TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Otomatik Saatinizi Alıyor Olsanız ? / 5000 TL Bütçeli

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk otomatik saatinizi alıyor olsanız?...

Mesaj eyimen » 01 Eyl 2015, 12:34

eraslani yazdı:
eyimen yazdı:Ben kisa bir sure once 5000 civarinda bu arastirmayi yapmistim. Soyle bir tavsiyem olacak:
1000-2000 TL arasinda alacaginiz saatler ile, 5000 TL'ye alacaginiz saatlerin makinalari ayni olacak(ETA veya SELLITA). Eger ki butceniz daha artmiyorsa (10000 TL civari) iyi bir makina alma sansiniz yok ne yazik ki.
1000-2000 TL civari TISSOT alabilirsiniz. Le Locle veya Powermatic 80, spor isteniyorsa PRS 516(forumda satilik bir tane var) tercih edilebilir.
Ama illa ki ben o 5000 TL'yi harcayacagim derseniz, TAG en iyisi. Tabi ki makinalar ayni oldugu icin marka degerine gore konusuyorum :)

hocam burada bir algı yanılsaması var gibi geliyor bana..
ETA dediğimizde tek bir makina düşünülmesin..yada direk kötü yada kalitesiz olarak algılanmasın.
viewtopic.php?f=49&t=595&hilit=eta+top#axzz3kTVTHy7O
konu incelenirse teknik olarak birçok bilgi edinilebilir.

Evet bu konuda haklisin ama soyle dusunmek lazim:
Olayimiz mekanizma seviyesiyse Tissot'nun chronometer versiyonlari normal modelden 150-200 dolar daha fazla vererek alinabilir ki bu Tag'in kullandigi Top seviyenin uzerinde olur. Fiyatsa yarisi :)
Yani ben fiyatlarda marka degerini cok daha buyuk etken olarak goruyorum. Bkz. Rolex :super:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj eraslani » 01 Eyl 2015, 12:55

Kendisini kanıtlamış,sağlam ve sapma olarak kabul edilebilir seviye mekanizmalar benim için yeterlidir. Saatin geri kalanı daha önemli bence..marka değeri çok kolay oluşturulabilen birşey değil..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Tgm » 01 Eyl 2015, 13:07

eyimen yazdı:Yani ben fiyatlarda marka degerini cok daha buyuk etken olarak goruyorum. Bkz. Rolex

Kısmen doğru ama Rolex için tamemen yanlış bir önerme bence. Rolex in prestiji, marka algısı çok yüksektir doğru. Ama Rolex tarihiyle, kült modelleriyle, horoloji dünyasına yaptığı tartışmasız katkılarla bu prestijli marka algısının altını doldurur. Burda uzun uzun Rolex ten bahsetmemize gerek yok. Gözden kaçan bir nokta daha var. Rolex yıllık saat üretim adediyle diğer üst segment saatleri katlayarak geçer. Bu kadar ciddi sayıda üretim yapıp da, her ürettiği saat için yüksek kalite standartını koruması Rolex i bir kere daha ayrıcalıklı kılıyor.

114060 no date sahibiyim ama bu marka için gerçekten objektif yazmaya çalışıyorum. Ama biliyorum ki bileğime taktığım saat dünyada üretilen en üst düzey endüstriyel ürünlerden.

eraslani yazdı:hocam burada bir algı yanılsaması var gibi geliyor bana..
ETA dediğimizde tek bir makina düşünülmesin..yada direk kötü yada kalitesiz olarak algılanmasın.

ETA dünya saat endüstrisinin lokomotiflerindendir. Bir çok başarılı, kendini kanıtlamış, yedek parça sıkıntısı çekmeyeceğiniz mekanizmaları var. Bunda şüphe yok. Ama daha önce değindiğim gibi -naçizane bu benim görüşüm- in house olmayan saat benim için artık maalesef ruhu olmayan saat gibi geliyor.

Başlığın konusuna gelirsek ben 500 TL altı veya 10.000 TL üstü saat bütçesi ayırırım. 5000 TL ile saat almam. Biraz daha bekler, üstüne ekler yeni kasa seamaster co-axial alırdım.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj asymptote » 01 Eyl 2015, 13:12

Tag'e 5 bin lira verilmez. Bunu yapacağınıza 3-4 bin liraya bir Mido Chronometer alın, keyfinize bakın.. :geek: :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Orhanbalu » 01 Eyl 2015, 13:32

Bence biraz daha zorlayıp 6-7 bin TL ye güzel bir Omega alınabilir.
balu
Kullanıcı avatarı
Orhanbalu

Mesaj mturann » 01 Eyl 2015, 13:47

link için teşekkürler çok değerli bilgiler içeriyor.
bu arada başlığı açan arkadaşın da sorularına cevap alabileceği bir başlık
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj eraslani » 01 Eyl 2015, 16:14

Tgm yazdı:
eraslani yazdı:hocam burada bir algı yanılsaması var gibi geliyor bana..

ETA dünya saat endüstrisinin lokomotiflerindendir. Bir çok başarılı, kendini kanıtlamış, yedek parça sıkıntısı çekmeyeceğiniz mekanizmaları var. Bunda şüphe yok. Ama daha önce değindiğim gibi -naçizane bu benim görüşüm- in house olmayan saat benim için artık maalesef ruhu olmayan saat gibi geliyor.

birkaç tag,longines,oris vs kullandıktan sonra belki benimde önceliklerim değişebilir..bence basamakları çok atlamadan herbirinin tadını almak daha mantıklı..o yüzden 5000 bütçeye 500 tl fiyatlı saat önermiştim.
omega ile ilgili tavsiyeni bende kenara not aldım bu arada..detaylı danışabilirim ileride :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj izmeil » 01 Eyl 2015, 17:03

eraslani yazdı:
eyimen yazdı:Ben kisa bir sure once 5000 civarinda bu arastirmayi yapmistim. Soyle bir tavsiyem olacak:
1000-2000 TL arasinda alacaginiz saatler ile, 5000 TL'ye alacaginiz saatlerin makinalari ayni olacak(ETA veya SELLITA). Eger ki butceniz daha artmiyorsa (10000 TL civari) iyi bir makina alma sansiniz yok ne yazik ki.
1000-2000 TL civari TISSOT alabilirsiniz. Le Locle veya Powermatic 80, spor isteniyorsa PRS 516(forumda satilik bir tane var) tercih edilebilir.
Ama illa ki ben o 5000 TL'yi harcayacagim derseniz, TAG en iyisi. Tabi ki makinalar ayni oldugu icin marka degerine gore konusuyorum :)

hocam burada bir algı yanılsaması var gibi geliyor bana..

Çok teşekkürler, yorumlarınız için, ETA tartışması çok faydalı oldu, ayrıca teşekkürler, cehaletimi az da olsa gidermiş oldum :D . Longines'e duyduğum sempati Hydroconquest tarzı saatlere yöneltti beni. Tissot'yu hiçbir zaman sevemedim, Tag Aquaracer için ederinin üzerinde rakamlar istendiği konuşuluyor, 1000tl altındaki ürünler de aradığım kalite hissini vermiyor. Omega Seamaster'a gelince güzel saat ama rakam yüksek. Mutlaka bazı teknik üstünlükler vardır ama sonuç olarak Longines Hyroconquest'in 3000tl liste fiyatıyla, yaklaşık 5000tl lik Tag'den ya da 7000tl'lik omega'dan ne eksiği var diye soruyorum kendime. Kaliteyse kalite, prestij, görüntü, rahatlık, garanti vs..Yanılıyor muyum?
Kullanıcı avatarı
izmeil

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 38 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners