Clk yazdı:Zevkler ve renkler tartisilmaz. Klasik Blancpain FF varken bu yukarida ki Blancpain alinmaz. Herseyden önce proporsiyonlari yanlis saatin. Eger bu gercek bir diver ise tamamen dizayn hatasi. Bezel kadran ölcü olarak birbirini tutmuyor ve tool watch olarak "USELESS"
JLC tavsiyelerine kesinlikle katiliyorum
Hellhound yazdı:Çok doğru girdilerle açılmış, ne istediğini bilen şahane başlık için tebrik ederim![]()
Öncelikle alternatiflerinizden yola çıkarsak, Panerai gerçekten sizin markanız değil. Çap küçüldükçe de saat Panerai olmuyor. O yüzden unutun gitsin
300 Master'a gelince, boynuz yapısından dolayı olduğundan daha büyük gözüken bana göre dengesiz bir "ara" model. Dressyimsi diver... Şahsi görüştür ama ne kadranını ne de kasa boyutlarını dengeli bulmuyorum. Nispeten kriterleriniz içinde kalıyor mu? Evet...
Hellhound yazdı:Planet Ocean, tarihi hariç istediğiniz tarzda bir diver. Yine de bilekleriniz ince olduğu için almadan önce denemenizde fayda var. Zira ciddi kalınlığı olan bir model ve ben dahil bazı kullanıcılar için bilekte rahat bir saat değil.
mermertaş yazdı:Planet Ocean'ın 39,5 mm lik yeni bir kasası çıktı. Onu denediniz mi.
Caner1983 yazdı:Benim görüşümde şöle kriterler sanki planet ocean a daha yakın gibi
Not: seramikten çekinikmemeli
Tgm yazdı:Yeni seamaster eskisine oranla çıtayı belirgin şekilde yükseltti. Ama fiyatı bence en büyük handikapı. Ve yine bence sizin ayırdığınız bütçeyle daha "ayırtedici" bir saate yönenilmeli diye düşünüyorum. Aynısını PO için de söyleyebilirim.
Hellhound yazdı:
Diğer önerim ise Breguet Marine Automatic. 100m WR ile gerçek bir diver olmasa da diğer saatlerinizi düşündüğümde koleksiyon için güzel bir eşleşme olabilir. Çelik bilezikli modeli bütçe dışında kalıyor ama kauçuk kayışlı model güzel bir indirimle 10K civarına gelecektir.
Bg17 yazdı:Breguet ortada kalmis model, marka ruhunu yansitmiyor.
Tgm yazdı:Breguet için Başar Abi'yle aynı fikirdeyim. Markanın karakteristiğini yansıtmıyor. Demek ki bazı markalar her ne kadar high end de olsalar her kategoride başarılı olamıyorlar. Breguet buna güzel bir örnek.
Hellhound yazdı:
Bunların dışında kriterlerinize uygun, radikal sayılabilecek iki önerim var. İlki Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe.
Tarihsel anlamda büyük abisi Fifty Fathoms'ın izinden gelen daha sade bir tasarımı var. 300m WR, diver geçmişi, transparent back ve indirimle fiyat limitinizde kalması saati değerlendirme dahiline alabilir. Her ne kadar saatin çelik bilezikli modeli olsa da fabric kayışın bu modele en çok yakışan opsiyon olduğunu düşünüyorum.
Bg17 yazdı:
Blancpain fifty phantoms tam aranan saat. Tavsiye ederim. Marka degeri, tarihce, gecmis, makenizma hepsi var.
Tgm yazdı:
Benim önerilerim:
Hellhound'un ilk ve "bingo" diyebileceğim tavsiyesi Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe için![]()
![]()
khef yazdı:Aile üyelerine bakınca komplikasyon sevdiğiniz anlaşılıyor. Yine bu doğrultuda bir seçim olacaksa JLC Deep Sea Chrono güzel tercih. Fakat bence aileye daha sade bir model katmak ve çeşitlilik sağlamak adına Blancpain FFB doğru bir tercih olur.![]()
Clk yazdı:Zevkler ve renkler tartisilmaz. Klasik Blancpain FF varken bu yukarida ki Blancpain alinmaz. Herseyden önce proporsiyonlari yanlis saatin. Eger bu gercek bir diver ise tamamen dizayn hatasi. Bezel kadran ölcü olarak birbirini tutmuyor ve tool watch olarak "USELESS"
JLC tavsiyelerine kesinlikle katiliyorum
ltf yazdı:
Her ne kadar beğenmiş olsam da benim açından da bazı negatif yanları mevcut ama yine de Clk'nın ağır sıfatlarını o kadar haketmiyor benceSaatin ortası nedense biraz fazla boş geldi ve hour markerlar da 43mmlik saatte bir o kadar küçük. Bir diğer şey de saat ve dakika kolları arasındaki boy farkı ciddi ölçüde az ve bu kollar dikdörtgen olduğundan dolayı farkın ayırt edilmesi biraz zorlaşıyor. Diver denilince de okunaklılık önemli olduğundan dolayı bu bir negatif olarak öne çıkıyor gibi.
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 116 misafir
|