TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yat覺r覺ml覺k ( Deer Kaybetmeyecek) Saat Se癟imi

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yat覺r覺ml覺k (deer kaybetmeyecek) saat se癟imi

Mesaj Caner1983 » 14 Kas 2015, 19:30

MertYe yazd覺:Ben eski kasa temiz no date, pepsi, coke bezel kutulu sertifikali alinabilir bence neden olmas覺n ki.

Yaln覺z Caner1983'e tam olarak kat覺lam覺yorum sonu癟ta saat dolarla veya euroyla al覺n覺yor sat覺 fiyat覺 da ona g繹re d羹羹n羹lmeli.

Mert yanl覺 anla覺lm覺 olabilirim saati tabiki bir yat覺r覺m arac覺 olarak g繹rmek doru deil ama rolexi ben t羹rkiyedeki wv otomobilleri gibi g繹r羹yorum bazen 癟ok az kay覺p bazen kar ile sat覺labiliyor onu demek istedim
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Ya: 42
Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

Re: Yat覺r覺ml覺k ( Deer Kaybetmeyecek) Saat Se癟imi

Mesaj asymptote » 14 Kas 2015, 19:54

Boley marka saat癟i tornas覺 al覺n. Temiz ve eski olanlar覺ndan. Deer kaybetmez asla.. :) ;)
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj MertYe » 14 Kas 2015, 20:56

Caner1983 yazd覺:
MertYe yazd覺:Ben eski kasa temiz no date, pepsi, coke bezel kutulu sertifikali alinabilir bence neden olmas覺n ki.

Yaln覺z Caner1983'e tam olarak kat覺lam覺yorum sonu癟ta saat dolarla veya euroyla al覺n覺yor sat覺 fiyat覺 da ona g繹re d羹羹n羹lmeli.

Mert yanl覺 anla覺lm覺 olabilirim saati tabiki bir yat覺r覺m arac覺 olarak g繹rmek doru deil ama rolexi ben t羹rkiyedeki wv otomobilleri gibi g繹r羹yorum bazen 癟ok az kay覺p bazen kar ile sat覺labiliyor onu demek istedim

Ben saatlere yat覺r覺m yap覺labilecei d羹羹ncesindeyim. Sadece dikkat 癟ekmek istediim nokta 250 tl zarar etme s繹ylemi bence bak覺lmas覺 gereken nokta 250 tl deer kaybetti deil de mesela 6200 dolara aldim 5600 e satabiliyorum mant覺覺 daha doru veya 600 dolar kaybetti demek. Baka bak覺 a癟覺s覺yla al覺n覺rken dolar 2.5 tl dir simdi 3 tl olursa saat tl baz覺nda deer bile kazanabilir ama sattiktan sonra yenisini 250 lira farkla al覺nmayaca覺 i癟in o ekil d羹羹n羹yorum. Yoksa yanl覺 anla覺lmak istemem.

Benim g繹r羹羹m Tgm'nin satt覺覺 gibi eski kasa temiz bir no date al覺nsa 4500-5000 dolar band覺na k覺sa vadede belki deer kazanmaz veya sat覺lmak istense bi 250 dolar zarar ettirebilir ama hem bunu keyif alarak kullanmak hemde g羹n ge癟tik癟e maddi ve manevi deerinin artt覺覺n覺 bilmek bence ho bir duygu. Bunlar para kazanma veya yat覺r覺m anlam覺nda olmasada bu hobiden haz alma anlam覺nda d羹羹n羹yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj tumen » 14 Kas 2015, 21:55

Ticari ama癟 ile sat覺lan her ey gibi saatte deer kaybedecektir. Kur fark覺ndan dolay覺 +/- dalgalanmay覺 kar diyemezsiniz ki,

5000$ al覺na bir saati 1-2 y覺l kullan覺p, 5000$'dan daha yukar覺 fiyata satana ben denk gelmedim yerli forumlarda,eer varsa (繹zel durumlar hari癟) taktir etmek gerekir.
"I guess I'll always be A soldier of fortune "
Kullan覺c覺 avatar覺
tumen

Kay覺t: 08 Mar 2015, 01:29

Mesaj Caner1983 » 14 Kas 2015, 21:58

Mert ve tumen d繹viz a癟覺s覺ndan bak覺l覺rsa b繹le birey s繹yleyemem o konuda tabiki hakl覺s覺n覺z
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

Mesaj tumen » 14 Kas 2015, 22:07

Hepimizin bildii bir saatin deerini artt覺ran tek ey, zaman'd覺r. O kadar bekletip, y覺llar sonra "kar" yap覺l覺r ama o paray覺 torunlar覺n覺z yer 8-) siz g繹remeyebilirsiniz.
"I guess I'll always be A soldier of fortune "
Kullan覺c覺 avatar覺
tumen

Kay覺t: 08 Mar 2015, 01:29

Mesaj Clk » 15 Kas 2015, 12:29

Saat eger sadece yatirim amacli alinirsa b羹y羹k ihtimal ile hayal kirikligi yaratacaktir. Nedenine gelince son yillarda 繹zellikle CHF ve altin fiyatlarinda ki artislardan dolayi saat firmalari liste fiyatlarinda inanilmaz artisa gitti. Bu fiyat artislari yapay bir "degerine deger katar" imaji yaratti.

Kriz d繹neminde cok uygun fiyatlara saat/saatler almis insanlar (繹rnek ben :D ) Kayiplarini minime etmistir.

Misal GMT Master II LN'i 4800 Euro'ya almistim ve 2-3 sene kullandiktan sonra besbin k羹s羹re saatim.
Omega SpeedMaster Schumacher'i 1800 Euro'ya almistim neredeyse 3000 Euro'ya verdim.
Submariner LV'yi yine 4800 Euro'ya sifir indirimle almistim bug羹n en d羹s羹k fiyat 6000-6500 Euro
Steinhart Silver Edition'i 490 Euro'ya aldim 550 Euro'ya verdim
GMT Master 16700'羹 3000 Euro'ya almistim iki sene sonra 4000'e verdim. vs vs.

Yukarida yazdigim satislarin tamami dogru zamanda ve dogru saatlere yapilmis yatirimlarin getirisi. Bug羹n ayni saatleri alirsaniz ayni zaman diliminde kesinlikle zarar edersiniz.

Gelelim hangi saat ve markalara y繹nelinmesi gerektigine.

Patek Philippe : Nautilus serisi ikinci el ve uygun alindigi s羹rece uzun zaman degerini koruyacaktir. 5712/1a-001'i yukarida ki saatleri aldigim d繹nemde bana 18.000 Euro'ya teklif etmislerdi. Bug羹n ayni saat en k繹t羹 ihtimal 26.000-27.000 Euro (ikinci el)

Audemars Piguet : Royal Oak Jumbo yine degerini kaybetmeyecek saatler listesinde en 羹st sirada. Offshore serisinde de ya Panda Dial yada Navy yine aranan modeller.

Rolex : Bu nokta biraz karisik ve spek羹latif. Eger degerlenecek Rolex istiyorsaniz kesinlikle altin saatlere y繹nelmeyin. Ara serilere yada 羹st羹 kapali da olsa 繹zel serilere y繹nelin. Misal 16700 GMT Master, Deepsea D-Blue, 16610 Submariner LV yada El primero'lu Daytona (celik), yeterli b羹tce varsa pre-daytona yada Paul Newman Daytona.

Tekrar belirtmekte fayda var ki saat piyasasinda ki fiyatlar arz/talep ile belirlenir ve kriz d繹nemlerinde elinizde ki saat ne kadar degerli olursa olsun fiyati alicinin 繹demeye hazir oldugu rakam kadardir.

Kisacasi bu isten yatirim olmaz!
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj MelihGS » 15 Kas 2015, 18:31

ok 癟ok teekk羹rler 癟ok faydaland覺m yaz覺lanlardan. zellikle Clk'ya detayl覺 yaz覺s覺 i癟in teekk羹r ederim.

Yat覺r覺m yanl覺 bir kelime oldu biraz. 1000-2000 lira da 1-2 sene Rolex kullanman覺n bedeli olarak d羹ebilir. Normaldir. As覺l amac覺m anaparan覺n m羹mk羹n mertebe korunmas覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
MelihGS

Kay覺t: 03 Eyl 2013, 15:59

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: MacGyver ve 61 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners