TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe Nautilus 5711 Acil Alım Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 5711 için ACİL YARDIMA ihtiyaç var!!!

Mesaj cagatay10 » 21 Mar 2016, 19:53

Eğer 5711 var, gel al deniliyorsa o saat alınır bence. Ki eğer 40. Yıl versiyonu çıkacaksa bile onun da sırasına girmek, almak derken ne kadar daha beklersiniz kimse bilemez. Ayrıca fiyatın ne kadar zıplayacağı da meçhul. O yüzden çıkıp, çıkmayacağı belli olmayan bir saat için eldeki saati kaybetmek bence mantıklı değil, daha doğrusu ben asla öyle bir şey yapmazdım. Bu arada 2016 içinde veya 2015 sonunda zam geldi mi liste fiyatlarına bilmiyorum ama ben yaklaşık 9-10 ay önce İstanbul butiğinden tax free olarak aşağı yukarı benzer bir fiyata almıştım, o yüzden makul geldi fiyat bana.
En son cagatay10 tarafından 21 Mar 2016, 20:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj bcanduran » 21 Mar 2016, 19:53

Evini arabanı sat al kardesim;) saka bir yana BarisFB nin dediği gibi yeni bir model gelse bile fiyat ciddi anlamda artacak.
Kullanıcı avatarı
bcanduran

Mesaj Caner1983 » 21 Mar 2016, 20:08

O2o yu havalimanında görmüşler :lol:
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj mertk » 21 Mar 2016, 21:04

Bence bu saate gelene kadar alınabilecek bir sürü güzel saat var o2o.

Ben sırayla gitme taraftarıyım,patek aldıktan sonra diğerlerini almaya elim gitmeyebilir çünkü.

Ama bir yandan da mezuniyet hediyesi falan diyorsun, onu katınca işin içine yinede mantıklı seçenek.

Sen zaten saniyeli seviyorum diyordun,bence Patek çıkartırsa zaten saniyesiz çıkartacak, ondan beklemenin alemi yok gibi.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj o2o » 21 Mar 2016, 21:26

İlk önce 5711 mavi kadran için Şubat'ın son haftası uğraşmaya başladım. 21 günde neticeye ulaşınca, sıra olayları efsane mi diye kendime sormadan edemiyorum açıkcası. Belki de şans veya iyi PP müşterilerinin avantajını yaşıyorum.

Mert Abi(MertYE) mezuniyet duygusallığında araya sıkıştıracağım, yoksa saat parasını (kurt'a kuzu) bana teslim etmezler :P Kendi kazandığımız parayla da 50.yıl versiyonuna birlikte pazarlık yaparız umarım. :champ:

Bcanduran abi endişem 40.yıl nedeniyle KALICI komplikasyon veya tarih göstergesi renk değişimi vs gelmesi. O durum da bu direk ikinci el olacak.

Serhat200, abi değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

Bariş Abi ben manevi değeri olsun istiyorum . Ancak ticari olarakta fiyatın iyi olduğunu herkes bastıra bastıra söyleyince kafam karıştı. Kendi kendime aslında bunu mezuniyet hediyesi diye varsaymadan TİCARİ MAL sıfatında değerlendirebilirim,Gerekirse sonradan MANEVİ DEĞER yüklerim demeye başladımbile. İkinci el piyasası yaklaşık nedir acaba?

Başar Abi benim taraftan sonuç negatif olursa yarın size memnuniyetle haber veririm. Fiyat 23300 USD vergi oranı %20, %12 tax free iadesi demişler. Yani 20504 USD . :lol:

Çagatay10 Abi bende yurtdışından 3 ay önce 21000 USD alan kişilerin beyanlarını okudum. Yorumlara göre fiyat iyi saat alınıp satılabilir.

Caner Abi uçak masrafı da olmayacak çünkü bir abim devamlı gidip geliyor :champ:

MertK Abi mezuniyet durumunda kalıcı birşey olsun diyorum. Benim sevdiğim saatler genelde 40 mm altı onlarda maalesef piyasada azınlıkta zaten.

Yorumlardan anladığım direk alınıp geçilmeli çünkü bulmak zor ve fiyat direk alınıp satılacak kadar iyi.
Herkese tek tek teşekkür ederim.
Son iki sorum şu olsun
1) ''Normalde fiyat yaklaşık ne civarda olmalı? Fiyat ne kadar iyi kestirmek açısından?''
2) Rolex alımında defolu bezel tecrübesi yaşandı. Fiyatın çok iyi olması yönündeki söylemler acaba defolu mu diye aklıma getirdi? Dolayısiyle bu saatte defo vs var mı nasıl kontrol ettiririz? Yoksa yurtdışı AD’lerde çizik vs saat vermezler mi? Saatin sağlamlığı noktasında hangi yolu izlemem lazım?
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj BarisFB » 21 Mar 2016, 22:38

Bence mutlaka "double-sealed" mı diye sorun.

Biliyorsunuz genelde saatler için internette BNIB (brand new in box) ve LNIB (like new in box) jargonları kullanılıyor. Konu patek olunca gerçekten yeni olduğuna emin olmak istiyorsanız double sealed olması lazım - yani saatleri taşımak için kullanılan kahverengi karton kutusu da açılmamış olacak, saatin etrafındaki için hava dolu paket de açılmamış olacak.

Yanlış anlaşılma olmasın, sonuçta double sealed olmayan sahtedir / defoludur anlamına söylemiyorum tabii ki...sonuçta dükkanlarda vitrine koymak ya da iyi müşterilerine göstermek için genelde bazı saatlerin paketini açıyorlar ama 5711 mavi kadran genellikle vitrine konmadığı için double sealed olmamasının makul bir açıklaması olması lazım. Genelde double sealed olan vs. olmayan saatler arasında bir fiyat farkı oluyor bu arada.
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj afl » 21 Mar 2016, 22:55

o2o şimdiden tebrikler Barışın dediği gibi orjinal kutu özelliklerini taşıyorsa kaçırma. 40.yıla da hiç takılma. İki oateğimi de 4 günde aldım. Hatta Nautilus 5726 ya Bond şahittir. 1 yıl sıra var dediler 5726 istiyorum çelik bilezikli olsun size şu kadar para öderim dedim. İmkansız dediler. 4 gün sonra Bondla teslim aldık. Ustelik Bondun kendi ifadesiyle "gördüğü en iyi indirimle" aldım. O sıra vs işleri biraz hurafe. Ya da en azından bana çalışmıyor. Sana da çalışmamış sayılır. Kullan bu fırsatı.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj MertYe » 22 Mar 2016, 00:28

Bak buldum ne yapman gerektiğini. Şimdi 5711'i al sen double sealed olarak sakla yıl sonuna kadar. Baktın çıkıyor yenisi beğendin bide hemen sıraya gir ararlarsa sıra geldi diye 5711'i satman muhtemelen yarım saat falan sürer :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners