TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

5.000 TL Limitli Otomatik Swiss Made Saat Önerisi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 5.000 TL Limitli Otomatik Swiss Made Saat Önerisi?

Mesaj SeRxx » 02 Nis 2015, 10:03

5,000 TL'ye bu kriterlerde saat bulmak mümkün değil. Bu bütçeyle alacağınız saat ise size Victorinox'tan çok şey vermeyecektir.

Tavsiyem; ya bütçeyi arttırıp Breitling/Omega gibi markalara yönelin, ya da ikinci el Longines Hydroconquest, TAG Heuer Aquaracer 300m, Oris Aquis Date gibi modeller alıp kullanın :thumbup:

7,000 TL'ye güzel bir Breitling Super Ocean 42mm fena olmaz diye düşünüyorum ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj onatozer » 02 Nis 2015, 10:50

kilimanjaro yazdı:Şuna ne dersin :thumbup:

https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Maur ... S001331/PD

ancak 5000 TL bütçe ile 48 saat güç rezervli bir mekanizma bulmanız çok zor.

Bu fiyat aralığında Day-Date olabilecek en mantıklı saatlerden biri :thumbup: :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Toroman » 02 Nis 2015, 10:55

kilimanjaro yazdı:Şuna ne dersin :thumbup:

https://www.saatvesaat.com.tr/saat/Maur ... S001331/PD

ancak 5000 TL bütçe ile 48 saat güç rezervli bir mekanizma bulmanız çok zor.

bu saat tarz olarak bana çok çok uygun kriterlerime de uygun ama perpetual değil diye biliyorum, o yüzden perpetual celendar olan modelleri zorlamak istiyorum ama marka model kesinlikle aklımda, teşekkür ederim :champ:

MertYe yazdı:Hamilton'ın uygun fiyatlı day-date modelleri vardı diye hatırlıyorum. Power reserve sürelerini araştırarak bence markayı inceleyebilirsiniz. Sizi üzecek bir marka olduğunu düşünmüyorum ama dediğim gibi power reserve süreleri hakkında fikrim yok araştırmanız lazım.

belki fiyat olarak bana uygun marka Hamilton'dur ama ne yazık ki Hamilton'un malzeme kalitesini ve işçiliğini beğenmıyorum. Biraz daha premium bi hava istiyorum. 5.000 TL için çok şey istiyorsun diyebilirsiniz, haklısınız da ama şansımı biraz zorlamak istiyorum, teşekkürler yine de :champ:

zgnclskn yazdı:Perpetual işi biraz zor gibi, İsviçre olmasaydı sanırım hem otomatiğin tadını bir nebze verip, hem perpetual olup hem de daha spor yapıda bir iki Seiko kinetic alternatif var, bütçenizin yarısını aşmaz herhalde(ama display caseback yok) İsviçre olunca bütçenin biraz daha üstüne Longines zorlanabilir ama o da bayaca klasik bir saat. Perpetual özellikli saatler çoğunlukla daha klasik yapıdalar zaten.

http://www.n11.com/longines-l26734783-kol-saati-P53359053?cid=604001&gclid=CN-rh7j81sQCFYnMtAodQE0AMw
Resim

linkini paylaştığınız longines gerçekten çok hoş (tarzımın biraz dışında da olsa) gerçekten beğendim, swiss made tutkum var, seiko'nun sağlam bir mark olduğunu biliyorum (velatura serisi kullandım) ama hani en dandik en eski modeli de olsa bmw'den, mercedes'ten başka arabaya binmeyen amcalar olur ya sırf Alman diye benim ki de o hesap ille de swiss made :champ: (longines için bütçemi zorlamaya çalışacağım) edit: perpetual olmadığını ögrenince ben de üzüldüm.. :super:

zgnclskn yazdı:Hocam bir de display case back benim de tercih ettiğim bir özellik ama open heart modellerde de klasikten uzaklaşan alternatif bulmak biraz daha zor olabilir diye düşünüyorum.

kesinlikle haklısın :thumbup: bulursam pm atıcam sana :champ:

SeRxx yazdı:5,000 TL'ye bu kriterlerde saat bulmak mümkün değil. Bu bütçeyle alacağınız saat ise size Victorinox'tan çok şey vermeyecektir.

Tavsiyem; ya bütçeyi arttırıp Breitling/Omega gibi markalara yönelin, ya da ikinci el Longines Hydroconquest, TAG Heuer Aquaracer 300m, Oris Aquis Date gibi modeller alıp kullanın :thumbup:

7,000 TL'ye güzel bir Breitling Super Ocean 42mm fena olmaz diye düşünüyorum ;) :thumbup:

SeRxx hatırlar mısın bilmem victorinox'u almadan önce pm'den çok başını ağrıtmıştım, çelik bilezik bulmak için nereleri araştırmıştık, yorum yazman çok sevindirdi beni, sağol varol, diver saatlere bi türlü ısılanamadığım için Longines Hydroconquest, TAG Heuer Aquaracer 300m, Oris Aquis Date gibi modeller çok uzak geliyor bana, Breitling in kadran tasarımı ve yazı karakterleri hiç hoşuma gitmiyor ama Omega diyinde durum başka. Mavi kadranlı bir Omega Speedmaster Day-Date çok isterdim gerçekten ama ne yazık ki saat chronolu yani hal böyle olunca merkezi saniye akmıyor, ayrıca display case back yok. He belki de onlar da olmayıversin diceksin ama şöyle bi durum var ki bu 5.000 TL bana havadan gelmedi, uzun zamandır biriktirdiğim bi para, o yüzden olmuşken en iyisi olsun diyorum :) Çok teşekkürler tavsiyelerin için.. :champ:
Victorinox Officer'S
Kullanıcı avatarı
Toroman

Mesaj kilimanjaro » 02 Nis 2015, 11:50

Otomatik saatlerde, perpetual özellikli bir saat için fiyat direk x 3 olur en az ... ayrıca yukarıda belirttiğim modeli başka bir yerden çok daha uygun fiyata alabilmek mümkün ... saat saatın satış stratejisi, yakaladığını öpmek üzerine inşa edilmiştir.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj ermansire » 02 Nis 2015, 13:47

Hocam hem çıkış kapısı olsun hem bayan yanı olsun hem ucuz olsun olmuş biraz seninki :lol:
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj raven » 02 Nis 2015, 19:15

5000 tl ile o özellikleri aynı bilekte toplamak zor :?
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj Toroman » 03 Nis 2015, 10:36

raven yazdı:5000 tl ile o özellikleri aynı bilekte toplamak zor :?

hepsi olmasa da en azından bi kısmı :)
Victorinox Officer'S
Kullanıcı avatarı
Toroman

Mesaj zafeer » 03 Nis 2015, 10:53

Bence doğru öneriler gelmesi içiin perpetual calenderi direk iptal etmeniz gerekecek
Yanlışsam düzeltir üstadlar ama bildiğim kadarıyla pilli saatlerde oldukça kullanilabilir ve ucuz bîr teknoloji olan perpetual calender özelliği otomatik saatlerde oldukça pahalı ben suana kadar 5000 tlye otomatik prrpetual calender bir saate rastlamadım
Kullanıcı avatarı
zafeer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners