gönüllerde[emoji2][emoji2][emoji2]

Tolgi06 Abi haklısınız, küreselleşmiş dünyada yok diye bir tabir yok. [emoji2]

Kullanıcı avatarı
o2o

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners