TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

1100 TL Bütçeli Spor Otomatik Saat Önerisi / Certina

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 1100 TL Bütçeli Spor Otomatik Saat Önerisi / Certina

Mesaj thekinger » 16 Oca 2015, 19:46

Certina hrm yasiniza gore hemde cok şık bence. Fiyati cok dusmus kacirmayin derim.
Kullanıcı avatarı
thekinger

Mesaj adrenalin » 17 Oca 2015, 16:31

Herkese ilgilendiği için tek tek teşekkür ederim.Dün 5-6 tane saat&saat mağazası ile görüştüm.Certina'yı temin etmem maalesef mümkün değilmiş.Zaten beni çok zorlayacak bir fiyata sahipti.Ayrıca dün Kızılay'daki tüm saatçilere ve Kentpark, Cepa'daki saatçilere baktım.Orient'in bir saati çok hoşuma gitti siz de tavsiye ederseniz bunu alıp geçeceğim.1056 TL etiket fiyatı var, benim isteğim üzerine adam 500 nakit üzerine 300 TL'yi taksit yapabileceğini söyledi.Yani bana saat 800 liraya gelecek.Saat fotoğraftakinin aynısı.Orient nasıldır bu saati bu fiyata tavsiye eder misiniz ?

Orient Racing Skeleton ( CFT00003D )
Resim
Kullanıcı avatarı
adrenalin

Mesaj zfr » 18 Oca 2015, 02:33

Bu modeli denediğimde hoşuma gitmişti. Bütçenizi biraz daha esneterek Tissot PRS 516 modeline de bakabilirsiniz.
Resim
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj mosef » 18 Oca 2015, 19:33

tissot prs 516 modelini ben de incelemiştim, şık güzel bir saat. saat&saat'te gördüğünüz certinayı online alabilirsiniz ama tahmin ediyorum. o şekilde neden tercih etmiyorsunuz?

bir de eğer ikinci el isterseniz:

viewtopic.php?f=202&t=18035#axzz3PBwCMO7q
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj ErsinGS » 18 Oca 2015, 22:40

tissot otomatik saatleride 1000 Tl ye alabilirsiniz. Le locle u görün bence
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj manil » 18 Oca 2015, 23:02

Çok acele yoksa, bir süre forumu takip edip, yaza doğru satışa çıkartılacak diver saatlerden almak mantıklı bir seçim olur. Madem konuya yabancılık var, biraz ek bilgi verelim.

Takım elbise saati olarak güzel biçimde tanımladığın saat türüne genelde dress watch denir. Öğrenci adamsın, o işlere girmemen en mantıklısı. :thumbup:

Hem öğrenciliğinde hem de sonrasında iş hayatına atıldığında seni bi süre götürecek bir saat almak istersen dalgıç saati - diver's watch tarzında saatlere yönelebilirsin. Tasarımlar belli bir kural silsilesi içinde yapıldığından (döner bezel, koyu kadran, beyaz indisler, v.s.) artık oturmuştur. her kıyafetle (plajda, sırada, barda, amfide...) giyebilirsin.

Gelelim markaya.

bir karar vermen gerekecek ya sıfır ya ikinci el. İkinci eli tanıdıklarından alabilirsin. Forumdaki ağabeylerin artık bir aile gibi olduğundan çeşitli nedenlerde (genellikle yeni saat alma :D ) elden çıkartmak istedikleri saatleri uygun bir pazarlıkla alman bence en doğru karar olur. güzel, kaliteli bir başlangıç yap ve uzun süre aynı saati tak.

Bu açıdan bakınca, ikinci el bir Steinhart Ocean One, Tag Heuer AquaRacer (biraz daha tuzlu olur), Longines Hydro veya Tissot gibi markaları gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsin. Sen saatini üzmedikten sonra onlarda seni üzmez, uzun yıllar geçinip gidersiniz.

İlk saat olarak titanyumu tavsiye etmiyorum (certina titanyum idi) Titanyum saatler çok çabuk çizilir, temizletmesi zor olur, hevesin kaçar.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj adrenalin » 19 Oca 2015, 02:00

@zfr
Abi bu saatte çok hoşmuş listeye aldım.Bunu Ankara'da uygun fiyata alabileceğim, önerebileceğin bir saatçi var mı ?

@mosef
Aslında benim 800 lira nakitim var üstünü kredi kartıyla tamamlayacağım.Saat&Saat'tekiler getirtirdik ama hiçbir yerde stokta gözükmüyor dediler.

@ErsinGs
Abi le locle yaşıma göre çok klasik kaçıyor.PRS 516'yı bile alıp almama konusunda tam karar veremiyorum.

@manil
Teşekkürler bazı konularda aydınlattınız beni.Tam da düşündüğüm konuya parmak bastınız.Alacağım saati yazın yazlıkta da akşam barda, diskoda da takabilmeliyim.Yukarıdaki PRS 516 çok hoşuma gitti mesela, alsam şuan ki yani kışlık giysilerimle çok uyumlu bir saat olur ama yazın şortla t-shirtle de takabilir miyim diye düşünüyorum.Bu PRS 516 nasıl sizce yoksa ısrarla diver's watch mı tavsiye edersiniz ? Aslında benim saatim tam Tissot PRS 516 Extreme Automatic ama onun da 3000 lira gibi bir fiyatı var almam imkansız zaten. :)
Kullanıcı avatarı
adrenalin

Mesaj Architecte » 19 Oca 2015, 02:55

Tissot PRS 516 otomatik saatimi bir süre önce yurtdışı seyahatimde almıştım. Tissot PRS 516 saatlerin fotografları size fikir verebilir lakin saati elinize alıp, kolunuza taktığınızda fotograflar sönük kalır. Çok güzel bir saattir. Bu arada üç adet Tissot saatim var. PRS 516 yı kullanmaya kıyamıyorum bile. Hem spor hem de klasik giyim tarzlarına da uyar. Otomatik almak istemiyorsanız quartz olanları da var. Lakin şiddetle otomatik olanı tavsiye ediyorum. Aralarında biraz fiyat farkı vardır. Ayrıca extreme olması şart değil, en pahalısı da extreme modelidir zaten. Bunun yanında bir çok PRS 516 modeli mevcuttur.

Tissot'dan vazgeçersen orient ya da seikolara bakmanı şiddetle önerebilirim. Forumda satışta olan seiko ve orientler ise bulunmaz hint kumaşı bana sorarsan. :champ: Unutmadan 30 senelik vintage otomatik orient saatim hala tıkır tıkır çalışıyor. Fiyat, kaliteyi belirlemez. Seiko, orient ya da Tissot'nun yanından bile geçemeyecek saat markalarının yüksek fiyatlara satılması sadece marka değerinden ibarettir bunu da belirtmiş olalım.

Kolay gelsin.
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners