TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2000 TL Bütçeli Düğün / Damat Saati Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Düğün/Damat saati

Mesaj Sciceks » 19 Mar 2016, 12:11

khef yazdı:
Sciceks yazdı:
eraslani yazdı:tercih kriterlerinizi değil ama bence ihtiyacı karşılayabilir :D
http://www.edipsaat.com/U93540,261,hami ... master.htm
http://www.edipsaat.com/U33947,261,hami ... -field.htm
sade bir jazzmaster şık ve kalıcı olabilir diye düşünüyorum..

Model önerisi için Teşekkürler ben biraz fazla klasik buldum. Çok fazla klasik giyinemiyorum. Yılda bir takacağım bir saatte almak istemiyorum. En azından bu önerinizden HAMILTON marka saatleri de araştırmamda bir sakınca olmadığını anlıyorum. Hangi markanın saati alınır hangisinin alınmaz bilemiyoruz haliyle. Saat&saat mağaza müdürü Tissot'tan uzak dur dedi 7730 (yanılmıyorsam bu rakamı söyledi yanılıyor olabilirim) mekanizmanın altındaki mekanizmaları Ronde firmasına yaptırıyor ETA alacaksan 7730 mekanizmanın altını alma dedi. yardıma ihtiyacım var aslında İzmir'den biri varsa forumda birlikte saat baksak sanırım bana çok yararı olacak.

Müdür arkadaş eğer saat&saat hala Tissot satıyor olsa aynı şekilde konuşabilir miydi acaba? Kesinlikle o mağazadan alışveriş yapmamanızı tavsiye ederim.
Sorunuza gelirsek, 2000 lira bütçe Swiss made saatler için giriş seviyesi modeller ve kısıtlı imkan demek. Ancak japon saatlerde bu bütçeyle el yapimi ve çok iyi mekanizmaya sahip Orient star serisinden ya da Seiko'nun Prospex, biraz bütçeyi zorlayarak Astron serilerinden güzel modeller bulabilirsiniz. :thumbup:

Khef merhaba, swiss made diye bir takıntım yok aslında tüm istediğim yıllar sonra o saat bana düğünümü hatırlatsın ve kullanabileyim istiyorum. Çocuğuma aktarabileyim istiyorum. aslında düğün saati olmasa forumda çok güzel ikinci el saatler var onlardan bir tanesine talip olmak çok daha mantıklı gelirdi ama müstakbel nişanlım böyle bir şeyi kabul etmez. Anladığım kadarıyla bütçemiz bize istediğimiz olanakları sağlamayacak. Bütçe arttırımına gitsek ve 4000 TL civarı rakamlara çıkabilsek öneriniz ne olurdu bu arttırım isabetli olur muydu? Ya da bütçe önerinizi öğrenebilir miyim?
Kullanıcı avatarı
Sciceks

Mesaj mturann » 19 Mar 2016, 12:31

Tissot Ronde firmasına ne yaptırıyormuş ki? Bir de ronde firması kim? Bilgisi olan bizi aydınlatabilir mi?
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj Sciceks » 19 Mar 2016, 13:07

mturann yazdı:Tissot Ronde firmasına ne yaptırıyormuş ki? Bir de ronde firması kim? Bilgisi olan bizi aydınlatabilir mi?

Tissot PRS516 da ETA 2836-2 mekanizma olduğunu söyledim ve o saat aklıma yatıyor dedim. Bunun üzerine mağaza müdürü ETA, 7730 mekanizmasından alt modellerini Ronde firmasına yaptırdığını dolayısıyla eta mekanizma alacaksan ETA 7730 ve üzerini almam gerektiğini söyledi. Ben ama saat Swiss Made nasıl oluyor öyleyse diye sorduğumda ise, Swatch Group bünyesindeki bir firmadır Tissot ve Swiss Made olmadığı halde Swiss Made alabiliyorlar dedi. Bu bir tür çamur atma da olabilir tabiki. Bugün tezgahtarlar neler yapmıyor ki.
Kullanıcı avatarı
Sciceks

Mesaj erenedip » 19 Mar 2016, 13:49

Sciceks yazdı:
mturann yazdı:Tissot Ronde firmasına ne yaptırıyormuş ki? Bir de ronde firması kim? Bilgisi olan bizi aydınlatabilir mi?

Tissot PRS516 da ETA 2836-2 mekanizma olduğunu söyledim ve o saat aklıma yatıyor dedim. Bunun üzerine mağaza müdürü ETA, 7730 mekanizmasından alt modellerini Ronde firmasına yaptırdığını dolayısıyla eta mekanizma alacaksan ETA 7730 ve üzerini almam gerektiğini söyledi. Ben ama saat Swiss Made nasıl oluyor öyleyse diye sorduğumda ise, Swatch Group bünyesindeki bir firmadır Tissot ve Swiss Made olmadığı halde Swiss Made alabiliyorlar dedi. Bu bir tür çamur atma da olabilir tabiki. Bugün tezgahtarlar neler yapmıyor ki.

hahah buna baya guldum swiss made olmasa da alabiliyorlar:)) su saat&saat tamamen kapatilmali bence
Kullanıcı avatarı
erenedip

Mesaj Sciceks » 19 Mar 2016, 14:33

erenedip yazdı:
Sciceks yazdı:

hahah buna baya guldum swiss made olmasa da alabiliyorlar:)) su saat&saat tamamen kapatilmali bence

Ben tanık olduğum olayı anlattım üzerine tartışmadım tabiki personelle ama Tissot'un artık onlarda olmadığını anlattıktan sonra olay netleşti. :)
Nerelerden alışveriş yapmalıyız diye de bir konu açılıp tartışılmalı gibi görünüyor belki de vardır forumda araştırdım ama ben bulamadım.
Kullanıcı avatarı
Sciceks

Mesaj mosef » 19 Mar 2016, 14:34

Saat&saat mağazasında çalışıp da saatler hakkında bilgi sahibi olan birini henüz hiç görmedim.
Bence hiç girmeyin bile.
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj coolfire » 19 Mar 2016, 15:01

Demedi mi tissotun yerine lacoste ya da Tommy verelim onlar daha kalitelidir diye :) Bence tissot prs 516 gayet iyi seçim. Hayırlı olsun şimdiden...
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj Sciceks » 19 Mar 2016, 15:15

coolfire yazdı:Demedi mi tissotun yerine lacoste ya da Tommy verelim onlar daha kalitelidir diye :) Bence tissot prs 516 gayet iyi seçim. Hayırlı olsun şimdiden...

Onları söylemedi Allah var ama Gc verelim dedi :D quartz
Kullanıcı avatarı
Sciceks

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners