TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Rolex? Tavsiye ve Anket

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İlk Rolex İçin Hangi Model?

Date Just
9
10%
Day Date
3
3%
Daytona
11
12%
Deepsea
3
3%
Explorer
1
1%
GMT Master
12
13%
Milgauss
15
16%
Submariner
31
34%
Yachtmaster
7
8%

Toplam oy : 92

Re: Hangi Rolex? Tavsiye ve Anket

Mesaj darknight » 24 Şub 2010, 10:29

Day Date, Date Just, Milgauss, GMT MasterII ve Submariner hepsi de çok güzel.
Şu an için alma durumum yok ama bir-iki sene içinde ikinci saati almayı planlıyorum.
Date Just II'nin içi mavi renkli olanı çok hoşuma gitti.
Saatlerin fiyat aralıklarıyla ilgili de biraz bilgi verebilirmisiniz?
(Bilezikleri çelik olarak düşünelim)
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Clk » 24 Şub 2010, 11:59

Date Just II benim gözümün hala alisamadigi bir saat. Fiyatlar cok degisken. Eger senin aklinda ki saatlerin resimlerini paylasirsan daha kolay fiyatlandirabiliriz
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj darknight » 24 Şub 2010, 15:11

ilki eski galiba, ikincisi clk'nın saati sanırım.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Clk » 24 Şub 2010, 15:24

Ilk verdigin saat bir Vintage. Saat pazarinda yok denecek kadar az örnegi olan ve fiyat olarak 20.000 ile 25.000 Euro arasi bir saat.

Ikinci resim GMT II kod numarasi 16710 fiyat olarak 3000 ile 4000 Euro arasinda bulabilecegin bir saat ve bu benim ve shereboy'un saatinin bir eski modeli.

Ucuncusu Submariner Date fiyat olarak yine cok degisken ama Türkiye sartlarinda 2500 Euro'dan baslayan fiyatlar ile bulunabilir. Yeni fiyati 4500 Euro.

Sana tavsiye edilen saatlerin resimleri asagida

Milgauss GV
Resim

GMT Master II
Resim

Submariner icin siyahin resmini bulmussun ben birde Yesil olan116610 LV modelini ekliyorum
Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj darknight » 24 Şub 2010, 16:22

Bu üçlünün fiyatları ne civarda?
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj bizantolog » 24 Şub 2010, 16:37

Milgauss diyorum.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj lukas » 24 Şub 2010, 17:03

benim tercihim submariner 11660lv yeşil olan.bu arada sn clk bu saatlarin fiyatları bayilerde sabit değilmi mesala 4500eur luk Milgauss u nasıl 2500eur ya buluruz?yada diğer modelleri.2.el olayından mı bahsediyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
lukas

Mesaj Bond » 24 Şub 2010, 17:05

Dark, ilk Rolex belkide tek Rolex olarak düşündüğümüz için konuyu oldukça zor bir karar gerçekten. Benim oyum burada Submariner'e gidecek ama Basel 2010'a kadar bekleme durumunda, neden dersen clk ilede sıklıkla forumda konuştuğumuz yapılması muhtemel upgrade sebebi ile. Beklentiler ve dedikodular yeni submarinerin maxi dial, bilezikte polished center linkler, ceramic bezel, yeni kilit sistemi ve birkaç teknik geliştirme ile çıkacağı yönünde. GMT Master II üzerine convert edilimiş bir photoshop resmi ekliyorum. Benim Submarinerde bu geliştirmelerde tek beklemediğim ve istemediğim yenilik polished center linklerdir. Diğer eklentilerle sade yapıya rağmen klas duruş olarak benim için dream watchlardan biri olur. Birde super case ve GMT II deki antireflective cyclops eklenirse ne olur bilmem :)

Resim
Photoshop image

Aslında Rolexte bir çok modelde II kodlu seriler hoş, datejust II bazı renk kombinasyonları ile gayet güzel duruyor, tam bir spor hava vermesede elbette çok elegant ve klasik bir Rolex flute bezeli ile.

Güncel Sub ve GMT arasında ise düşüncem GMT'yi optik olarak daha çok beğenmeme rağmen gene Sub. Özellikle ceramic bezel ve GMT rakam karakterleri çok hoş bir duruş sağlıyor. GMT işlevi benim için çok mühim değil, ama WR durumu sebebi ile Sub benim için öne çıkıyor. Sen saatle yüzmüyorsun yada suya sokmuyorsun biliyorum ama Submariner her occasionda kullanabileceğin ve kolunda gururla taşıyabileceğin bir legend.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 137 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners