TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 $/€ Altında İsviçreli Diver Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 $/€ altında İsviçreli Diver Tavsiye

Mesaj uhpu » 04 Ağu 2016, 08:48

Tam olarak kriterlerinize uyar mı bilmiyorum ama hem kolleksiyonunuza farklı bir tat olması hem de gerek mekanizma gerek de işçilik olarak olarak çok çok iyi olan JLC Master Compessor Navy Seals öneririm.
Kullanıcı avatarı
uhpu

Mesaj Tgm » 04 Ağu 2016, 11:48

Öncelikle ben de "ne istediğini bilen" başlığınız için tebrik ederim :champ: zira forumda artık böyle başlıkları daha az görüyoruz

Aile fotoğrafı başlığında da dediğim gibi dengeli ve emekle oluşturulduğu belli koleksiyonunuz için kutlarım.

Kriterleriniz ya da tercihleriniz diyelim, seçenekleri baya bir daraltmış :)

Panerai ın size olmadığını ben de rahatlıkla söyleyebilirim.

Yeni seamaster eskisine oranla çıtayı belirgin şekilde yükseltti. Ama fiyatı bence en büyük handikapı. Ve yine bence sizin ayırdığınız bütçeyle daha "ayırtedici" bir saate yönenilmeli diye düşünüyorum. Aynısını PO için de söyleyebilirim.

Breguet için Başar Abi'yle aynı fikirdeyim. Markanın karakteristiğini yansıtmıyor. Demek ki bazı markalar her ne kadar high end de olsalar her kategoride başarılı olamıyorlar. Breguet buna güzel bir örnek.

Benim önerilerim:

Hellhound'un ilk ve "bingo" diyebileceğim tavsiyesi Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe için :super: :super:

Resim

Ve yine afl nin tavsiyesi JLC Deep Sea Chronograph :super: :super:

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj khef » 04 Ağu 2016, 16:04

Aile üyelerine bakınca komplikasyon sevdiğiniz anlaşılıyor. Yine bu doğrultuda bir seçim olacaksa JLC Deep Sea Chrono güzel tercih. Fakat bence aileye daha sade bir model katmak ve çeşitlilik sağlamak adına Blancpain FFB doğru bir tercih olur. :thumbup:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
khef

Re: 10.000 $/€ Altında İsviçreli Diver Tavsiye

Mesaj Clk » 04 Ağu 2016, 20:31

Zevkler ve renkler tartisilmaz. Klasik Blancpain FF varken bu yukarida ki Blancpain alinmaz. Herseyden önce proporsiyonlari yanlis saatin. Eger bu gercek bir diver ise tamamen dizayn hatasi. Bezel kadran ölcü olarak birbirini tutmuyor ve tool watch olarak "USELESS"

JLC tavsiyelerine kesinlikle katiliyorum :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Emirr » 04 Ağu 2016, 21:35

Clk yazdı:Zevkler ve renkler tartisilmaz. Klasik Blancpain FF varken bu yukarida ki Blancpain alinmaz. Herseyden önce proporsiyonlari yanlis saatin. Eger bu gercek bir diver ise tamamen dizayn hatasi. Bezel kadran ölcü olarak birbirini tutmuyor ve tool watch olarak "USELESS"

Sevgili Clk

Bahsettiğiniz saat 300 metre su geçirmezlik ve seramik bezel ile günün diver gerekliliğini yerine getirirken; 5 günlük güç rezervi, mekanizmayı izleme şansı sunarken anti manyetiklik de sağlayabilmesi gibi özelliklerle diğer rakiplerin karşısında neredeyse "mühendislik harikası" olarak konumlanıyor. Bunların üstüne original Fifty Fathoms'dan daha uygun bir fiyata sahip olabiliyorsunuz ve çok daha giyilebilir ölçülerde. Bunlara da ek olarak tam 4 adet kasa malzemesiyle (çelik, titanyum, seramik, altın) satın alma opsiyonu sunuyor. Markanın diver tarihini ve saatin işçiliğini de göz önünde bulundurursak, high-end + tool watch olarak önemli bir noktaya konumlanıyor saat.

Bence bu saat bu kadar ağır sıfatları hak etmiyor. :champ:
Emirr

Mesaj ltf » 04 Ağu 2016, 22:44

Öncelikle güzel yazılarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, umarım başlık başkalarına da ilerde yardımcı olur. ilk entry gibi cevap da biraz uzun olacak mazur görünö o kadar doğru yönlendirici ve objektif yorumlar gelmiş ki hiç bi detayı atlamadan cevaplamak istiyorum :D

İlk olarak saati nasıl kullanacağımdan ve niçin istediğimden bahsedeyim. Öyle bir saat istiyorum ki haftasonu rahat rahat her yerde her tür spor kıyafet ile takabileyim ve mümkünse tank gibi sağlam olsun, saatle tatile de gidilebilsin, denize de girilsin, mangal yaparken de yanında olsun vs vs. Bunun ışığında sırayla gelen mesajlara cevap vereyim.

Hellhound yazdı:Çok doğru girdilerle açılmış, ne istediğini bilen şahane başlık için tebrik ederim :champ:

Öncelikle alternatiflerinizden yola çıkarsak, Panerai gerçekten sizin markanız değil. Çap küçüldükçe de saat Panerai olmuyor. O yüzden unutun gitsin :)

300 Master'a gelince, boynuz yapısından dolayı olduğundan daha büyük gözüken bana göre dengesiz bir "ara" model. Dressyimsi diver... Şahsi görüştür ama ne kadranını ne de kasa boyutlarını dengeli bulmuyorum. Nispeten kriterleriniz içinde kalıyor mu? Evet...

Paneraiyi ve bu Omegayı zaten artık tamamen sildim sayılır, içimde bir Panerai burukluğu olsa da :?

Hellhound yazdı:Planet Ocean, tarihi hariç istediğiniz tarzda bir diver. Yine de bilekleriniz ince olduğu için almadan önce denemenizde fayda var. Zira ciddi kalınlığı olan bir model ve ben dahil bazı kullanıcılar için bilekte rahat bir saat değil.

mermertaş yazdı:Planet Ocean'ın 39,5 mm lik yeni bir kasası çıktı. Onu denediniz mi.

Caner1983 yazdı:Benim görüşümde şöle kriterler sanki planet ocean a daha yakın gibi
Not: seramikten çekinikmemeli

Tgm yazdı:Yeni seamaster eskisine oranla çıtayı belirgin şekilde yükseltti. Ama fiyatı bence en büyük handikapı. Ve yine bence sizin ayırdığınız bütçeyle daha "ayırtedici" bir saate yönenilmeli diye düşünüyorum. Aynısını PO için de söyleyebilirim.

Açıkçası eski POlar hiç hoşuma gitmiyordu, özellikle dial fontu çok rahatsız ediyordu beni ama bu güncellenmiş modelleri görünce beğendim doğrusu. Saat aslında tam anlamıyla bütün kriterlere uyuyor, özellikle saatin 600m WR olmasına rağmen transparent caseback olması ve 15k Gauss manyetik alana dayanıklı olması saatin tam bir tank olduğu izlenimi yaratıyor ki muhtemelen öyle, bu da saati kullanma amacıma çok uygun. saat hakkında tek negatif yorumum modelin özel olan bir model olmaktan çıkmış olması, bir nevi Sub gibi (burda kastım fazlasıyla tercih edilen çoğu kişinin saat bilgisi olsun olmasın tercih edeceği bir model olması, bu tabiki kötü birşey değil hatta saatin 2. el fiyatı açısından pozitif birşey ancak ben buna pek önem vermediğim ve saatleri satmayı düşünmediğim için daha özel olması taraftarıyım) Bir nevi Tgm in yorumu ile aynı taraftayım.

Hellhound yazdı:

Diğer önerim ise Breguet Marine Automatic. 100m WR ile gerçek bir diver olmasa da diğer saatlerinizi düşündüğümde koleksiyon için güzel bir eşleşme olabilir. Çelik bilezikli modeli bütçe dışında kalıyor ama kauçuk kayışlı model güzel bir indirimle 10K civarına gelecektir.

Resim

Bg17 yazdı:Breguet ortada kalmis model, marka ruhunu yansitmiyor.

Tgm yazdı:Breguet için Başar Abi'yle aynı fikirdeyim. Markanın karakteristiğini yansıtmıyor. Demek ki bazı markalar her ne kadar high end de olsalar her kategoride başarılı olamıyorlar. Breguet buna güzel bir örnek.

Açıkçası model olarak da bende tabiri caizse duygusal kıpraşmalar yaratmadı :D Bir de benim kullanım amacıma tam olarak hitap etmiyor, 100m WR ile havuza denize girerken sıkıntı çıkabilir.

Gelen JLC tavsiyelerini tek tek quotelamayayım, çünkü JLC kotasını ilerisi için bir Reverso'ya ayırdım :? Gelen saat tavsiyeleri görsel olarak şahane, saatlerin kalite işçilik, tarihçe ve marka bedeline diyecek laf yok zaten :super: Ama kalbimde yatan o Reversoya ihanet etmek istemiyorum açıkçası...

Hellhound yazdı:
Bunların dışında kriterlerinize uygun, radikal sayılabilecek iki önerim var. İlki Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe.

Resim

Tarihsel anlamda büyük abisi Fifty Fathoms'ın izinden gelen daha sade bir tasarımı var. 300m WR, diver geçmişi, transparent back ve indirimle fiyat limitinizde kalması saati değerlendirme dahiline alabilir. Her ne kadar saatin çelik bilezikli modeli olsa da fabric kayışın bu modele en çok yakışan opsiyon olduğunu düşünüyorum.

Bg17 yazdı:
Blancpain fifty phantoms tam aranan saat. Tavsiye ederim. Marka degeri, tarihce, gecmis, makenizma hepsi var.

Tgm yazdı:
Benim önerilerim:

Hellhound'un ilk ve "bingo" diyebileceğim tavsiyesi Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe için :super: :super:

Resim

khef yazdı:Aile üyelerine bakınca komplikasyon sevdiğiniz anlaşılıyor. Yine bu doğrultuda bir seçim olacaksa JLC Deep Sea Chrono güzel tercih. Fakat bence aileye daha sade bir model katmak ve çeşitlilik sağlamak adına Blancpain FFB doğru bir tercih olur. :thumbup:

Clk yazdı:Zevkler ve renkler tartisilmaz. Klasik Blancpain FF varken bu yukarida ki Blancpain alinmaz. Herseyden önce proporsiyonlari yanlis saatin. Eger bu gercek bir diver ise tamamen dizayn hatasi. Bezel kadran ölcü olarak birbirini tutmuyor ve tool watch olarak "USELESS"

Ne yalan söyleyeyim düşünürken Blancpain aklımın ucundan bile geçmedi ki Fifty Fathoms diver dünyasında kültleşmiş bir saat, kendimi kınadım bundan ötürü :oops:

Bathyscape hem ölçü hem diğer özellikleri hem de fiyatı açısından kriterlerime birebir uyan bir saat, klasik ve nispeten ince kasa tasarımını da beğendim. Okuduğum kadarıyla kayış yelken kumaşından yapılıyor, bu da yırtılma vs konusunda güven veriyor.

Her ne kadar beğenmiş olsam da benim açından da bazı negatif yanları mevcut ama yine de Clk'nın ağır sıfatlarını o kadar haketmiyor bence :D Saatin ortası nedense biraz fazla boş geldi ve hour markerlar da 43mmlik saatte bir o kadar küçük. Bir diğer şey de saat ve dakika kolları arasındaki boy farkı ciddi ölçüde az ve bu kollar dikdörtgen olduğundan dolayı farkın ayırt edilmesi biraz zorlaşıyor. Diver denilince de okunaklılık önemli olduğundan dolayı bu bir negatif olarak öne çıkıyor gibi. Tabi bütün bu yorumlarım saati denemeden, görmeden resim üzerinden yapılan yorumlar.
Klasik FF fiyat olarak bütçenin üzerinde kalacağından dolayı malesef listeye giremiyor :?

Gelen yorumlara göre kafamdaki saatleri 2ye indirdim:
1) Omega Seamaster PO yeni tasarım (43.5mm veya 39.5mm de olabilir kalınlığa göre)
2) Blancpain Fifty Fathoms Bathyscape (saati yakından görmem lazım, bu saydığım potansiyel negatifler ne denli gerçek onu incelemek lazım)

Yapmam gereken boş bir vakitte butik, AD gezip bu saatlerin çeşitli renk ve materyal kombinasyonlarını denemek. Kısmetse bilekte fotolarla dönüp buraya tekrar değerli yorumlarınıza sunarım ve ona göre son tetiği çekerim.

Bütün güzel yorumlarınız için teşekkür ederim
Hellhound :champ:
mermertaş :champ:
Star :champ:
Emirr :champ:
afl :champ:
Caner1983 :champ:
Bg17 :champ:
uhpu :champ:
Tgm :champ:
khef :champ:
Clk :champ:

Bunun haricinde başlık hakkında gelen tebriklere de teşekkür ederim, forumu bir nebze de olsa katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize :thumbup:
Time is slow when you wait, time is fast when you are late!
Kullanıcı avatarı
ltf

Mesaj ggerenimo » 05 Ağu 2016, 00:34

Alırken tekrar satmak istediğinde satabileceğin bir marka olması önemli bence

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
ggerenimo

Mesaj Clk » 05 Ağu 2016, 05:17

ltf yazdı:
Her ne kadar beğenmiş olsam da benim açından da bazı negatif yanları mevcut ama yine de Clk'nın ağır sıfatlarını o kadar haketmiyor bence :D Saatin ortası nedense biraz fazla boş geldi ve hour markerlar da 43mmlik saatte bir o kadar küçük. Bir diğer şey de saat ve dakika kolları arasındaki boy farkı ciddi ölçüde az ve bu kollar dikdörtgen olduğundan dolayı farkın ayırt edilmesi biraz zorlaşıyor. Diver denilince de okunaklılık önemli olduğundan dolayı bu bir negatif olarak öne çıkıyor gibi.

Clk'nin agir sifatlarini hak etmiyor dedikten sonra neden toll watch olarak "USELESS" oldugunu aciklamak güzel olmus :thumbup: :D

Ben saati inceledim. Emirr arkadasimiz degindigi noktalar tabii ki saatin pozitif özellikleri ancak benim zaten bu noktalar üzerine tek bir cümlem olmadi. Elestiri saatin üretim amacina (diver) uymayan dizayni üzerine! Ve bunlari destekleyen en güzel fotograf

Resim

Benim yorumum üzerine ltf'nin degindigi bütün zayif noktalar bu fotografta ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners