TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Frederique Constant vs Nomos

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Frederique Constant vs Nomos

Mesaj Tgm » 27 Eyl 2016, 00:25

ilteriş, Kıvanç'ın da dediği gibi biri dress biri casual.. Günlük kullanıma club daha iyi gider.

Resmini koyduğum moonphase özelliği yok sadece. Arada 500 dolar oynuyor, yurtdışı fiyatlarıyla.

jomashop tamam daha uygun gibi ama.. Saatin fiyatına göre shipping olduğunu ben hiç görmedim. geçen hanıma doğum günü hediyesi olarak bir fc ısmarlayacaktım. Kendime de resimdekini bakıyordum. Sepete ekledim. birisi için 50 diğeri için 100, toplam 150 dolar shipping çıkardı. Ya aynı siparişte ayrı ayrı shipping olur mu? Bir de fiyata göre shipping.. Standart US Mail 30 dolar alıyor türkiye'ye.. Büyük ihtimal UPS ile göndereceklerdi
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj afl » 27 Eyl 2016, 00:56

[quote="altıkırkbeş"]Herkese iyi forumlar, bir süredir yeni saat almayı düşünüyorum ancak işin içinden çıkamadım. İnce ve şık bir saat olsun istiyorum. Nomos'un modellerini inceledim ve aklıma en yatan Nomos Club Automatic (1) (40 mm) modeli oldu. Geçen günlerde de Frederique Constant Slimline Moonphase(2) ( 42 mm) modelini denedim. Beklediğimden çok daha güzel durdu. Aslında jomashoptan sipariş etmek istedim ( 1395 usd) ancak çok absürd bir kargo ücreti (115 usd) çıkartınca vazgeçtim. Türkiyede ise indirimli olarak 8 bin fiyat verdiler ki yurtdışı fiyatıyla arasında 3 bin tlden fazla fark var.1500 usd'yi geçen ürün alımlarında sıkıntı olduğunu okuduğum için forumda şimdilik erteledim.Kargo dahil mi 1500 dolara tam olarak bilmiyorum. Ayrıca FC'nin manufacture moonphase(3) modeli var, aslında en beğendiğim ve almak istediğim model buydu ancak arkası hunter case olarak geçen açılır solid kapak, fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla arka kapağın açılır menteşesi gerçekten çok sakil duruyor. . Hangisini seçmeliyim bilmiyorum yahut FC'nin amazonda 500-700 usd civarına satılan en alta resimlerini ekleyeceğim modellerine mi yönelmeliyim üzülmemek adına( sıkılıp değiştirme ihtimalinden ötürü). Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

1-
Resim

3- Resim
Resim

İyice bulandırayım sizi. Seçenekleri ikiye indirdim.
Nomos, yaşayan en büyük master watchmaker Philippe Dufour tarafından 10.000 USD altında alınacak ilk saat olarak gösterilmiş. Benim de hayran olduğum bir marka. Buna karşılık resimdeki FC de oldukça özel bir saat. Her ikisini de denemiş biri olarak bunlar arasında 3 numaralı resminizdeki FC diyorum. Caseback beni rahatsız etmemişti. Deneyin, fikriniz değişebilir.
Ayrıca denediğiniz slimline ın liste fiyatı 2830 CHF. Jomashopta yarı fiyatından az olması (hatta %62 discount yazmışlar) enteresanmış gerçekten. Dengeleri değiştirebilir :D
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Bg17 » 27 Eyl 2016, 01:09

Ben fc moonphase tarafina yakinim.

Frederic constant benim nerdeyse ilk otomatik saatimdi. Cok dogru bir karar oldugunu dusunuyorum. Nomos a lafim yok.

Model olarak bakildiginda benim icin moonphase junior jaeger. Cok da ozel duruyor.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj altıkırkbeş » 27 Eyl 2016, 01:11

Tolga, aslında casual saat benim için daha uygun ve nomos da denediğim ve yorumlarını okuduğum kadarıyla gerek mekanizma gerek kalite anlamında çok iyi. Jomashopun o saate göre kargo olayı gerçekten can sıkıcı. Yoksa FC o fiyata kaçırmak istemezdim.

Kiwi21, bilek ölçüm kalın ama 40 mm nomosu denediğimde iyi durdu. Bana kalsa 36mm ya da 38 mm takmak isterim ama ne yazık ki iyi durmuyor çoğu zaman.

Afl, FC Manufacture Moonphase'in videolarını izledim, fotoğraflarına baktım benim için de listemdeki saatler içindeki en güzel görünüşe ve etkiliyiciliğe sahip bir saat. Bazı sitelerde okuduğum yorumlarda bu saatle ilgili tek eleştiri bu noktada olmuştu. Patek Philippe 5277 modelinde bunu o kadar güzel yapmış ki kasanın içine gömerek, FC'nin bu kadar güzel bir saat yapıp bu noktayı es geçmesi üzdü gerçekten. Kolunuzda denediğinizde caseback'in menteşe kısmı görünüyor mu ya da bu görünüş bir süre sonra rahatsız edebilecek seviyede mi ?

Bg17, FC'nin bu iki moonphase modelini karşılaştırsanız hangisini seçerdiniz?
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj Bg17 » 27 Eyl 2016, 01:29

Denemek lazim, kasa kalinligi, lug tasarimi, kolda nasil durdugu onemli.

Gorsel olarak 3 derim.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj asymptote » 27 Eyl 2016, 06:52

Bg17 yazdı:Ben fc moonphase tarafina yakinim.

Frederic constant benim nerdeyse ilk otomatik saatimdi. Cok dogru bir karar oldugunu dusunuyorum. Nomos a lafim yok.

Model olarak bakildiginda benim icin moonphase junior jaeger. Cok da ozel duruyor.

Poor man's Master Moon ya da daha uygun bir tabirle affordable Master Moon diyebiliriz.. ;)
Bence de bu model FC'nin en şık elbise saatlerinden biri.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Hellhound » 27 Eyl 2016, 09:45

altıkırkbeş, zamanında Planet Ocean istediğin, SMP300, Superocean kullandığın ve bilek ölçülerini bildiğim için eski ve yeni tercihlerini bir arada sunan Nomos Ahoi Atlantik'e de bakabilirsin diye düşünüyorum. Bütçe nedir bilmiyorum ama ilk seçenekteki tarihsiz Club ile tarihsiz Ahoi Atlantik arasında 1000 Euro kadar liste farkı var. İndirim vs derken bir ayar çekilir elbet. Dressy spor saat işinin üstesinden başarıyla gelen bir model Ahoi Atlantik. Denediğimde çok hoşuma gitmişti... Görsel destek vereyim;

Resim
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Tgm » 27 Eyl 2016, 10:34

Hellhound yazdı:altıkırkbeş, zamanında Planet Ocean istediğin, SMP300, Superocean kullandığın ve bilek ölçülerini bildiğim için eski ve yeni tercihlerini bir arada sunan Nomos Ahoi Atlantik'e de bakabilirsin diye düşünüyorum. Bütçe nedir bilmiyorum ama ilk seçenekteki tarihsiz Club ile tarihsiz Ahoi Atlantik arasında 1000 Euro kadar liste farkı var. İndirim vs derken bir ayar çekilir elbet. Dressy spor saat işinin üstesinden başarıyla gelen bir model Ahoi Atlantik. Denediğimde çok hoşuma gitmişti... Görsel destek vereyim;

Resim

Hellhound, ahoi atlantik için bingo diyorum :champ: bu saati tek beğenen ben değilmişim :)
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners