TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jacques Lemans London Automatic Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Jacques Lemans Automatic Yorum

Mesaj tylertyler » 26 Haz 2010, 02:12

Ben bu gün eminönü ve sirkecideki saatçileri gezdim ve jacgues Lemans London serisinde otomatik bir saate rastlamadım. Modelleri çok güzel ama. Hem klasik hem modern hemde sade bir şıklıkları var london serisinin. Fiyatları da taksitli olarak 400 tl civarında. Ama otomatik değiller. En azından ben otomatik bir saate rastlamadım.
Kullanıcı avatarı
tylertyler

Mesaj Modern60 » 26 Haz 2010, 23:20

İyi akşamlar ziyaliv. Valjoux'nun hangi mekanizması 32 saat güç rezervli???? Bu saat kronograf modelli mi? Ben ebaya baktım listeden inmiş. İsabet olmuş. Sizin gibi dükkanlardan alınmasını ısrarla tavsiye de ediyorum zaten ziyaliv. Ama bilgilere dikkat lütfen.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 27 Haz 2010, 21:55

Arkadaşlar Valjoux dünyanın en iyi kronograf makinelerini tasarlamış bir markadır. Günümüzde en çok bilinenleri 7750 serileridir ve hepsi kronograftır. Çalışma süreleri 43-52 saat arasında değişir. Valjoux 7750,51(moonphase, full calender),7753 yatay sayaçlı, ve tuşlu tarih değiştirmeli, 7754 dikey sayaçlı GMT fonksyonlu, 7760 serisi de aynı makinelerin elle kurmalılarıdır. Dolayısıyla, pazarda en adi hali ile yapılmış bir saat modeli 1500 tl gibi olur. Topgrade iseler 3500tl ve üzerine bulabilirsiniz. Dolayısıyla da Jacques Lemans larda varsa bile ki bir modelinde var en düşük 1500 tl gibidir. Kronograf mekanizması olarak da bu gün neredeyse bütün kalburüstü markaların tercih ederek kullandıkları bir makinedir. Ama sadece saat olarak kurgulanmışları Valgrange olarak isimledndirilir. Valjoux lar 30 mm(13,25 satır) iken Valgrange lar 37 mm(16.5 satır)dırlar. Bu güne kadar Valjoux 7750 yi güç rezervi ve sadece takvim ile 3 kollu olarak kullanmış az marka vardır. Valgrange'ı ise Victorinox Swiss Army başta olmak üzere onlarca marka kullanmaktadır. Valjoux ve ailesi böyle bir makinedir ama sizin sorduğunuz Jacques Lemans da var mı bilemem. Kronograf ise olabilir ama fiyatı da 1500 tl veya üzerindedir. Bu arada sahibinden.com, yada ebay da başka bir takım saat üreticisi gibi görünen firmalar saat satmakta ve bunlar genelde isviçrenin pahalı markalarının imitasyonlarıdır(kopyaları). İçlerinde Vlajoux Swiss var dense de Çin olma ihtimalleri çok yüksektir. Dikkat...Çünkü hemen hemen 500-1000 tl arası fiyat verilmektedir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj goblis » 28 Haz 2010, 00:08

sevgili modern60, bahsettiniz makinelerin satis fiyatlari teknik ozellikleri konusunda elbette bilgim yok ancak daha once baska bir baslikta saat maliyetleri konusulmustu. yanilmiyorsam son kullanici:distributor:uretici fiyatlari arasinda 1: 1/3 : 1/6 gibi bi orandan bahsetmistiniz yani rakamla ornegin 1500 : 500 : 250 tl gibi.
bu durumda bir sekilde distributorden ya da ureticiden ozel kosullarla alip, yukarda bashettiginiz 500-1000 tl arasi fiyat verilemez mi?

ebay vs gibi sitelerde cok farkli fiyatlarin nasil olustugunu anlamaya calisiyorum.. ornegin yine valjoux 7753 kullanan bir hamilton jazzmaster chrononun 600-700 usd olabilir mi?
tesekkurler..
Kullanıcı avatarı
goblis

Mesaj Modern60 » 28 Haz 2010, 13:58

Olabilir ama mutlaka saatin marazı vardır. İkinci el yada vitrinde yada çok demoda kullanılmış bir saati maliyet fiyataına satışa çıkarabilirler. 1500 tl nin altında olamaz dememin sebebi memleketimizdeki %35-40 lara varan cahil indirimleri. O zaman o paralara iner. Bir örnek Omega speedmaster kronograf otomatik isviçre'de 3500 chf türkiye'de ise 4200 chf tir ortalama. Ama sıkı bir pazarlıkla 3200 chf e verirler. Arada 1000 chf yani 1400 tl fiyat uçtu gitti. Bu maksatla o fiyatları verdim. Ebay vs gibi sitelerde ise, ya uzun zaman ellerinde kalmış stoktur yada yukarıda dediğim ama açıklanmayan şartlar sebebiyle fiyat düşük verilir. Bildiğiniz gibi akıllı bir işletme ürünü stokta tutarak ancak maliyetine kadar feragat eder. Yani maliyetine(bütün masraflarıyla beraber) ulaşmışsa hemen satılması gerekir ki stok maliyeti zarara dönüşmesin. Ve tabii yeni yatırımlara ana sermaye açabilmek için. Burada asla distribütor de dikkate alınmaz. Kısacası vahşi ticaret kuralları sırasında saatler maliyetlerine satışa çıkarılabilirler. Son konu Swiss Made olarak bildiğiiz bir çok üretimde Çin malı makineler vardır. Ve fiyatları düşer. Bu yüzden de Swiss Made İsviçre de %80 üretimle alınabiliyor artık. Alelade bir Valjoux 7750 Swiss 1000 adet alındığında 300 chf gibidir.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 28 Haz 2010, 14:05

Bir çin Valjoux'sunu tanımanız çok zor ama topgrade olsa bile 1000 adetini 165 dolar taneden alınabiliyor. Kısacası artık pazar çok kirli maalesef. O yüzden gerçek İsviçre makinelerini kullanan markalar dikkat edip almakta fayda var. Yoksa gelecekte elinizdeki saatin maddi değeri ancak ağırlığıyla tarılıarak verilecek. Bir şey daha, burada da önce anlattım 2008 e kadar İsviçre'deki bir çok ciddi marka bile saat makine parçalarını uzak doğudaki fabrikalarda ürettirip İsviçre'de toplatmaktaydılar. Bu gün bu şartlar değişti ve Swiss Made almak zorlaştı. Ama şunu da temin edeyim ki hala Çinde üretim yaptırıp Swiss Made olarak( sadece makineyi ve montajı İsviçre olan imalatlarla) tescil alabilen markalar var... Son üç senede İsviçre'de gördüklerime ben bile inanamadım. Yavaş yavaş tekrar kaliteyi yükseltmekteler.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj polemik » 28 Haz 2010, 15:44

Bu markalar hangileri acaba ağabey?
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Modern60 » 28 Haz 2010, 22:12

Polemik bu gibi bilgiler verilemez ama siz tahmin ederek yada araştırarak bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners