Saat eger sadece yatirim amacli alinirsa b羹y羹k ihtimal ile hayal kirikligi yaratacaktir. Nedenine gelince son yillarda 繹zellikle CHF ve altin fiyatlarinda ki artislardan dolayi saat firmalari liste fiyatlarinda inanilmaz artisa gitti. Bu fiyat artislari yapay bir "degerine deger katar" imaji yaratti.
Kriz d繹neminde cok uygun fiyatlara saat/saatler almis insanlar (繹rnek ben

) Kayiplarini minime etmistir.
Misal GMT Master II LN'i 4800 Euro'ya almistim ve 2-3 sene kullandiktan sonra besbin k羹s羹re saatim.
Omega SpeedMaster Schumacher'i 1800 Euro'ya almistim neredeyse 3000 Euro'ya verdim.
Submariner LV'yi yine 4800 Euro'ya sifir indirimle almistim bug羹n en d羹s羹k fiyat 6000-6500 Euro
Steinhart Silver Edition'i 490 Euro'ya aldim 550 Euro'ya verdim
GMT Master 16700'羹 3000 Euro'ya almistim iki sene sonra 4000'e verdim. vs vs.
Yukarida yazdigim satislarin tamami dogru zamanda ve dogru saatlere yapilmis yatirimlarin getirisi. Bug羹n ayni saatleri alirsaniz ayni zaman diliminde kesinlikle zarar edersiniz.
Gelelim hangi saat ve markalara y繹nelinmesi gerektigine.
Patek Philippe : Nautilus serisi ikinci el ve uygun alindigi s羹rece uzun zaman degerini koruyacaktir. 5712/1a-001'i yukarida ki saatleri aldigim d繹nemde bana 18.000 Euro'ya teklif etmislerdi. Bug羹n ayni saat en k繹t羹 ihtimal 26.000-27.000 Euro (ikinci el)
Audemars Piguet : Royal Oak Jumbo yine degerini kaybetmeyecek saatler listesinde en 羹st sirada. Offshore serisinde de ya Panda Dial yada Navy yine aranan modeller.
Rolex : Bu nokta biraz karisik ve spek羹latif. Eger degerlenecek Rolex istiyorsaniz kesinlikle altin saatlere y繹nelmeyin. Ara serilere yada 羹st羹 kapali da olsa 繹zel serilere y繹nelin. Misal 16700 GMT Master, Deepsea D-Blue, 16610 Submariner LV yada El primero'lu Daytona (celik), yeterli b羹tce varsa pre-daytona yada Paul Newman Daytona.
Tekrar belirtmekte fayda var ki saat piyasasinda ki fiyatlar arz/talep ile belirlenir ve kriz d繹nemlerinde elinizde ki saat ne kadar degerli olursa olsun fiyati alicinin 繹demeye hazir oldugu rakam kadardir.
Kisacasi bu isten yatirim olmaz!
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...